Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Бихте ли ми препоръчали успокоителни без рецепта, от които има ефект ?

# 526
Здравейте, с какво може да се маже разранена бенка....
Съпруга ми заваряше едни железа и лицето му се обели па места...
Вчера видях че има кръв на бенката му. Има под едното око малка кръгла леко изпъкнала бенка по рождение.
Намазах я с гентамицин, беше спокойна, на около няма зачервено, не го боли или сърби. Снощи явно като се е мил и бърсал с кърпата я разкърви отново....
Не желае да идем на лекар, каза да тровя само себе си с притесненията си Cry
А на мен толкова ми трябва.....
Разранявали ли сте си бенки, за колко време минават, задължително ли е да идем на лекар..?

# 527
Нещо силно успокояващо, алое вера, студен, от хладилника. Аз там го съхранявам. Ако бенката промени цвета си и размера/формата си веднага при дерматолог!

# 528
И с кортикостероиден крем може. На мен са ми изписвали точно за разкървена бенка. Трябва да погледна името вкъщи.

# 529
Кловейт крем е без рецепта Simple Smile

# 530
  • На брега на реката
Гърне без похлупак
Скрит текст:
В края на 2016 трупнах едни 5 кила и на фона на слабата ми структура, това много се усети. Паралелно цикъла започна да става на 35-40 дни, настроение, кожа, коса, ужасни, да не обяснявам и либидото как изчезна. Просто не бях аз. Хукнах при гинеколожката, пуснахме цито, микро, кръвни, прати ме на ехограф на вътрешни органи, топ здрава. Тогава ми препоръча узследвания на хормоните, но хванах дните между коледните празници и трябваше лл да ги разчита.
Така и остана неизяснен здравословния момент, причиняващ тези промени. В последствие гинеколожката препоръча масло от вечерна Иглика и нещата станаха идея по-добре, с изключение на килата.
Държа да добавя, че съм с анемия, и според хематоложката, и според гинеколога, причината се крие в обилната менструация. Опитвали сме с хормони да я регулиране, но не е явно моя метод. Предстои след месец да се прибера за два месеца в България и пак ще хукна по обичайните изследвания и лекари.
Та в тази връзка въпросните две изследвания не съм ги пускала никога. Ще им обърна внимание. Благодаря за съветите!

Бенката над лявата ми гърда редовно я разкървявах, минава на пътя на презрамката на сутиена. Слагам от дишащите лепенки и минава сравнително бързо. Не съм казала или ходила на лекар. Ако обаче се възпали, зачерви, не бих мазала ех тъй, преди консултация с дерматолог.

# 531
Недай Боже ако стане някаква промяна, ще го изнудя да идем на лекар, но сега неще да чуе...
а не знам за колко време травмирана бенка минава.....
Притеснявам се, че тъкмо хване срупче и той я побутне....

# 532
Бихте ли ми препоръчали успокоителни без рецепта, от които има ефект ?
Стрезам мисля можеше без рецепта.
Валидол, мента глог валериан, но на сироп, Невролаксин плюс, Релакса, Симпатил, Седатив ПС и т.н. В аптеката ще ти препоръчат нещо,което е налично.

# 533
Здравейте!
Някой знае ли колко часа минимум са необходими за изолиране на бактерия чрез посявка на проба от гърлен секрет?Без времето за антибоиграма.
Благодаря!

# 534
Не става бързо и отнема дни /около 3-4/  , не става за часове.

# 535
Zest, при наличието на толкова много симптоми, здравословна причина има със сигурност. Работата е да задълбаеш и да разбереш за какво точно иде реч.

Да, Инсулин и Кръвна захар на гладно обезателно си ги пусни, като си в България.
Има и едно друго подобно изследване, наречено Обременяване с глюкоза / Орален глюкозо-толерантен тест (ОГТТ). То е далеч по-прецизно, но и натоварващо организма. Ще покаже с точност дали имаш някакви проблеми с инсулиновата секреция. При него Инсулинът и Кръвната захар се измерват трикратно - първо на гладно и после, като изпиеш разтворената в чаша вода глюкоза, на 60-тата и 120-тата мин. Струва около 60 лв. Определено мисля, че трябва да си пуснеш това изследване.

Моят съвет е също така да направиш и ехография на жлезата, за всеки случай. Може да има някое възелче, което прави проблеми.

Може би, предвид насочеността на оплакванията ти, трябва да изследваш и половите хормони, но хич не разбирам от тях и не знам какво да те посъветвам. Rolling Eyes Май трябва отново да се консултираш с опитни ендокринолог и гинеколог.

Успех! Peace

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 16:28 от Гърне без похлупак

# 536
Гърнето с похлупак дава добри насоки. Тсх над 2 с фт към долна граница, макар и още в нормата, трябва да покажат да се разръчка по-надълбоко, мат, Тат, ехография и обременяване с глюкоза. Май към 40 лева струваше глюкозо-телерантния тест, не помня. И аз мислех, че съм ок, щом хормоните ми са в норма, но не би.

# 537
  • На брега на реката
Благодаря за насоките, ще действам обезателно!

# 538
А като сте се раздумали за хормини, искам и аз да си направя пълна картина на половите хормини, но не знам кои да изискам. Бихте ли ми казали, кои полови хормини да си поръчам или като отида в лаборатирята, там някъде ще ги има описани като пакет?
Има ли значение спрямо цикъла кое кога ще се изследва? Май имаше. Тогава как ще нацеля кога да отида не се знам.

# 539
Здравейте!
Някой знае ли колко часа минимум са необходими за изолиране на бактерия чрез посявка на проба от гърлен секрет?Без времето за антибоиграма.
Благодаря!
След два работни дни би трябвало да е излязъл резултът. Обаче.
На детето веднъж даден за изследване гърлен секрет, още на следващия ден излезе отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт