Американски колеж - единадесета тема

• 92 691
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Скрит текст:
Здравейте, искам да попитам запознатите с въпроса за финансовата помощ. Предполагам,  казусът ми не е уникален, но не мога да намеря отговор. Синът ми е приет в колежа и ще подавам документи за финансова помощ. Разведена съм бащата на детето, имам втори брак, а с биологичния баща на кандидат-колежанчето сме в изключително обтегнати взаимоотношения и непрестанни дела. Той отказва всякакво съдействие, отказва да предостави какъвто и да било документ, отказва детето му да учи в колежа, на всичко ни е контра... Та се чудя в този случай имам ли някакъв шанс да подам документи и с какви да заменя липсващите от биологичния баща. Може би нотариално заверени от мен документи, че той излаща точно едиколко си издръжка, че не е прехвърлял на детето имоти...Може би чрез съда да му изискам декларации. Консултирах се с адвокат, но не можа да ми даде полезен съвет.
Благодаря предварително!
Отидете в колежа за формулярите и питайте на място.  Виждали са всякакви случаи и ще ви кажат начин да решите проблема, който да не е в ущърб на детето.

# 496
  • София
Елексир, още нищо не се знае. Стискам ви палци! Както и другите са писали има голям шанс да ви поканят.
Дано бързо успее детето да преодолее шока, да продължи подготовката за НВО и  да се научи да се справя със стресовите ситуации.

Относно документите за финансова помощ може да питате конкретно във финансовия отдел. Мисля, че ходих при нотариус да заверявам декларация, че дъщеря ми не притежава никакви имоти. А относно издръжката - може би решението на съда е достатъчно.

# 497
Елексир, какво точно е писало твоето дете в есето, та няма очакваните проценти? Питам, защото близко дете, което не е прието, ми сподели, та горе-долу имам ориентир. Нашето дете е правило текст описание по картинка та.

# 498
Здравейте, искам да попитам запознатите с въпроса за финансовата помощ. Предполагам,  казусът ми не е уникален, но не мога да намеря отговор. Синът ми е приет в колежа и ще подавам документи за финансова помощ. Разведена съм бащата на детето, имам втори брак, а с биологичния баща на кандидат-колежанчето сме в изключително обтегнати взаимоотношения и непрестанни дела. Той отказва всякакво съдействие, отказва да предостави какъвто и да било документ, отказва детето му да учи в колежа, на всичко ни е контра... Та се чудя в този случай имам ли някакъв шанс да подам документи и с какви да заменя липсващите от биологичния баща. Може би нотариално заверени от мен документи, че той излаща точно едиколко си издръжка, че не е прехвърлял на детето имоти...Може би чрез съда да му изискам декларации. Консултирах се с адвокат, но не можа да ми даде полезен съвет.
Благодаря предварително!

Към документите има опция да добавите свободен текст, който считате, че има отношение. Налагало ми се е за подобен казус.

# 499
  • София
Благодаря предварително!

Здравейте mama_galka
Това, което бих Ви посъветвала е да потърсите отговор на въпроса на място в колежа. Със сигурност няма да откажа да Ви отговорят, а и те са хората, които най - точно биха Ви насочили как точно да процедирате...

# 500
Привет,

бих искала да попитам, ако има някой кандидатствал за стипендия, каква трябва да е семейната снимка и за какво точно е ?

# 501
  • София
Привет,
бих искала да попитам, ако има някой кандидатствал за стипендия, каква трябва да е семейната снимка и за какво точно е ?

Просто семейна снимка, която Вие прецените да предоставите. Няма поставени изисквания за нея - изцяло по Ваше усмотрение е изборът...

# 502
  • София
... Тази година, по данни на завършващи колежани, Америка е "шок и ужас"... От випуск 143-ма и кандидатствали в USA около 50-60 човека, само петима приети до момента "зад Океана". От тях, само трима в "бръшляновата лига" и от тримата - един пълен стипендиант...
Тази нощ излизат последните резултати от USA. Стискам палци утре да има колкото се може повече добри новини от там...

# 503
  • София
... Тази година, по данни на завършващи колежани, Америка е "шок и ужас"... От випуск 143-ма и кандидатствали в USA около 50-60 човека, само петима приети до момента "зад Океана". От тях, само трима в "бръшляновата лига" и от тримата - един пълен стипендиант...
Тази нощ излизат последните резултати от USA. Стискам палци утре да има колкото се може повече добри новини от там...

Поздравления за приема на твоето момче!

И, да, тази година елитните университети се хвалят с record-low acceptance rate:  
http://www.thecrimson.com/article/2018/3/29/harvard-regular-admissions-2022/
http://news.cornell.edu/stories/2018/03/class-2022-selected-reco … number-applicants
https://www.princeton.edu/news/2018/03/28/princeton-offers-admis … s-2022-applicants

Обяснението е и в начина на кандидатстване.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 10:56 от Prizma

# 504
  • София
Аз не разбирам смисъла на тези данни. Кандидатстват повече деца ли? 90 души по-малък прием на випуск за Харвард не е кой знае каква промяна.

От друга страна, ако завършващите АК започнат да си подават документи в американски университети от 5 картофен пояс, admission rate рязко ще скочи...

# 505
  • София
Да, кандидатстват повече, което е улеснено и от Common application.
Не знам това дали се отразява на приема на international  - ите.

# 506
  • София
Да, кандидатстват повече, което е улеснено и от Common application.
Не знам това дали се отразява на приема на international  - ите.

Prizma, благодаря за интересното инфо...  Simple Smile

# 507
За последнитве 5години кандидатстващите в САЩ интернешенъли са се увеличили почти двойно (за 10 - тройно), университетите си спазват около 80% местни... Лауреати на национални олимпиади не са приети Sad Вярно, че не се целят в трети картофен пояс, но...
Моя младеж, най-много се ядосва, че не отдели време за ранното UK, т.е.Оксфорт и Кембридж. Още един отказ от US, последно очакван отговор оттам. От вчера само сравнява университети по сто критерия и по "реалистичност", та Импириъл май ще се окаже недостижимата мечта. (Огледахме вчера с него задачи от  изпит по математика от минали години, освен на някоя школа в МГ, няма как това да е гимназиално ниво, за мен е. .2курс мат. Огледахме и критериите за оценяване, май няма да стане)
Още има да помисли... В момента нервничи и пуфти Simple Smile

# 508
  • София
Пробвайте "избора" с проективни методи от психологията: да затвори очи и да си представи в каква среда е след 7-10 години. От какви хора е обграден. Къде на планетата си се представя. Животът обикновено изненадва с повече, отколкото сме мечтали на 18-19, но така, като визуализира мечтите си,  по-лесно ще избере пътя дотам.

# 509
Шарки, чува ти мислите дистанционно той - вчера като разпратихме малките по гостувануя, ме извика да ми разкаже - искам да правя това, това и това, предпочитам да е (място). Варианти да се докарам до... е чрез... Резерва чрез... Днес сутрин продулжи с разсъжденията в посока "PhD като следваща стъпка към целта...". Но е много протеснен.

Общи условия

Активация на акаунт