Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 548
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Само споделям, не приемайте, че го препоръчвам - мен в подобни случаи на остатъчна кашлица след вирус ме спасява АСС, просто за няколко дена сухата дразнеща от гърлото кашлица става като с хрипове, отхрачване и спира.

# 226
Точно за тези втечняващи прахчета знам,че вече втечнения секрет слиза дълбоко в белите дробове и става по-сериозно.Не знам аз с този ГелоМиртол какво правя,май и той втечнява.
Няма ли лекар в темата?

# 227
И да има без преглед няма как да те лекува...

# 228
Точно за тези втечняващи прахчета знам,че вече втечнения секрет слиза дълбоко в белите дробове и става по-сериозно.Не знам аз с този ГелоМиртол какво правя,май и той втечнява.
Няма ли лекар в темата?

Възможно е, при мен не се е получавало влошаване, затова написах да не се приема като препоръка, просто от моя опит. Peace

# 229
  • Бургас
Аз пих либексин.

# 230
Не искам да ме лекува по интернет,а да ми даде някои насоки,ако не съм на правилния път.

# 231
Толкова време с упорита кашлица-винаги съм пила антибиотик

# 232
Не искам да ме лекува по интернет,а да ми даде някои насоки,ако не съм на правилния път.
Правилният път е консултация с ЛЛ и искане на направление  за преглед от пулмолог.

# 233
Пелли, пила си един вагон лекарства, не е ли време за антибиотик? Аз като видя, че не вървят нещата и отивам при личната, според преценката й почвам антибиотик. Явно имаш усложнения.

# 234
Добре де,Бисептол Оспексин и Левокса не е ли достатъчно?

# 235
От изброените само Оспексина е антибиотик. Другите две не са. Нямам мнение за него, защото съм алергична към цефалексини. Обикновено ми предписват оспамокс или аугментин.

# 236
  • София
Правилният път е консултация с ЛЛ и искане на направление  за преглед от пулмолог.
Ами не винаги, нали и дъщеря ми беше с кашлица 2 месеца, колко пулмолога обиколихме, докато разберем, че през цялото време сме били за УНГ. Ама чак след 2 м се сетиха да ни насочат натам. При нея кашлицата в крайна сметка се оказа изцяло от носа.

# 237
  • САЩ
За кашлица съм чувала че прясно изтискан сок от ананас много помага, но не съм пробвала лично.
Момичета, приятелят ми много говори на сън, рита, пее, веднъж дори стана и щеше да скочи да бие стената. От скоро живеем заедно, говоренето през последния месец е почти всяка нощ. Понякога дори отговаря на въпросите ми сякаш е буден, а на сутринта нищо не помни. Има много стрес в работата, а и учи и това засега няма как да се промени. Иначе не пие алкохол или лекарства. Според мен бълнуването се дължи на стреса и на факта че пие много газирани кофеинови напитки и то късно вечер. Не ми се иска да търсим лекар, засега само етерични малса сме пробвали: лавандула, лайка.

# 238
Бисептола и Левокса са с противомикробно действие, което е равносилно на антибиотик. За босептола знам ,че го изписват при бронхити като последна фаза на лечение и би трябвало да ти е помогнал.
Преглед при пулмолог, изследвания ,че дори и снимка на бял дроб , ако кашлицата е продължителна.

# 239
  • София
Здравейте! В края на седмицата съм на ендокринолог и си направих изследвания днес. TSH е 4.03, което се счита за завишена стойност. Не съм пускала FT3 и FT4 (доктора каза да пусна само TSH и антитела, тъй като съм под наблюдение за хашимото) и се чудя дали да ги пусна утре и тях, важни ли са в такъв случай? Не за друго, просто вените ми са ужасни и всяко взимане на кръв е мъчение и за мен, и за лаборантката.

Общи условия

Активация на акаунт