Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"- 7

• 138 974
  • 673
  •   1
Отговори
# 645
Линка Минчева е топ!

# 646
Здравейте, пиша с молба ако има някой с дете, посещаващо или посещавало курсове за 5, 6 или 7 клас при Надежда Буюклиева, да ми пише, искам да попитам нещо. Благодаря!

# 647
  • София
Здравейте, на 12.06 е записването на нови деца за извънкласните дейности в СМГ.

# 648
Здравейте. Бихте ли ми казали по какви учебници са учили децата миналата година в 5 клас по Компютърно моделиране и информационни технологии? Благодаря!

# 649
Обичайно по тяхно неиздадено помагало.

# 650
  • София
Ако питате за КМИТ - използват учебника на Домино обикновено. Ако питате за КМ - няма учебник.

# 651
  • София
Здраврйте. Дали ще може някой да ми снима и изпрати на лично съобщение отговорите на тест 9, 10 и 11 от книжката Математика за таланти за 2 - 3 клас? Имаме книжката, но не е в мен в момента, а искам да проверя едни тестове на децата Simple Smile
Благодаря предварително!

# 652
Здравейте. Моля да ми препоръчате учител, от който сте доволни от курсове за 2-ри клас. Учителите, които ще водят курсове са: Зорница Стоицева, Емилия Гигова, Ваня Данова, Детелина Донева, Людмил Попов, Анатоли Грънчаров, Ани Ангелова, Кръстев.а

# 653
Донева и Кръстева от личен опит.Gift Heart Другите не ги познавам, но всъщност няма някой, който да не е добър измежду тях.

# 654
Синът ми ходи при Стоицева два месеца в края на втори клас. Покрай нея много бързо навакса и настигна останалите, които започнаха в началото на годината. Тя направо ги пали тези деца, всеки път излизаше и говореше с родителите и даваше конкретна обратна връзка - много полезно. Постоянно им даваше петнайсетминутки и по-добрите получаваха бонусче - бонбонче, вафличка...
В началото на трети клас го преместих при Емилия Гигова, защото преподаваше в 32ро СУИЧЕ към школа Междучасие, което беше до вкъщи и беше в оптимално удобен ден и час. Сметнах, че всички преподаватели ще са добри. Синът ми категорично не я хареса... Поиска да я смени и беше при преподавател не от СМГ учители, където почти нищо не научи, не работиха и по сборници.
Тази година е при Кръстева и определено е изключително полезен преподавател за него в четвърти клас. С по-малките (втори клас) не знам как е, но за по-големите е изключително ценен преподавател. Страшно много напредна детето ми откакто е при нея, занимава се упорито и допълнително.

Та, освен всичко си е и до дете. Гигова може да е добър преподавател, но не се получи връзка с моето дете, а е важно детето да ходи с желание.

# 655
Скрит текст:
Г-жа Кръстева не е ОК за малки деца 2 клас. Караше им се, че ... дишат. След първата една трета на курса, една трета от децата се отписаха. Говорим за деца-състезатели със засилен интерес към математиката, които продължиха в друга школа - но се включиха в групата с голям ентусиазъм. Става дума за онлайн групата. За присъствено не знам как би било, но - е твърде строга, чак грубовата. Едно момиченце се страхуваше да си пусне микрофона, защото не беше чаак толкова добра с математиката, и я сгреши, я беше нахоквано. Отделно преподавателката редовно закъсняваше за часовете, примерно 20 минути - заради трафик/зъболекар/нещо друго. Децата чакат търпеливо. И - понеже е закъсняла, почивка не им се дава за вечерта. А те са малки и изобщо не са в състояние да издържат 100 минути без прекъсване. И в някой момент, от умора, почват да се разсейват и да грешат. И пак реплики от сорта на "Вие изобщо знаете ли за какво сте в този курс?"  "И как така не знаеш на коя страница сме в сборника - че как ще знаеш, като изобщо не внимаваш"

Донева и Кръстева от личен опит.Gift Heart Другите не ги познавам, но всъщност няма някой, който да не е добър измежду тях.

# 656
Това абсолютно не се е случвало при моето дете, което беше втори клас присъствено при нея, след това онлайн заради ковида.
Но всеки си знае.
За мен Кръстева и Донева са точно колкото трябва строги и точно колкото трябва поощрителни с децата. Прекалено приятелското отношение, не смятам, че води до добри резултати.

И сигурно за три години да се е отписало едно или най-много две деца.

# 657
За мен Кръстева е велик учител. В трети клас се случи така, че успях да запиша дъщеря ми в нейна група, за да може детето да прецени дали математиката извън тази в учебника ще се хареса. Беше на една година разлика с останалите в групата. На втората седмица реши, че ще обича математиката завинаги. В последните месеци на курса се наложи да преминат в онлайн среда и Кръстева се справяше изключително добре - академично, но и работи в интерес на децата. Такава програма им направи, че часовете да са подходящи за тяхтата възраст.
Вярно е, че когато математиката е желание на родителите, а не на детето, ще се вижат негативи.

# 658
Ами, явно всеки поглед вижда различно. Децата, които се отписаха, са силно мотивирани, и топ състезатели и към момента. Нямам предвид прекомерни редителски амбиции. Но, радвам се, че на някои деца преподавателят им допада.Още повече се радвам, че има избор от преподаватели - за останалите Simple Smile

# 659
Синът ми, който сега е при Кръстева, четвърти клас, казва, че ако детето е по-притеснително или все още не е толкова мотивирано, би препоръчал Стоицева като за втори клас. Обаче, ако детето вече е със сериозна нагласа за математика и не е силно притеснително, то директно да го запишете при Кръстева. Да, Кръстева е чудесен преподавател, по-строга е, така е. Всичко зависи и от характерите на децата.  
Той е присъствено от 8ч. Не се е случвало госпожата да закъснява, е 1-2 минути примерно се е случвало. Имали са и няколко урока онлайн - да, стегнато ги държи, но не съм чула и не ми е споделяно да е прекрачвала границите. Моят е от притеснителните и щеше да каже, ако имаше някакъв проблем. Много харесва госпожата и от няколкото преподаватели, през които мина, определено при нея се учи по-усърдно, ако детето има интерес.
Може това, което споделя Румка да е било период или някаква друга специфика.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:19 от lexche

Общи условия

Активация на акаунт