Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 502
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Има ли значение спрямо цикъла кое кога ще се изследва? Май имаше. Тогава как ще нацеля кога да отида не се знам.

Знам, че е изключително важно някои от половите хормони да се пускат на 3-тия ден от МЦ, но кои точно бяха - не мога да ти ги изредя. Peace

Може да попиташ тук. Peace

# 541
А като сте се раздумали за хормини, искам и аз да си направя пълна картина на половите хормини, но не знам кои да изискам. Бихте ли ми казали, кои полови хормини да си поръчам или като отида в лаборатирята, там някъде ще ги има описани като пакет?
Има ли значение спрямо цикъла кое кога ще се изследва? Май имаше. Тогава как ще нацеля кога да отида не се знам.
За пролактина има значение, но не помня вече. Дано по-скоро изследвали се се включат.

# 542
  • София
За пролактина е важно да не се прави секс преди изследването, както и да не се пипат гърдите. Но не помня дали един ден е достатъчен.

Важно е и да се полежи поне 20 минути преди взимането на кръв.

# 543
  • Mediterraneo
Здравейте!
Някой знае ли колко часа минимум са необходими за изолиране на бактерия чрез посявка на проба от гърлен секрет?Без времето за антибоиграма.
Благодаря!
След два работни дни би трябвало да е излязъл резултът. Обаче.
На детето веднъж даден за изследване гърлен секрет, още на следващия ден излезе отрицателен.

Абсолютно винаги съм се обаждала на втория ден за проследяване на резултатите. Кажат ли ми "без растеж", всичко е ок; иначе ми казват, че има растеж и чакат посявката, за да видят какво- що и да излезе антибиограма.

# 544
И за тсх трябва да се постои спокойно двайсетина мин.преди вземането на кръвта.

# 545
И преди вземане на кръв за щитовидните хормони не се пие кафе, а преди глюкозата не се пие и вода, доколкото помня.

# 546
Здравейте!
МЦ ми закъснява вече 11 дни. Просто април месец не ми дойде...  Правих си тест и беше отрицателен. Притеснявам се на какво може да се дължи това?! Продължителността на МЦ  е 31-32 дни,ако има значение. Иначе се чувствам добре, но това ми тревожи.

# 547
Може хормоните да са се разбъркали. Може от стрес, притеснение някакво...
Може да ползваш случая да отидеш и на лекар /гинеколог/, ако скоро не си ходила 😊

# 548
Може хормоните да са се разбъркали. Може от стрес, притеснение някакво...
Може да ползваш случая да отидеш и на лекар /гинеколог/, ако скоро не си ходила 😊
Досега не ми се е налагало и не съм ходила на преглед. 😔 ( Тета, не е като зъболекаря 😉)
Как точно протича всичко? Какви изследвания се правят и как се правят? Ако някой може за ме светне.

# 549
Не е от най-приятните прегледа Joy
Даже не знам кое е по-гадно-на зъбар или на гинеколог да ходиш Rolling Eyes

# 550
На зъбар е по - гадно. Simple Smile

Може да е от пролетта, от напрежение, от хормони.

Преглеждат те вагинално и с ехограф. Може и цитонамазка да ти вземат, не боли, спокойно.

# 551
А на мен ми се налага да отида и на двете...😣😣😣
Май ще изчакам още малко и ще видя. Дори не знам при кой да отида. Уф...

# 552

ама моля ти се, тук в Щатите видеозона е само вагинален. Най-противното нещо ми е тук като трябва да ходя на този преглед. Преди две години даже ги излъгах. Казх им че ме боли нещо много отвътре и не искам така. Че ми направиха компромис. И после като почна техничката да прави прегледа отгоре над корем "аа ама то се виждало и така" #Crazy. Направо малоумието им е безгранично тук....

# 553
Задължително е да се правят профилактични гинекологични прегледи! Обратното е безхаберие, спрямо здравето ни! Аз го научих по трудния начин...

vici75, защо избягваш трансвагиналния ехограф? Rolling Eyes Той е много по-точен от другия, що се касае диагностицирането на гинекологични проблеми. Аз пък много се дразня, че в България лекарите бая претупват и някои не искат да те прегледат като хората - именно с такъв тип ехограф. Хубаво е, че в САЩ само с такива преглеждат, не знаех.

# 554
  • Бургас
Здравейте!
Имам Гастроезофагеалната рефлуксна болест 1 -степен и малка хиатална херния, миналата година бях диагностицирана  на пролет и сега пак се обостри. Ходих на лекар вдигат рамене, да си пия еманера да смуча гавискон и това е.
Някой сблъсквал ли се е с тази болест и как да се преборя, ужасна е.. Sad,замислям се на хомеопат да отида,не знам какво да правя, спазвам диета разбира се, но подобрение никакво ...

Общи условия

Активация на акаунт