Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 581
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Това, което описваш са само обезболяващи, не е лечение на нищо.

# 436

Пие и калций и вид Д. Сега и е изписала и инжекци за остеопорозата дето се правят веднъж на три месеца,но първо чака изследванията да види как е нивото на Калция.
Много изкривен гръбначен стълб, с голяма гърбица, носи един медицински колан, твърд като корсет.

# 437
Ако е за по-млад човек, знам, че физиотерапията и поддържането на мускулния тонус е с огромно значение, но ако е възрастна майка ти ... не знам. А щом на калций го карат, то защо няма включен колаген, хиалурон, еластан ...

# 438
мога ли да отида на преглед при нефролог , ако съм в МЦ
и колко време след прием на АБ да си пусна отново стерилна урина

# 439

Пие и калций и вид Д. Сега и е изписала и инжекци за остеопорозата дето се правят веднъж на три месеца,но първо чака изследванията да види как е нивото на Калция.
Много изкривен гръбначен стълб, с голяма гърбица, носи един медицински колан, твърд като корсет.

Герганче, на свекърва ми ѝ бият Prolia май на 6 месеца и държат положението някак си..Пак така я следят, за сега взема само вит. Д.

А този прием на колаген е с неизвестен ефект върху организма, за това доктор не може да ѝ каже да взема колаген. Колагена приет веднъж като таблетка или капки, навлизайки в стомаха се разгражда до аминокиселини, които отиват за най-разнообразни нужди. Това, че се взема колаген за коса, нокти, кожа, кости, не означава, че приет той отива точно там за където ние си мечтаем. Организма ги отвежда там където смята, че е спешно. А това далеч може да не е едно от изброените по-горе места.

# 440
На 57 е.
Vici, а имала ли е жената толкова болезнени периоди? 

От трето лице чувам че докторката е казала, че има съмнения за нещо по сериозно, но не знам майка ми знае ли, не знае ли, няма как да я попитам.

# 441
Герганче, не нямала е болки. Даже не съм я чувала да се оплаква от нищо. Но тя е 45 кг и също е в напреднал стадий на остеопороза, изгърбена и т.н. И се следи.

# 442
Да спре да консумира всичко от мляко!

# 443

+100 Peace
Това никой лекар не го казва.

# 444

Има ли къде да прочета повече по въпроса? 

# 445
Млякото изчерпва калция от костите. То е богато на протеини и калций, но е заблуда, че е жизненоважно за поддържане на доброто здраве и здрави кости във всяка възраст.
В една чаша мляко има около 280 мг калций. Ние не само не усвояваме калция от кравето мляко, но колкото и да е странно, консумацията му всъщност увеличава загубата на калций от костите.
http://www.spacenter.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0 … D0%B8%D1%82%D0%B5

# 446

Има ли къде да прочета повече по въпроса?  

https://www.youtube.com/watch?v=gJMhLsNm1cc

# 447

+100 Peace
Това никой лекар не го казва.

По същия начин, както лекар не казва на диабети, че плодове и овес не му трябват. На против - все плодове съветват да се ядат....Имам книга от болница за диабетно болни - аз ако се храня по техните инструкции и да нямам диабет, ще придобия.

# 448
Да, точно така е и за диабета. Препоръчват това, което е вредно.

# 449
  • Тра-ла-ла
Чудя се и аз къде да си задам въпроса... newsm78

Някой с по-пресен опит от Инфекциозната клиника на ВМА-София?! Как са условията? Пациентите "под ключ" ли са или могат да излизат да се разхождат? Ако не е заразен проблема - може ли да те пускат вечер да си спиш у вас?!

Общи условия

Активация на акаунт