Американски колеж - единадесета тема

• 92 702
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не знам как да я успокоявам вече...Ако знаех какво ще и причини този изпит, никога нямаше да я пусна да се яви. Обяснявам, че има и СМГ, че няма да остане без да я приемат. Но тя е много разстроена. Просто никой не може да повярва.
Чест прави на г-жа Барух и на г-жа Хасъмска, които направиха всичко възможно да я успокоят. Г-жа Барух дори и се обади да я успокои. Просто дори и те са в шок...
Извинете ме за тафтологията, но нямам нерви.

# 481
Момичета, въобще през годините да сте чули за коригиране на резултат?  Т.е. да е имало обявен резултат и след това да е изменен от колежа.  Знам, че не се гледат работите, но някога въобще правил ли е грешка колежът и да я е потвърдил?  Че аз принципно съм по уж "невъзможните" ситуации и като чета eleksir ми е тъжно.

За дете с такива доказани познания и с такива резултати от пробните изпити, това е голям шок.

# 482
  • София
Аз им писах с молба за проверка дали е нанесен коректно резултата. Но не са ми отговорили.
Едва ли. Дори и да има такава грешка, няма как да се промени класирането, според мен. А и не е редно.
Така че ще се помъча да върна детето си в нормално състояние и да го накарам да гледа напред.

# 483
eleksir спомняш ли си гафа с погрешно обявените Оскари?  грешки стават непрекъснато.  защо да е невъзможно.  малко е вероятно, но няма как да е абсолютно невъзможно.  според мен си постъпила правилно и браво за адекватната реакция. 

# 484
  • София
Eleksir, не вярвам да могат да ти отговорят толкова бързо. Изчакай да минат поне два-три работни дни.
Разбирам много добре ситуацията и ако не се намери бързо решение с корекция на резултата, ще трябва да изчакате юни.
Намерете начин след първата вълна разочарование да съставите план за действие - набележете гимназии, от които детето ще извлече ползи, като все пак изчакате да видите дали няма да поканят резервите. Ако това не сработи, погледнете поста на StefanB - започнете интезивна подготовка за прием след 8 или 9 клас. Важното е да се съвземе и да продължи напред. Тепърва й предстоят срещи с всякакви препятствия и трудности, не всичко ще зависи само от нейните резултати и усилия, но и от късмет, конкуренция, от най-различни фактори, и трябва да умее да се изправя на крака и да гледа напред.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 16:01 от Prizma

# 485
  • София
Да, точно това си говорим с нея. Че тепърва я чакат разочарования и трябва да се научи да гледа напред. Но тя е дете, по-трудно ще разбере как. Трябва и време.

# 486
Не знам как да я успокоявам вече...Ако знаех какво ще и причини този изпит, никога нямаше да я пусна да се яви.

Болката от възможния неуспех е цената да имаме мечти. Не вярвам, че искаш детето ти да няма мечти, Елексир.
Това е горчив, но много важен урок, който нашите деца трябва да научат с наша подкрепа. И което е още по-ценно - как да се изправят и да продължат напред към следващата си мечта...
И нека всичките ви мечти се сбъдват оттук-нататък!
И още нещо - неуспехът не е обезателно нещо лошо. Благодарение на него намираме не само мястото, където ще успяваме, но и където ще сме най-добрите!

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 08:13 от Ezhko

# 487
Човек не знае какво печели, когато губи, но за съжаление децата са в една крехка възраст и им е трудно да го разберат. Не са готови за този сблъсък. Желая от сърце бързо да се съвземе детето. Тепърва и предстоят много успех и радости.

# 488
  • София
Благодаря ви, на всички вас, непознати хора, които отделяте от мислите си за нас.
Моля всички родители на приети деца да ме извинят, че отнех от радостта им в темата. От сърце желая успехи на вашите деца!
Нека оставя вече темата, тъй като отнех твърде много пространство.
Благодаря ви още веднъж!

# 489
  • София
Eleksir, дай ѝ да прочете нашите "сметки" с Ежко. Нищо не е загубено.

# 490
Eleksir, благодаря, че сподели.  Пожелавам, в крайна сметка, да се случи това, което ще е най-добро за теб и твоето момиче!

# 491
Не знам как да я успокоявам вече...Ако знаех какво ще и причини този изпит, никога нямаше да я пусна да се яви. Обяснявам, че има и СМГ, че няма да остане без да я приемат. Но тя е много разстроена. Просто никой не може да повярва.
Чест прави на г-жа Барух и на г-жа Хасъмска, които направиха всичко възможно да я успокоят. Г-жа Барух дори и се обади да я успокои. Просто дори и те са в шок...
Извинете ме за тафтологията, но нямам нерви.

Здравейте искам да Ви вдъхна малко надежда,знам как се чувствате ,моят син от 5 клас учи в СМГ много си обича училището ,но миналата година след 7 клас  се представи  зле по БЕЛ на НВО ,а по мат изкара 100 т ,много плака,че не го приеха на 1 и 2 класиране  аз също ,но чакахме до последно и на последното класиране го приеха.Винаги има надежда ,затова не се отчайвайте пожелавам Ви много късмет ,изчакайте може да има късмет да,я приемат.Успех

# 492
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте, искам да попитам запознатите с въпроса за финансовата помощ. Предполагам,  казусът ми не е уникален, но не мога да намеря отговор. Синът ми е приет в колежа и ще подавам документи за финансова помощ. Разведена съм бащата на детето, имам втори брак, а с биологичния баща на кандидат-колежанчето сме в изключително обтегнати взаимоотношения и непрестанни дела. Той отказва всякакво съдействие, отказва да предостави какъвто и да било документ, отказва детето му да учи в колежа, на всичко ни е контра... Та се чудя в този случай имам ли някакъв шанс да подам документи и с какви да заменя липсващите от биологичния баща. Може би нотариално заверени от мен документи, че той излаща точно едиколко си издръжка, че не е прехвърлял на детето имоти...Може би чрез съда да му изискам декларации. Консултирах се с адвокат, но не можа да ми даде полезен съвет.
Благодаря предварително!

# 493
  • София
Днес, на трезва глава, я попитах тя реално какъв резултат очакваше. (Тя има много точна самооценка.) Тя каза: "Мамо, очаквах топ 20. 30 в най-лошия случай. Когато ми каза резултата, бях сигурна, че си правиш лоша шега."
Така че, тъй като аз вярвам на точно това си дете, то никога не ме е подвело за нищо досега, аз оставям изводите за себе си и приключвам темата. Горчивият вкус ще остане дълго.
Благодаря ви още веднъж! Вие сте прекрасни хора и ние с детето ви желаем всичко най-прекрасно!

# 494
Здравейте, искам да попитам запознатите с въпроса за финансовата помощ. Предполагам,  казусът ми не е уникален, но не мога да намеря отговор. Синът ми е приет в колежа и ще подавам документи за финансова помощ. Разведена съм бащата на детето, имам втори брак, а с биологичния баща на кандидат-колежанчето сме в изключително обтегнати взаимоотношения и непрестанни дела. Той отказва всякакво съдействие, отказва да предостави какъвто и да било документ, отказва детето му да учи в колежа, на всичко ни е контра... Та се чудя в този случай имам ли някакъв шанс да подам документи и с какви да заменя липсващите от биологичния баща. Може би нотариално заверени от мен документи, че той излаща точно едиколко си издръжка, че не е прехвърлял на детето имоти...Може би чрез съда да му изискам декларации. Консултирах се с адвокат, но не можа да ми даде полезен съвет.
Благодаря предварително!
Мисля, че на място може да попитате в колежа, какво да им представите. По-запознатите нека да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт