Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
 Мъжът ми пие мелатонин повече от година някъде. Досега е използвал Сладки сънища, Мелатонин Адифарм (който е показала Добри) и Мелатонин плюс. От последния за сега се чувства най-добре, но пък е най-евтиния от трите. И на него не му е изписван от лекар, но мисля , че действа с натрупване. Дай му шанс още няколко вечери и дано се наспиш и си отпочинеш добре Hug

# 286
Marsia_K, благодаря ти! Ще изпия опаковката, още повече, че след периода, в който, ама буквално като парцал се чувствах денем ненаспала се, сега ми е добре и съм работоспособна, и не ми е крив светът.  Simple Smile По-нататък ще решавам, ще поговоря и с приятелка лекар, че при личната нещо не ми се ходи с тоя проблем. Peace bouquet

# 287
  • София
Момичета, отново аз с въпрос, защото сега вече съм много, много уплашена.
Колоноскопията на съпруга ми мина днес. очаквах всичко да е ок, но са му открили и премахнали полип 1 см от дебелото черво. Страх ме е пак да чета в нета, но май няма да успея да се въздържа. Полип не значи задължително рак нали“?

# 288
Спокойно, не значи непременно нещо сериозно. За полипи мога да ти препоръчам д-р Захариева от МБАЛ ДОВЕРИЕ.Когато бях нейна пациентка, всеки ден махаше полипи и успокояваше хората, познавам такива които се излекуваха напълно и ходят веднъж годишно на профилактични прегледи.
А мъжът ти е имал само един, това е добре.

# 289
Здравейте.Някой пил ли Новомил ?
Препоръчаха ми го ,за да увелича малко нивата на тромбоцитите.

# 290
Момичета, отново аз с въпрос, защото сега вече съм много, много уплашена.
Колоноскопията на съпруга ми мина днес. очаквах всичко да е ок, но са му открили и премахнали полип 1 см от дебелото черво. Страх ме е пак да чета в нета, но май няма да успея да се въздържа. Полип не значи задължително рак нали“?

Не се шашкай излишно. Полип не е рак на дебелото черво, а по-скоро, че ако не се обърне внимание може да стане на рак. Аз вече имам премахнати 2 в разстояние на по 5 години, поради което, ме задължават да ходя на профилактика всеки 5 години. Тази година всъщност ми беше петата от последната колоноскопия и на новия преглед пак ми откриха един и ми го махнаха на място. След разговор с лекаря който ми я прави, каза че няма значение какво ям и какво правя, предразположена ли съм, винаги ще излизат. И така и става. Преди първия полип, в по-голямата част от живота си не ядях месо. И се учудих тоя полип от къде се е формирал, понеже месото нали не било полезно. След това с много усилия от моя страна (поради други здравословни проблеми)минах на месо и полип пак се е формирал. Дали е генетично идея си нямам, т.к. кой от по-възрастните в БГ е ходил на такъв преглед... Те се хвалят само как на доктор не ходели. Та мъча се да разбера причината, но явно няма да я разбера. Истината е да се ходи на профликатика и да се махат тия полипи. Пак според тоя доктор, един полип ставал на рак след 10 години, но като се маха полипа страшно няма.

Успокой се и се грижете за себе си и двамата!

# 291
Присъединявам се към поста,няма страшно,можеш спокойно да се успокоиш Wink

# 292
Случва ли ви се да забравяте или бъркат думи или разменяте местата на буквите докато пишете на компютъра?
В момента съм под голямо напрежение и уча за кандидатстване от сутрин до вечер. Буквално наизуст....
Само че съм хипохондрик и ми се появи билка в главата и очите...
Отделно имам проблеми с гърба и кръста и имам болки и в двете области...
Бях на невролог попитах за... Множествена склероза.... Той ме погледна странно....
Това с бъркане ти на думи доста взе да ме притеснява а се появи от скоро...
Две седмици бях и с високо кръвно...
Дали може да е от напрежение или... Да продължавам да обикалям лекари...

