Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 62 314
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Не бих ти препоръчала никакви капки за нос аз, защото смятам, че и с тях и без тях седмица ще се мъчиш.
Първите два -три дена е така-яко теч и задръстване. После се поотпушват нещата.
Има и зависимости и привикване към ксилометазолина, за това по-добре недей.

В краен случай преди лягане може да прибегнеш към ксилометазолин, да отпуши носа и заспиш добре. Ползвала съм Отривин - в тях има ксило. Отпушва носа за няколко часа и се спи що годе нормално.
Но съм ги ползвала само два пъти и то само първата нощ - в началото на хремата.

# 91
  • София
Аз две нощи слагах Олинт, които изобщо не ми помогнаха. Не съм спала изобщо и съм доста изнервена.

# 92
Смъркане на солена вода?

# 93
Ами така е със сополи - не се спи първите нощи почти.

Синулан форте писаха, че са доволни - таблетки са, билкови.
Аз последният път пробвах Синупрет, но грам ефект не видях, та си оставам на моя принцип - с лекарства хремата минава за 7 дни, без-за седмица.

# 94
  • София
Ами не съм изпробвала, не знам дали ще се справя. Слагах ракия на памук, но не помогна. Освен да се престраша със солената вода.

# 95
  • софия
промивки със солена вода ми помагат, както и накисване на краката в гореща вода с морска сол в кофа /това буквално ми пресича хрема в началото/

# 96
Лигавицата е набъбнала, каквото и да смъркаш и да капеш, трябва си време да оздравее и да се отпусне. малко търпение бе...
Ксилометазолина свива кръвоносните съдове, оттам и оттока в носа намалява, но такава зависимисот се развива към ксилото, че ще дойде време, в което носа ще е вечно запушен и няма да можеш да дишаш без капките. Според мен не си заслужава риска. Всеки си преценява.

Съвет - на топло, с чайчета, завита с одеялце вкъщи - по-леко се преминава през това.
След втория ден ще почне да се отпушва малко по-малко и дишането ще се възстанови. Simple Smile

На деца изписват черни капки Коларгол, уж пресушавали хремата, но лични впечатления нямам.

Пак да кажа - не съм виждала хрема да мине за ден-два...

# 97
При мен Африн върши работа в комбинация с нагряване на областта над носа (с морска сол, "опакована" в плат, която нагрявам в микровълновата и после слагам на челото над носа и очите), но при мен е синузитна история.
ПИНОСОЛ / PINOSOL капки за нос също добре ми действаха, но почти не ги намирам напоследък.

# 98
При детето леката Т удари 39.2. Дадох 6мл Нурофен и след 30 мин спадна на 38.4. Проблемът е че тя много бързо качва и сваля. Кажете през колко време се редуват температуропонижаващите и какви? Имам нурофен, ефералаган (той май е за бебета повече) и хексалгин. Като с последното действам мега предпазливо, давала съм го един единствен път преди години когато удари 41.2.
И друго да питам за оцета. В спешното вече 3 пъти мй казват че било погрешно да се слага, от него се вдигало повече. Споделете и вие, моля. Както и ако знаете други изпитани методи защото никак не ми се иска да блъскам тия сиропи. Давам чак след 38.8-9.

# 99
The only one , на детето изписаха Силвертус спрей за нос.

# 100
Или Джинджира алба- много успокоява кожата
Сложих Дефламол, но се наду мехурчето и стана малка дупчица, от която изтича секрет. Това добре ли е? Личната по-късно ще го види.

# 101
  • София
При висока Т оцетът на нас си ни е помагал, никой лекар не ми е казвал, че е било грешно.

# 102
При висока Т оцетът на нас си ни е помагал, никой лекар не ми е казвал, че е било грешно.

Не мисля, че вдига температура оцетът, изпитано е многократно и с резултат. И аз за пръв път чувам/чета, че има обратен ефект. Peace

# 103
Ами и аз се учудих на казаното. Досега винаги съм разреждала в съотношение 1:1 и така съм го слагала.

# 104
Аз също не съм чувала подобно нещо за оцета, но ако те притеснява обикновеното увиване в мокър чаршаф също ще свали температурата.
Аз съм редувала ефералган и нурофен през 4 часа, или май беше 6, виж на листовките и на двете лекарства през какъв часови интервал се дават. Това по препоръка на педиатър.
Колко е голямо детето?

Общи условия

Активация на акаунт