БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 7

• 75 823
  • 891
  •   1
Отговори
# 735
А какво се случва ако излезе положителен Thinking

# 736
Вместо 3дневна карантина ще бъде 10дневна.

# 737
Въпросът ми беше дали ще направят проблем в Унгария.

# 738
Вместо 3дневна карантина ще бъде 10дневна.
Другата разлика е мястото на каранината. Ако теста излезне положителен в Унгария, трябва там да се прекара карантината.

# 739
  • София
В сайта на МВнР пише, че няма предвидена карантина 🤔

# 740
  • Бургас
Добра новина:
Това съобщиха от Здравното министерство
От утре, 13 април, лицата, които пристигат от Република Северна Македония, Турция, Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Израел и Египет, не е необходимо да представят цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или аналогични документи, съдържащи същите данни. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

# 741
  • София
Здравейте, предстои ни пътуване до Будапеща за няколко дни през м.юни. Сега започвам да разглеждам темата, но тъй като сме с кола ми се иска да излезем и малко извън Будапеща. Не повече от 2 часа каране. Набелязала съм да посетим езерото Балатон.
Ще бъда благодарна, ако някой даде съвет за други интересни места в близост.  С дете на 11 год. сме. Обичаме история (замъци, крепости, стари градчета) и красива природа.
Благодаря  Simple Smile

# 742
  • София
Базиликата в Естергом горещо препоръчвам. Около час с кола.

# 743
  • There I was on a July morning
На около 20 км от Будапеща по поречието на р. Дунав е Сентендре. Малко живописно градче, нещо като вилна зона на столицата. Приятно е за разглеждане, има музей на марципана, разходки с лодки предлагаха, може да се изкарат приятно няколко часа там.
Бяхме набелязали и Вишеград и Естергом, но времето не стигна. Останаха за друг път.
Радвам се, че се пораздвижи темата!
Дано скоро да тръгнем по екскурзии, както беше преди!

# 744
Щом сте с кола и ви се мърда настрани, може да помислите и за Братислава. Ние отидохме с влак от Будапеща, но по спомен - не повече от два часа беше с посока, може да се провери.
Сентендре е много приятно градче Heart

# 745
  • София
Благодаря много за полезната информация!
Рали, били сме в Братислава  Simple Smile

# 746
  • София
Прекрасен марципан има в Сентендре Simple Smile

# 747
  • София
Мястото вече е в списъка ми. Непременно ще го посетим, живот и здраве!

# 748
  • София
Някой друг за Великден в Будапеща? Тръгваме в петък рано сутрин с колата. Планирам да сме там към 15 ч и директно да отидем да няколко часа на Сеченските бани, но на сайта няма почасови билети, а само за цял ден. Дали на място има билети за част от деня? Изобщо се чудя дали по-добре да не отидем в аквапарка заради децата. То за тях е ясно къде предпочитат, но много ми се искаше да видим Сечински бани , а за двете места време няма да има.

# 749
  • Майничка
Няма почасови билети, само за цял ден са.

Общи условия

Активация на акаунт