Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Най-вероятно капките за нос дразнят лигавицата. От там идва усещането за кръв в гърлото. Дано не ползваш такива с ксилометазолин, които се слагат максимум седем дни.

# 646
  • София
Здравейте,
предстои ми операция и ходих до личната лекарка за направление 7. Пуснала го е по клинична пътека 163, а впоследствие съвсем случайно видях, че тази КП не ми върши работа, не е за моя случай, болницата не работи с нея и ми трябва друга клинична пътека. Въпросът ми е, дали ЛЛ би могла да го смени и да ми даде ново направление или в болницата могат да го приемат така, пък те да си коригират документите по КП, която трябва да е?

# 647
Питай първо в болницата. Но ЛЛ може да смени направлението.

# 648
Най-вероятно капките за нос дразнят лигавицата. От там идва усещането за кръв в гърлото. Дано не ползваш такива с ксилометазолин, които се слагат максимум седем дни.
Такива са:) Днес си взех Муконазал, те са с друга съставка.

# 649
Ако проблемът е алергичен е по-добре да използваш Алергодил и да направиш консултация с лекар. Муконазал се използва също за максимум седем дни.

# 650
Има ли някой от вас с гастрит? Какви са ви симптомите? Какви лекарства и диета спазвате?
Има ли такава актуална тема във форума, където да се споделя за това заболяване?
Мерси.

# 651
Аз съм с гастрит.Преди време бях стигнала до болница,отидох на гастроентеролог,оправих се.Спазвах известно време диета,после пак почнах да ям както ми харесва.Ако от време на време получавам болки или киселини пия един месец сутрин и вечер Ранитидин.
Не е лечение,но не мога да съм постоянно на картофи и кремчета Simple Smile

# 652
  • На брега на реката
И аз съм с гастрит, който традиционно се обостря пролет след дълга и дебелашка зима. Плодове на гладно, мазно и по-точно пържено, както и тестяно, са храните, които ми дразнят и които намалявам. Варива също не ми понасят, но и като цяло не обичам.
Хубаво е ако имате съмение, да се консултирате с гастроенетеролог, както и да се пусне изследване за хеликобактер.

# 653
  • Deutschland

Моля за помощ. Това на снимката е гъбички, нали? Има ли лек за тях?
Тук е малко сложно с лекарите, дадоха ми час за след две седмици, а дотогава ще полудея от притеснение. Благодаря предварително

# 654
От храната и от смяната на сезоните и мен ме боли,но най-често ме заболява,когато се ядосам за нещо,веднага.
За моята зодия са характерни заболявания на стомаха и изобщо в областта на гърдите,всички емоции са свързани със стомаха и когато си свръх емоционален първо той страда.

# 655
Аз катоходих да се проверявам за хеликобактер, абсолютно никой не искаше да ми признае резултата от кръвен тест. Казаха ми че само с гастроскопия се установява със сигурност.

# 656

Моля за помощ. Това на снимката е гъбички, нали? Има ли лек за тях?
Тук е малко сложно с лекарите, дадоха ми час за след две седмици, а дотогава ще полудея от притеснение. Благодаря предварително

Фрау Скитница, би могло и алергия да бъде, само от снимка трудно някой ще определи точно. Нека те види специалист. Peace

# 657
Аз катоходих да се проверявам за хеликобактер, абсолютно никой не искаше да ми признае резултата от кръвен тест. Казаха ми че само с гастроскопия се установява със сигурност.

Аз знам, че по-точно от кръвното изследване е вземането на фецес проба. Peace Именно така се изследвах за Хеликобактер преди време.

# 658
Благодаря ви.
Много ли е неприятно изследването за доказване на гастрит?
Притеснявам се, ще ходя утре.

# 659
Зависи кой тест ще препоръча доктора. Ако те прегледа на око според оплакванията ти и прецени, че имаш гастрит щ е се разминеш с това само. Предполагам, че и така ще бъде. След това ако той прецени, ще те прати на гастроскопия (със сондата през гърлото се влиза на оглед на стомаха). Но за това изследване има предподготовка - не трябва да си ял, ако ще си с упойка даже не трябва и от предната вечер да си ял или пил). Именно с влизането в стомаха се взема проба за хеликобактер пилори и за целиак (поне в Щатите е такава практиката).

Общи условия

Активация на акаунт