Американски колеж - единадесета тема

• 92 635
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На моменти наистина заприличва на другарски съд тук..."Ти защо онази вечер във влака разказа виц за другаря Живков? Заминавай в Ирак (друго училище) и си мълчи, че ще стане по-лошо. Семейството ти е деградирало и това ние го знаем по-добре от теб, нищо, че е твоето семейство."
Недейте чак толкова самоотвержено да скачате в защита на институция, която изобщо не се нуждае от такава в случая.

# 331
  • София

Русалке,
Всеки си има приоритети. Въобще не ми е важно някой да ми пише на страницата си от какво да си пазя детето. А да има ясни правила за спазване и да съм сигурна, че не са само на хартия. Всичко може да бъде укрито и внесено някъде. И предпочитам мерките, които се вземат да са практически, както явно едно по едно изникват, че АК прави ( затегнат режим за сигурност на входа, из колежа, анкети, персонални разговори, групови разяснения и кой знае още колко , за които не знаем)

Извини ме, Рос, но ще се повторя, никъде не съм казала, че някой очаква такова нещо, а именно да се сподели на сайта. Крайно нералистично е и това всеки го знае - от най-скапаното затънетено вдън гори тилилейски до най-доброто училище, всяко едно буквално,  няма да предприеме такава стъпка и ще се опита всячески при наличен проблем да замаскира нещата за пред широката публика с цел запазване на имиджа си. Но не става дума за информация в пространството, а за такава  единствено до родителите на деца в  училището. Форми за такава връзка има достатъчно. И това, че един, двама, пет, двадесет, сто или триста родители не искат такава, не значи че няма още толкова, които пък искат. И ако се пусне такава, неискащите ще я пропуснат покрай ушите си като ненужна и  звучаща като измиване на ръцете, което с нищо  кой знае какво няма да ги ощети. За искащите в един или друг вид  обаче ще е полезна. Но ако не е пусната въобще, то те остават все пак ощетени. Та коя е все пак алтернативата, която  ако не да се харесва, то поне да не пречи и на двата типа родители?

А и нагоре се написа, че според инфо от родител на лични  до Мими дилърът също вече е в друго училище. Значи по една или друга причина е сметнат за виновен и твърденията, че случилото се е  и по негова вина, а не заради приятел с баба, пища такива хапчета, продавач на спирка или други, са основателни. И че не е нужно, както Шарки казва, да бъде непременно спипан с материала в ръка.  И Колежът е реагирал, видно е и е похвално,  ето още един повод да бъдат успокоени родители от втория тип с подобна комуникация -  вероятно сте чули от децата си, имаше едикакво си на територията на училището,  то обаче  реагира бързо и адекватно в защита на сигурността на учениците. Хем вълкът сит, хем агнето цяло както се казва..

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 09:37 от пенсионирана русалка

# 332
На моменти наистина заприличва на другарски съд тук..."Ти защо онази вечер във влака разказа виц за другаря Живков? Заминавай в Ирак (друго училище) и си мълчи, че ще стане по-лошо. Семейството ти е деградирало и това ние го знаем по-добре от теб, нищо, че е твоето семейство."
Недейте чак толкова самоотвержено да скачате в защита на институция, която изобщо не се нуждае от такава в случая.

Елексир,
По скоро не желаем да се връщаме във времената, когато една анонимка стигаше да опознаеш я Сибир, я Белене интимно. Не харесвам и съдията Линч. В никакъв случай не искам някой да мълчи. Напротив - искам да излезе с доказани факти и ясна позиция.

# 333
  • София
Ежко, ако визираш постовете на Мими, то те съвсем не са анонимни, за разлика от всички останали. И мисля, че е съвсем нормално, че като пряко засегната от случая, има пристрастна позиция. Доколкото разбирам, никой друг от пишещите тук не е пряко засегнат, а някои дори разбраха от тази тема за случая. Така че Мими не е никак анонимна, още повече, че детето и вече не учи там и честно казано, шапка и свалям за последните постове, в които дори си направи труда да обясни, че и другото дете вече не е в училището, нищо, че вероятно изобщо не и дреме какво ще става в колежа занапред. Тя не е дала квалификации на никого тук. За сметка на това, обаче, някои пишещи леко я пуснаха по наклона. Това аз не приемам. Нито някой има право да и иска документи, доказателства и т.н., нито тя има задължение да ви предоставя такива. Така, както и всички ние тук си "чешем езиците", така и тя би могла да прави същото. Но тя не го направи, а дори си прави труд да отговаря на твърде лични въпроси.
Разбирам желанието ви да си защитите избора, но пак повтарям - изборът ви няма нужда от защита, справя се чудесно и сам.

# 334

Защо децата, които отглежда АК и живеят в Дорма не могат да се похвалят с изпиване на половин литър водка и ходене на нощни купони и дискотеки. Те живеят там без родителите си. Не са ли по-лесна плячка и защо не са по-лесна плячка?!
[/quote

Аз имам съобщение от дете от дорма до сина ми, касаещо наркотици.  То също е предадено на колежа и на полицията.