# 293
  • София
Благодаря на всички ви!
Той се прибра, пуснали са го няколко часа след интервенцията. Друго е като го видях и ми разказа подробно. Лекарката му е казала, че му е махнала един обикновен полип. Което ми дава поне малко спокойствие докато излезе хистологията.
Още ми е много прясно това, което се случи със свекър ми- здрав, прав, както казваш, все повтаряше че на лекар не ходи, и за няма и два месеца почина от рак на дебелото черво, открит в последен стадий.
Затова така реагирам....
Благодаря ви!

# 294
Случва ли ви се да забравяте или бъркат думи или разменяте местата на буквите докато пишете на компютъра?
В момента съм под голямо напрежение и уча за кандидатстване от сутрин до вечер. Буквално наизуст....
Само че съм хипохондрик и ми се появи билка в главата и очите...
Отделно имам проблеми с гърба и кръста и имам болки и в двете области...
Бях на невролог попитах за... Множествена склероза.... Той ме погледна странно....
Това с бъркане ти на думи доста взе да ме притеснява а се появи от скоро...
Две седмици бях и с високо кръвно...
Дали може да е от напрежение или... Да продължавам да обикалям лекари...
И аз съм така(вече).Отчитам факта,че преди поне 5години не беше така,когато бях на 25,сега вече не.Определено е от стрес,от много неща за които мислиш в глава ти.Но като се съсредоточа не бъркам Simple Smile

# 295
Много е плащащо....
Сякаш изведнъж в рамките на няколко седмици се случи.....
А в нета като напиша всички симптоми и....

# 296
И аз бъркам
От телефон пък ептен
Да живее автокоректора

# 297
Абе я стига! МС?! Глупости!
И аз постоянно разменям букви, от бързане. Crazy

# 298
Благодаря на всички ви!
Той се прибра, пуснали са го няколко часа след интервенцията. Друго е като го видях и ми разказа подробно. Лекарката му е казала, че му е махнала един обикновен полип. Което ми дава поне малко спокойствие докато излезе хистологията.
Още ми е много прясно това, което се случи със свекър ми- здрав, прав, както казваш, все повтаряше че на лекар не ходи, и за няма и два месеца почина от рак на дебелото черво, открит в последен стадий.
Затова така реагирам....
Благодаря ви!

Ами българина няма здравна култура, няма какво да се лъжем. Аз постоянно това се разправям с наще. Все ми се хвалят, че на доктори не ходели. Е то голям героизъм няма що. И после за два месеца и нещо ги свършва от няма нищо. А то въобще не е било „нищо“. Такава работа дето прав, здрав и умря за 5 мин или 2 месеца няма. Имало е, но от немърливост и „героизъм““ не се е обръщало внимание. Отделно, че и ние сме в невидение какво си мъкнем от тях като заболявания и т.н. Ето, мен ми казаха най-вероятно било генетично при мен. Ама от къде да знам, те мойте хора само това въртят, че на доктори  не ходят.

Не знам на твоя мъж какво са му казали, но на мен ми казаха на всеки 5 години да ходя и страшно няма. Дано гледат и както трябва в БГ (пък и тук), че имам близък ходи в Токуда на колоноскопия, на частно. Доктора се биеше в гърдите, че му махнал 5 полипа. Като дойде в чужбина, същата седмица му махнаха още 13 полипа. Дадоха му снимки дори, кое къде е намерено Та кой какво гледа, дано е догледал, че много е опасно.

Бъдете здрави и двамата и се радвайте на живота. Всичко ще е наред, само не се занемарявайте.

# 299
ELIZA
Моля някой ако е наясно нека коментира моите резултати!
Обща категоризация:
Отрицателна за интраепителна лезия или малигнен процес- NIL

Описателна диагноза:
Материал от влагалищна цитонамазка
Р- плосък епител с реактивни промени
Възпалителни клетки
Слуз

C- Плоскоепителни клетки и клетки от жлезист епител с реактивни промени
Възпалителни клетки
Слуз

PAP II C

Общи условия