Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 62 367
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
За това препоръчах да звъннеш на педиатъра/ЛЛ на детето.
Когато детето беше 15 кг - 15 капки ми каза педи, аз давах по 10 тогава. Казвам го за сверка и ориентир. А ти си се консултирай с ЛЛ - така е редно.
Също ми е казвано, че трябва да има поне половин час разстояние, от даването на нурофена/панадола и хексалгина после. Аз съм изчаквала по час след като съм дала антипирептик - ако не смъква, чак след час давам хексалгин.

# 121
Няма такова нещо ,на килограм.С моята щерка сме стигали до спешно заради тем.,която не спадна след две дози Панадол,там педиатърката и даде 10 капки хексалгин,даже е към 25 кг.Не давай повече от 10.

# 122
  • Далече, далече
Здравейте, някой знае ли с какво се лекува шизотипно личностно разстройство?
Предполагам, че с антипсихотик, но какъв по - точно?

# 123
Здравейте, някой знае ли с какво се лекува шизотипно личностно разстройство?
Предполагам, че с антипсихотик, но какъв по - точно?
За това си има психиатри. И всичко е според пациента, един може да се влияе добре от едно, друг от друго.
Хората почти десетилетие учат за това, ти искаш във форума да ти дадем насоки.

# 124
  • Далече, далече
Предположих, че има хора, които са пили такива лекарства.
Четох мнения във форума кой с какво лекува ОКР, депресия и панически атаки.

# 125

Тези дни се разболях и понеже нашите са на работа по цял ден, ме оставиха при баба ми и дядо ми. Имам много висока температура и от 2 дни не спирам да повръщам, така че всички лекарства с които ме тъпчат не помагат, защото веднага ги изхвърлям. Днес извикаха личната ми лекарка. Когато дойде, баба ми, дядо ми и леля ми която дойде да види как съм, се строиха в стаята. Като чу, че постоянно повръщам, каза, че ще ми предпише свещички Sad Най-ужасното беше, че имаше от тях и докато се усетя, ме накара да легна по корем, каза на баба ми да ми свали пижамата и ми сложи 2 пред всички! След това като ме преслушваше, ми вдигна блузата до врата и всички ми видяха гърдите. На всичко отгоре така и не ми вдигна пижамата и освен Д-то, леля ми, баба ми и дядо ми, ме видяха и отпред Sad(( Сега баба ми постоянно ме гони с тия свещички, а аз не искам да ми ги слага тя и не й давам, защото искам аз самичка да го правя. Само се караме, защото според нея съм малка и не можело. Все пак съм на 14
и бих могла, но тя не иска и да чуе Sad(((( Как да я убедя, че супер ме е срам и не искам? Освен това се оплака и на майка ми и тя ми се накара жестоко и каза да спра да се лигавя... Някой имал е подобен проблем и как да се справя с положението?

# 126
Деган на инжекции също може при повръщане. Но за тийнове не знам дали е удачно.

# 127
  • Далече, далече
Активният въглен спира повръщането, ако е хранително отравяне. Спира и диарията.

# 128
Спира....ама ако не го повърне веднага. През устата не е удачно....инжекции и свещички са вариантите.

# 129
Лекаря ми каза да си слагам свещички но баба ми слага свещички и не ми ги дава да си ги сложа сама!Как да я обедя

# 130
  • Далече, далече
Пише се убедя.
Кажи й, че те е срам, но пак може да не успееш. Бабите са много упорити.

# 131
Но аз не искам да ми ги слага тя

# 132
  • Далече, далече
И аз не искам много неща, но се примирявам, когато нямам избор или изборът е неприемлив.

# 133
Добре, ако Вие бяхте на мое място какво щяхте да направите?

# 134
  • Далече, далече
Освен да говориш с баба си не виждам разумно решение.
Може да говориш и с личната си лекарка да ти прави инжекции и да ти спре свещичките.
Може да си купиш активен въглен на таблетки от аптеката. Струва 2-3 лева. Пий по два наведнъж, докато повръщането спре. Прочети листовката преди да ги пиеш.

Общи условия

Активация на акаунт