Американски колеж - единадесета тема

• 92 666
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Малко да сменя темата с един въпрос, който  ме тревожи. Дъщеря ми от сравнително новите випуски на колежа (не желая да споменавам кой) е жертва на bully. Този ученик настройва почти всички деца срещу нея, защото тя има висок успех и много постижения. Дъщеря ми няма много приятели, но и те страдат от цялата случка. Това момче сътворява много други драми, касаещи различни ученици. Моето дете не иска да ходи на училище и желае да се премести. Просто не е щастлива. Тя имаше идея да отиде при Декана за една случка и той й обясни, че ако продължава  младежа могат да го изгонят. Този път тя е говорила с учители, които ще я защитят, няколко деца, които са потърпевши от въпросния ученик и няколко “свидетели”. Те всички имат доказателства против това момче. Ако трябва и аз ще говоря с Декана. Единственият ми проблем е, че не знам до колко има смисъл да се прави това. Дали няма още повече да пострада? Дали това момче ще си получи заслуженото? Не знам, все пак има много хора и доказателства срещу него за различни видове bulling. Ще съм много благодарна за съвети.

# 136
  • София
Бих уведомила ръководството. На секундата. В тази възраст би могло да се превърне в проблем, от който връщане назад няма...

# 137
Здравейте,
Малко да сменя темата с един въпрос, който  ме тревожи. Дъщеря ми от сравнително новите випуски на колежа (не желая да споменавам кой) е жертва на bully. Този ученик настройва почти всички деца срещу нея, защото тя има висок успех и много постижения. Дъщеря ми няма много приятели, но и те страдат от цялата случка. Това момче сътворява много други драми, касаещи различни ученици. Моето дете не иска да ходи на училище и желае да се премести. Просто не е щастлива. Тя имаше идея да отиде при Декана за една случка и той й обясни, че ако продължава  младежа могат да го изгонят. Този път тя е говорила с учители, които ще я защитят, няколко деца, които са потърпевши от въпросния ученик и няколко “свидетели”. Те всички имат доказателства против това момче. Ако трябва и аз ще говоря с Декана. Единственият ми проблем е, че не знам до колко има смисъл да се прави това. Дали няма още повече да пострада? Дали това момче ще си получи заслуженото? Не знам, все пак има много хора и доказателства срещу него за различни видове bulling. Ще съм много благодарна за съвети.

Подайте оплакване, като ясно изложите фактите и посочите дати и свидетели. Не отлагайте и не правете компромиси.

# 138
Госпожата пита дали детето й няма да пострада по някакъв начин, ако се обърне към декана?
Дали "въпросният" ще бъде наказан?

А не дали да подаде оплакване, или не.

# 139
  • София
+1 за писмено оплакване с изброяване на фактологията.

В сегашния клас на моя син има двама кандидат-феймъси, които са решили да стават феймъс през пранкове. Преди пране намерих часовник в джоба на якето на сина ми, който той не е слагал там и който не е негов (поне се сети чий е и му се обади да му каже къде му е изчезналия часовник). Мен случката много ме притесни, защото можеше часовника да се намери по друг начин и после иди доказвай, че нямаш сестра ...пранкстърите са напълно в състояние да провалят бъдещето на всеки един свой съученик по този начин. Моя е вината, че нищо не предприех по темата.

Ако искате подкрепа, ми пишете на лични, да се видим и заедно да изработим текста на оплакването от bully-to.

# 140
Госпожата пита дали детето й няма да пострада по някакъв начин, ако се обърне към декана?
Дали "въпросният" ще бъде наказан?

А не дали да подаде оплакване, или не.

При потвърдени факти, въпросният ще го отнесе жестоко. Не мисля, че детето има от какво да се страхува, ако подаде оплакване. Виж в обратния случай, би имало от какво да се притесняват.

# 141
А какво стана с дилъра, заради когото пострада детето на Мими?

# 142
Благодаря много за всичко!
Децата имат някакви скрийншоти на чатове как на моето дете почти всекидневно му се натяква, че 160 човека го мразят. Мисля, че има и доказателства за разпространение на много лична и деликатна тема, която е тотална лъжа и може да се счете за sexual assault, спрямо друго дете. Разбирам, че този младеж трябва да бъде наказан жестоко с изключване от колежа, но сякаш не ми се вярва да се случи.

# 143
Бих ви посъветвал да продължите дискусията с декана.

# 144
  • София
Съжалявам, не съм разбрала въпроса. Моля, ако не ви е прекалено трудно, да споделите тук как се е развил случая. Желая ви успех, дано се вземат всички необходими мерки.

# 145
  • София
  И аз много бих искала да разбера как се е развил случая, каква е била реакцията на ръководството.  Peace

# 146
А какво стана с дилъра, заради когото пострада детето на Мими?

На мен на лични ми писа някой какво станало и ако прецени да сподели. 

Аз не знам, защото колежът този момент не е коментирал с мен.  Аз ги помолих, при изпращането на имейл информацията детето да не пострада.

Нямате идея колко е 'голям' форума всъщност.

# 147
Allofme1234tra, като някой прочел един тон съобщения от кръга на 8 клас, мога само да кажа, че нещата не винаги са това, което си мислим, че са. 

Ако имате възможност, опитайте да направите връзка с родителите на детето.  Може дори да са тук и да не подозират какво се случва.

# 148
Нещо друго ме притесни тука, как нещо може да е sexual assault, ако не се е случило и е тотална лъжа.  За да има сексуално посегателство, трябва да има допир примерно.

И какво е = "да бъде жестоко наказан"?

Allofme1234tra, съчувствам и съм съпричастна към проблема.  Искам само да кажа, че е възможно да има неща, които не знаете и сигурно няма да разберете, ако нямате достъп до 'вътрешна' информация, която тийнейджърите няма да Ви дадат лесно.  Така беше със моя син.  Отне месец докато разбрах пост фактум какво става.

Ей, гимназия никой да не ми рекламира за бизнес.  Само сметнете колко тестостерон има на едно място.

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 10:19 от mimi_block

# 149
  • В офиса
Извинявайте за тъпия въпрос, ама няма ли някакъв отработен механизъм за действие при съмнение за тормоз? От сорта на това да съберат двете деца + родителите + училищния психолог да си поговорят. Че стигаме до тежки процедури с декана, доказателства и желания за жестоко наказание. Изключително гадно е детето да е тормозено и някак е притеснително ако няма с кого от училище да се поговори преди вдигането на тежката артилерия с наказанията. Така излиза, че няма никаква превенция в училище.
Скрит текст:
за първи път чувам за тормоз в колежа, породен от висок успех и постижения. Което не значи, че не вярвам. Но дали няма и нещо друго, защото много деца са отличници с постижения и получават предимно респект

Общи условия

Активация на акаунт