Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Мамография правила ли си скоро?
Там също има изтръпване в ръцете, не дай си боже де. Но е добре да се изключи..

# 196
Най-вероятно от шийните прешлени.

# 197
  • Разград
Здравейте!
Моля да ми препоръчате добър уролог в Сливен,работещ с направления!
Благодаря предварително!

# 198
Спешно се нуждая от Вимпат 200мг и Топилекс 100мг.Получавам ги по протокол и рецепта.Вчера трябваше да ги получа,но нямало доставка(внос?).А и двата медикамента се приемат два пъти дневно ,без тях е повече от лошо......Моля ,ако някой може да помогне:Телефон за връзка-0887 12 23 92.

# 199
  • Varna, Bulgaria
Здравейте,

да се  включа и аз с моя проблем.
Бременна съм в 16гс и мъжът ми разви херпес зостер. Аз и дъщеря ми не се карали варицела. Пуснах си IgG за варицела херпес вирус с тайната надежда, че може да съм я изкарала без никой да разбере. Слагам и снимка на изследването. Излиза, че има имунен отговор, но титърът  е много висок и препоръчаха да си пусна и Igm за да разберем дали пък вече не съм се заразила....
Моля, ако някой може да ме посъветва нещо ще съ благодарна, че всички лекари ми казват да си изчакам 21 дни. А аз в това неведение ще откача.

# 200
Некаралите варицела и хората с компрометиран имунитет могат да се заразят от болен с херпес зостер. Ще карат варицела...тези, които не са я карали.
Точно вчера четох за това. Баба ми е с херпес зостир. Майка ми е имала контакгт с баца, а аз с майка. Синът ми не е карал и не искам да кара варицела.
Притеснено ми е дали и аз мога да го заразя. Много дълга тая карантина....ужас просто.

# 201

Не съм, изобщо не ми е идвало на ум такава връзка, потънах в размисли и страсти сега.... ще си взема час....

# 202
  • София
Изкарах ужасен вирусен конюнктивит, днес последно слагам лечебните капки, които ми бяха предписани. От утре трябва да мина на изкуствени сълзи.
Бихте ли препоръчали някои качествени, защото в аптеките има много видове.

# 203

Не съм, изобщо не ми е идвало на ум такава връзка, потънах в размисли и страсти сега.... ще си взема час....

Има връзка. На майка ми две приятелки така бяха, преди да им открият рак на гърдата. Изтръпване и болки в ръката/ръцете. Не искам да те плаша, но е добре да се изследва и това, за всеки случай.
Въпреки че едната приятелка на майка ми е ходила на 6 месеца на ехограф и на мамограф, била е спокойна, накрая болките се обострили, преминали и към гърба и дъщеря й я завела в Софиа  - и там са видяли рака и веднага я оперираха. Та много зависи кой гледа снимките и колко вижда. За съжаление, това е истински случай.

# 204
  • София
Искам да попитам за лекарство за облекчаване на симптомите на старческа деменция/ болест на Алцхаймер.
Положението е сериозно,защото касае много възрастен човек. Приема ноотропил.
Четох че състоянието се повлиява добре от Мементин акорд, но то е май с рецепта от лекар.
Така ли е и има ли надежден заместител без рецепта да купя?
Благодаря

# 205
Днес правих рентген на цял гръбнак..
Замервахме сколиозата ми...
Нищо повече не коментира доктора, каза всичко е наред.
Прибрах се в къщи и видях на снимката една черна сянка....
Още там я видях но не разбрах къде е... Сега установих че е на нивото на едната ми гърда...
Като вдлъбнати седи, все едно е празно.
Надолу по снимката също има на едно две места... Но там може и да е от копчетата на дънките ми. Нагоре нямах нищо, нито сутиен нито синджир...
Възмижно ли е да я някаква сянка, някакво наслагване.... Доста голямо е и се вижда веднага, не е като да не го видя доктора...
Много ми е притеснено...
А го правих в друг град изследването сега не знам какво да правя..

# 206
Стига, де! Попитай някого - иди пеи друг лекар със снимката.

И на мен ми изтръпват ръцете, казаха, че е от шийни прешлени. Аз ходих и на кардиолог, че ме болеше и лявата, ама уж нищо. Стига раци. Тази тема за хипохондрички като мен е просто страшна.

Ходи ли на невролог?

# 207
Хипохондрик аз определено не съм. Но вяра на лекарите нямам! То лекари не останаха, а ако има кадърни, то те са в София.
Истината е, че сме принудени да се информираме и четем, а не сляпо са се доверяваме на един лекар. Винаги второ и трето мнение....и не защото имам излишни пари, а защото виждам какво става  около мен .

# 208
Стига, де! Попитай някого - иди пеи друг лекар със снимката.

И на мен ми изтръпват ръцете, казаха, че е от шийни прешлени. Аз ходих и на кардиолог, че ме болеше и лявата, ама уж нищо. Стига раци. Тази тема за хипохондрички като мен е просто страшна.

Ходи ли на невролог?

Сега бях на невролог, прегледа ме и каза, че ръцете са по-оживени от нормалното, което говори за проблем със шийните прешлени. Изписа ми хранителна добавка и задължително на ЯМР, няма как... ще се дават 300 лв. И вече с резултата от ЯМР ще стане ясно какво и как натам.
А във вторник имам час и за мамограф, и без тези проблеми си е задължителен.

# 209
Оф, а мен ме боли брадичката! Писна ми вече. От какво е? Имам проблеми с врата и ръцете и аз.
Възможно ли е да стигне до долната челюст? Или някаква лицева невралгия. Не е нетърпимо, ама ме плаши. Бях на заболекар. Не е от зъб. Взимам да се паникьосвам пак, че ми ила нещо на сърцето с тази болка и изтръпване в лявата ръка и брадичката. Sad случвало ли ви се е?

Общи условия

Активация на акаунт