Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 62 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Значи може да даваш ефералган - количество според килограмите.

# 107
При висока, упорита Т може да редуваш на 4 чАса нурофен с панадол. Стига за деня да не надвишаваш дневната доза за всяко едно от тях - например панадол сироп не повече от 4 приема за 24 чАса, а нурофен суспензия - не повече от три приема за 24 чАса.
Хексалгин също може - на 12 чАса се дава той.

# 108
Имате ли представа след премахване на жлъчка,оперирания дали може да пие кафе и да яде лапад?

# 109
Имате ли представа след премахване на жлъчка,оперирания дали може да пие кафе и да яде лапад?
Може. Да мине месец след операцията и може всичко, но постепенно и разумно. Цитат от д-р.

# 110
Може. Да мине месец след операцията и може всичко, но постепенно и разумно. Цитат от д-р.

Много благодаря  Heart Eyes

# 111
Когато в листовката на дадено лекарство в странични реакции е посочено кървене какво да се очаква?

# 112
Не е задължително да се получи, посочват се евентуални странични усложнения. Но пък, ако се получи, все пак най-добре на лекар, възможно е и друга да е причината, възможно е и от лекарството да е.

# 113
Ц реактивния протеин на детето ми показва 68.69 при граница 6.
Досега при вируси все е бил около 40-45 та не знам тази стойност в крайна сметка дали не показва че вече е започнала инфекция?  Rolling Eyes
Левкоцитите са 15.6 при граница 13.5.
Водих я на лекар, казаха че е вирус най-вероятно. Има висока Т и суха кашлица.
Изписаха и Ангал спрей и Улитус сироп.

# 114
Двата пъти като сме лежали в болницата, с грип /тоест вирусна инфекцията/ - ЦРП беше отрицателно, а левкоцитите в норма-под 10. Според педиатъра също щом левкоцитите скочат над 10, значи е бактериална инфекцията, а не вирусна.
Според мен имате бактериална инфекция.

Има и друго виждане сред лекарите - че и при вирусни инфекции ЦРП се вдига, но до определени стойности. Когато вече ги надскочи-било бактериално вече. В Германия е така - поне една мама в темата за боледуването на децата така е споделяла. Но до колко се счита вирусно, над колко-бактериално-не мога да кажа лично аз.

Аз не знам каква е истината. Но за детето ми процедирам така - левкоцити над 10-бактериално, под 10 - вирусно. ЦРП много не го гледам, педиатъра и частния такъв, при когото ходим за второ мнение - също.

# 115
Кажете при 22 кг тегло колко капки Хексалгин следва да се дадат?  Rolling Eyes

# 116
 Имам режеща болка отзад в ляво между кръста и долната част на гърба. Утре ще мога да отида на изследвания. Дали е бъбреци?

# 117
Кажете при 22 кг тегло колко капки Хексалгин следва да се дадат?  Rolling Eyes

Би трябвало 20-22 капки, но аз съм давала наполовина - по 10 капки, когато бяхме около вашите кг. Или питай педи за по-сигурно.
Правилото е по една капка на кг телесно тегло. Но аз винаги съм ги посмалявала и съм давала по-малко от страх да не смъкне пък много рязко.

да напомня - хексалгин се дава само два пъти за денонощие - тоест на 12 чАса.

# 118
Кажете при 22 кг тегло колко капки Хексалгин следва да се дадат?  Rolling Eyes

Би трябвало 20-22 капки, но аз съм давала наполовина - по 10 капки, когато бяхме около вашите кг. Или питай педи за по-сигурно.
Правилото е по една капка на кг телесно тегло. Но аз винаги съм ги посмалявала и съм давала по-малко от страх да не смъкне пък много рязко.

да напомня - хексалгин се дава само два пъти за денонощие - тоест на 12 чАса.

Принципно е по капка на кг. Но дори баща ми не взима повече от 20 капки. Хексалгин давам само при температура над 39 градуса. 22кг е детето, а на колко е години? Аз бих дала 13-15 капки максимум наведнъж. Защото, ако не се даде достатъчно, има опасност детето да вдигне още повече температурата и да направи гърч.

# 119
На 6г.10мес е. Много рязко качва.
Давала съм го само веднъж преди години по препоръка на бърза помощ. Тогава беше 41.2 и цялата посиня, хич не искам и да си спомням за тоя период.

Четох листовката, не е на кг тегло. 22 капки все едно да и дам, абсурд е това. Че то аз няма да взема толкова.

Общи условия

Активация на акаунт