Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Диклак - това е с най-висока концентрация на активно вещество.

Вече ако е много зле - прахчета Дексофен.

# 511
Здравейте!Правих си изследвания на  хормоните на щитовидната жлеза , защото според личната ми лекарка е уголемена. Хормоните излязоха в норма , но искам да попитам тези от вас , които са по-запознати , трябва ли да си пусна и изследвания на антителата ТАТ и МАТ , за да съм сигурна , че нямам проблеми?По принцип нямам оплаквания , понякога се чувствам изморена и недоспала , но не знам дали това се дължи на нещо свързано със щитовидната жлеза...

# 512
Напиши стойностите на хормоните, за да ти кажем дали са OK. Това, че са в граници, на практика нищо не означава - може пак да не са добре.

Да, хубаво е да си пуснеш и антителата - TAT и MAT + да си направиш ехография на жлезата при опитен ендокринолог.

# 513
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
FT3+FT4+TSH Профил * *
FT 3 ( свободен Т3 ) 4.59 pmol/l 3.10 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 ) 14.77 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон, ТТХ ) 3.980 mIU/L 0.300 - 4.200

# 514
За съжаление, не са добре. Категорично. Confused

Индикират проблем. Възможно е да е Хашимото, но може и да е само хипофункция.

Трябва да си пуснеш допълнителните изследвания, които споменах в предния си пост.

# 515
Личната ги погледна и каза ,че няма проблем.....Кое не е наред според теб?

# 516
Личните лекари са пълни некомпетентници. Изобщо не знам защо някой би се съветвал с тях.

При млади, здрави хора TSH е около 1 - 1.5, най-много 2. Води се, че над тази стойност има проблем. Погледнато от медицинска гледна точка.

FT4 също определено е нисък при теб.

Тези резултати показват, че жлезата не работи добре, като на здрав човек.

Пусни си TAT и MAT и посети читав еднокринолог. Ще видиш, че ще ти каже същото, което и аз.

Пак казвам - съжалявам, че изследванията ти са такива... Hug

# 517
Благодаря за отговора!

# 518
Изобщо не предполагах, че може да са в норма, а да не са добре. Може ли да пусна и моите за една справка Flowers Hibiscus

# 519
Твоите ми изглеждат супер. Simple Smile Peace

Естествено, не претендирам да съм специалист по темата. Знанията ми в областта са натрупани по пътя на неволята - самата аз съм с Хашимото.

# 520
  • На брега на реката
Яко ме замисли. И моите бяха назначени от лл и като ги видя, също отчете, че са в норма. И въпреки това, проблемите в цикъла, в напълняването и други ненормални промени с организма ми, продължаваха да се случват.
Извини ме, че те ползвам за здравен консултант, но поне да си знам дали да атакувам лекар след месец, когато се прибера в България
Скрит текст:
anti-TG ( ТАТ ) 14.54 IU/ml до 115
anti-TPO ( MAT) 8.78 IU/ml до 34
FT 3 ( свободен Т3 ) 4.97 pmol/l 3.1-6.8
FT 4 ( свободен Т4 ) 14.60 pmol/l 12.0-22.0
TSH ( Тиреотропен Хормон, ТТХ ) 2.050 mIU/ml 0.27-4.20

# 521
Момичета, няма никакъв проблем. Аз непрофесионалното си мнение винаги бих го дала на драго сърце. Нали за това е темата. Но и не искам да подведа някого неволно. Blush

Zest, твоите също ми изглеждат добри, т.е. нищо не се откроява като притеснително.

Предвид ниските ти антитела, е почти сигурно, че нямаш Хашимото. Което е супер. Simple Smile С ехография на ЩЖ категорично би могло да се отхвърли наличието на тази болест, но и стойностите на антителата са показателни сами по себе си.

Засега всичко изглежда наред при теб, дано така продължава.

Все пак, не е за пренебрегване фактът, че имаш симптоми. Confused Важно е да се вслушваме в тялото си.

Предвид проблемите ти с цикъла и теглото, някога изследвала ли си Инсулин и Глюкоза на гладно? Аз и тук говоря от злочест личен опит, понеже съм също така с Инсулинова резистентност, освен с Хашимото... Close Много често именно това състояние (понеже не може да се нарече съвсем болест) се откроява с подобни оплаквания у пациента.

# 522
  • Пловдив
Здравейте. Аз доста закъсах. Моята гнойна ангина премина в абсцес. Сега съм в болница и ми вливат 3 аб CryCryCry
Подобрявам се, но мнооооооого бавно и се чудя дали е нормално. Някой от вас минавал ли е по този път?

# 523
Здравейте. Аз доста закъсах. Моята гнойна ангина премина в абсцес. Сега съм в болница и ми вливат 3 аб CryCryCry
Подобрявам се, но мнооооооого бавно и се чудя дали е нормално. Някой от вас минавал ли е по този път?
Антибиотикът ти не е бил правилния,щом от трето хапче е нямало ефект.Трябваше да ти сменят антибиотика веднага или да ти вземат кръвни .Нищо ,че бяха почивни дни,все ще има някоя дежурна клиника да работи. Мен и инжекциите ме спасиха навреме ,иначе и аз сигурно в болницата щях да съм

# 524
Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 06:13 от ##Bvlgari##

Общи условия

Активация на акаунт