# 335
Направо съм потресена от някои постове тук в темата след последното ми влизане.
Наистина, как не ви е срам? Съвест имате ли? Я се поставете на мястото на Мими. Ако можете разбира се. От писанията ви сериозно се съмнявам, че можете.

Успех на дечицата на 30-ти и дано няма повече такива случаи. А всеки си остава със собствената съвест и морал или липсата на такива.

# 336
Ежко, ако визираш постовете на Мими, то те съвсем не са анонимни, за разлика от всички останали. И мисля, че е съвсем нормално, че като пряко засегната от случая, има пристрастна позиция. Доколкото разбирам, никой друг от пишещите тук не е пряко засегнат, а някои дори разбраха от тази тема за случая. Така че Мими не е никак анонимна, още повече, че детето и вече не учи там и честно казано, шапка и свалям за последните постове, в които дори си направи труда да обясни, че и другото дете вече не е в училището, нищо, че вероятно изобщо не и дреме какво ще става в колежа занапред. Тя не е дала квалификации на никого тук. За сметка на това, обаче, някои пишещи леко я пуснаха по наклона. Това аз не приемам. Нито някой има право да и иска документи, доказателства и т.н., нито тя има задължение да ви предоставя такива. Така, както и всички ние тук си "чешем езиците", така и тя би могла да прави същото. Но тя не го направи, а дори си прави труд да отговаря на твърде лични въпроси.
Разбирам желанието ви да си защитите избора, но пак повтарям - изборът ви няма нужда от защита, справя се чудесно и сам.
Елексир,
По написаното тука много хора могат да ПРЕДПОЛАГАТ, че знаят с точност както коя е Мими, така и кой съм аз.
Но ще е много трудно да потърсят правата си в съда, тъй като следва да докажат, че именно ние седим зад конкретните постове.
Много удобна позиция за всякакви мъгляви инсинуации, Не мислиш ли?
Предполагам, че ти стига фантазията как форума може да се използва, за да се настроят достатъчно родители да линчуват абсолютно невинна личност?
Да ти напомням ли поста на Мими, в който намекваше, че имам приятелска връзка с криминален елемент и му съдействам?

ПС Аз не искам документи. Питам дали има такива и ако има, дали ги е предоставила на когото трябва. Различно е нали?

# 337
Но не очаквам твърде много от полицията, както и от края на света (като в онези графити на стария нотариат).  Не искам и няма да има осъдени деца и е малко вероятно да се стигне до възрастните им приятели.  Но това е един сигнал, който училището няма как да направи без да ядоса много хора и разбирам, защо не го правят те.
Нека разберат и замесените деца и техните покровители, че така не може.

# 338
Ezhko, ти и криминален елемент?  За какво говориш?  Пост кой номер?

# 339
Ezhko, ти и криминален елемент?  За какво говориш?  Пост кой номер?

За това:

Мога ли да попитам, какъв е бил отговора на полицията до Вас?
За себе си ли питаш или за един приятел?

# 340
  • София
Реформулирам:
Има ли Мими какъвто и да било документ от полиция, следствие, прокуратура, който да дава основание да се твърди, че ученик от колежа е разпространявал наркотици?

Аз не бих отговаряла на такива въпроси, Ежко. Но за сметка на това, в другарския съд биха задавали точно такива. Аз бих проявила емпатия и разбиране към тази майка, която със сигурност е емоционална, наранена и страда. Едно изразяване на съчувствие, пък било то и неискрено, за мен е по-подходяща реакция. Тук не е съд, а форум. Но разбира се, всеки има право да пише каквото намери за добре.

# 341
  • София
Лов на вещици, хляб и зрелища, все неща, които особено силно ентусиазират някои потребители.

А родителите на децата, които кандидатсват тази година, чакат всеки момент резултати от приемния изпит.... И вероятно се чудят какъв резултат би ги зарадвал повече след всичко изписано тук...

# 342
Ezhko това беше майтап.  Има такъв израз 'за един приятел питам', когато искаш да разбереш сам и питаш мислейки се, че другите не знаят какво целиш.  Тук не съм коментирала нито какво ми е писал колежа, нито каква е комуникацията с полицията и не мисля да го направя.  Коментирах само, когато колежът не говори с мене и затова всъщност започнах да пиша. 

# 343
Кое е по-добре? Да си информиран за реалните опасности и заплахи или да си като щраус, надупен и с глава в пясъка? Кое е по-добре? Информирано решение или взето на база умишлено спусната димна завеса.
Морал или липсата на такъв?!?!? Двуличие?
Ако аз бях на мястото на тези, които чакат резултат щях да съм благодарна на Мими и последните страници в темата. Така ще съм информирана какво правя, когато решавам дали да запиша или не. Наркотици има във всички училища, нали? Но за едните държавните се знае по дифолт, а за АК се прикрива.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 10:35 от Анонимен

# 344
  • София
А родителите на децата, които кандидатсват тази година, чакат всеки момент резултати от приемния изпит.... И вероятно се чудят какъв резултат би ги зарадвал повече след всичко изписано тук...

Аз, като такъв родител, мога да кажа, че ако дай Боже детето ми е прието, ще го запиша веднага. Нито падам от Марс, нито паса трева. Вярвам, че ако не всички, то повечето такива родители също.

Общи условия

Активация на акаунт