Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 534
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, на какъв лекар трябва да отида при болки в краката, но не ме  болят костите а петите, прасците, пръстите, тежат ми краката и като подути ги чувствам, но не са...
благодаря ви  bouquet

Аз само да допълня, че може да е и на хормонална основа. Peace

# 211
Сега бях на невролог, прегледа ме и каза, че ръцете са по-оживени от нормалното, което говори за проблем със шийните прешлени. Изписа ми хранителна добавка и задължително на ЯМР, няма как... ще се дават 300 лв. И вече с резултата от ЯМР ще стане ясно какво и как натам.
А във вторник имам час и за мамограф, и без тези проблеми си е задължителен.

Защо не ти даде направление за скенер? И на скенер се виждат, не е нужно да даваш 300 лв.

# 212
Кажете колко време след спукване на тъпанчето ухото е захлъхнало? Дотук съм ходила 4 пъти на прегледи, вкл и днес. Лекарят каза че се е спукало (най-вероятно събота) дори е започнало да зараствс. Само че се чувствам много странно, вие ми се свят, шуми, дори нещо като свирене се чува, заглъхнало ми е все още и не чувам добре. Взе да ме обвзема паника вече.

# 213
Джей, Петров не ти ли даде направление за физиотерапия? ЛЛ също може.

# 214
Не, не сме говорили. Днес беше малко натагадък, че преглежда и мен, и детето. Вторник или сряда ще ходим пак.

# 215
Пак започнаха да ме болят и изтръпват ръцете.

Мен с години ме боляха, изтръпваха и ми се подуваха ръцете и при мен се оказа нелекувано Хашимото. Няколко месеца, след като стартирах с приема на хормон, болките малко по малко започнаха да отшумяват, докато в един момент изчезнаха напълно. Peace
Казвам го, защото явно тези симптоми могат да се дължат на много неща.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 00:11 от Гърне без похлупак

# 216
  • София
Дерматоложката е почти на 100% в диагнозата, а е доста опитна, но при контролния преглед ако не се установи подобрение от лечението - може да се прибегне до биопсия... ще ми се да я избегна. Но проблема се появява периодично. Този път диагнозата мисля че е вярна (видях и снимки в нета).
Отделно в Токуда - струва 90лв. Струва ми се доста.

Мисля че за този тип ставаше дума (с местна упойка и 1 шев, ~2мм диаметър);
Пънч биопсия – извършва се със специален хирургичен инструмент наречен пънч (punch)
---------------------
ПП: Скоро ходих и на ортопед (отново платен - др. Чанков, във Вита), но от няколко споменати проблеми - поиска само един да конкретизирам... след 10мин вече ме изпращаха и - 50лв.  #Crazy

При кожния - погледна ми и другите проблеми, но в амб. лист се споменава само основния.

Някакво неписано правило ли има за което не знам - трябва за всяка болка (за един специалист) - отделен преглед  newsm78  Представям си с направление ако отида.
За мен не е нормално, защото може да са свързани. Naughty

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 01:09 от Starrydream

# 217
Здравейте, бихте ли ми препоръчали нещо изпитано за суха кашлица? Никакви други оплаквания няма.

# 218
  • Бургас
Здравейте, бихте ли ми препоръчали нещо изпитано за суха кашлица? Никакви други оплаквания няма.

либексин  Hug

# 219
И аз търся лек за кашлица, но с храчки. Имам и гъст секрет в носа, но не тече. Под ръка имам трахизан и синупрет, но кашлицата ме мъчи и ми стържат гърдите, както и гърлото. Не искам антибиотици, лекувам се само с билкови препарати или хомеопатични, ако някой може да препоръча сироп например ще е супер.

# 220
begeli, благодаря за отговора. Обаче късно го видях и взех каквото ми препоръчаха в аптеката - сироп Синекод.

Колкото до природните методи за лек на кашлица - налагане на компрес на гърдите с мед и малко сода бикарбонат. Смесват се двете неща, бърка се гъста каша, която се маже на кърпа и така цяла нощ.

# 221
  • София
Следете тези уж безобидни кашлици, в момента има вирус, който започва така- само кашлица. Аз вече съм с тежък бронхит, защото не си обърнах внимание навреме.

# 222
Накратко-от месец и няколко дни лекувам кашлица,всичко започна като парагрипен вирус-без температура,но с всичко останало.Пих Бисептол,Бронхо стоп сироп,после Оспексин,Хербитусин за смучене и сега Левокса,ГелоМиртол и Бронхо стоп пастили за смучене.И нищо,пак си "дъня" с кашлицата,почти нищо не изкарвам,но нещо ме кара да кашлям.Вечер като че ли е повече.Утре ще искам от ЛЛ да ми направи снимка и не знам какво ще стане,притеснено ми е.Като бебе са ме лекували от бронхит и са казали на майка ми,че това си остава,демек хроничен.
Някой минал ли е през такъв дълъг период на лечение и може ли да ми дадете съвет?

# 223
  • Бургас
Сега вече ме вкарахте в размисъл  newsm78, от четвъртък по малко започнах да кашлям - суха кашлица, но аз имам рефлукс и хиатална херния и герб и си викам от това е, и пия еманера и всичко останало и не съм спала от кашлица тези дни  Rolling Eyes, и сега дали е вирус или е от мойте киселини, имам час за гастроентролог чак  на 29 април.

# 224
Аз имам гастрит,но не е от киселините.Кашлица си е.

Общи условия

Активация на акаунт