Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 51

• 66 476
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Тазобедрените стави ме "въртят" и това е обикновено когато имам и болки в шията.Знам, че е странно, но искам да знам дали може да е ЩЖ или да не ходя вече при ендокринолози, а да се насоча към друг лекар.

# 571
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ендокринологът ми досега отказва да обърне внимамние на тези антитела, защото не можело да им се повлияе. След последната съкрушителна диагноза обаче видях, че с вливания имуновенин може да се неутрализират.

според последната лекарка, при която бях, медицината няма точно становище дали тези антитела играят някаква роля при бременност.
понеже и на мен ми препоръчаха подобна терапия с имуновенин в Бг, то аз се посъветвах в с ЛЛ (в Германия) и той не беше очарован и каза, че при наличие на автоимунно заболяване въобще не би ми препоръчал да приемам подобно нещо, защото може още повече да си разбутам имунната система.

аз от няколко дни тествам от какво ми е умората.
подозирам Омега 3  newsm78
понякога закусвам кисело мляко с плодове и добавям там Омегата. после цял ден съм труп, чак спя на обед по 2ч. Rolling Eyes
един път я взех вечерта, като се надявах да спя като пън, но се будех и будувах, на следващия ден беше ок, но не бях супер активна.

чудя се дали и защо влияе така?
спомням си, че като ми слагаха инжекции вит.Б12 и в дена на инжекцията бях парцал, само спях  newsm78 тогава четах в нета, че доста хора са така, но за Омега 3 не попадам на подобни мнения. newsm78

# 572
Няма пуснати хормони и докато не се види черно на бяло, че жлезата е ОК не може да се твърди нищо.Според мен пусни всичко на щитовидната не само назначеното от лекаря ТСХ и фТ3(предполагам), а също така фТ4, ТАТ и МАТ.Само така ще отхвърлиш жлезата като вариант.

Да ,ще ги пусна, даже и ПКК ще пусна за сетен път, но понеже съм с вирус и се притеснявам да няма изкривяване на резултатите, затова ще изчакам да оздравея. Просто се чудех, дали само от ехографа доктора можеше да е толкова категоричен, че няма да е жлезата?

# 573
  • Sofia
Няма пуснати хормони и докато не се види черно на бяло, че жлезата е ОК не може да се твърди нищо.Според мен пусни всичко на щитовидната не само назначеното от лекаря ТСХ и фТ3(предполагам), а също така фТ4, ТАТ и МАТ.Само така ще отхвърлиш жлезата като вариант.
Напълно съм съгласна с това мнение. Аз така преди две години за около две седмици имах такова стискане/тежест, направо болка при преглъщане в гушата (не болки като при възпалено гърло). Отидох на ендокринолог, прегледа ме на ехограф и каза, че ми няма нищо. За всеки случай пуснахме изследванията - и там се видя, че имам хипофункция. Започнах да пия хормона и това неприятно усещане в гърлото (стягане и болки при преглъщане) изчезна.

# 574
Само по ехографски преглед не може да се каже че няма проблем с жлезата.Може да няма отклонения в структурата..да няма кисти и възли..но хормоните да са разбутани.Като са готови кръвните резултати ще стане ясно.

# 575
Само по ехографски преглед не може да се каже че няма проблем с жлезата.Може да няма отклонения в структурата..да няма кисти и възли..но хормоните да са разбутани.Като са готови кръвните резултати ще стане ясно.
Вируса няма да повлияе на резултатите на антителата и хормоните на ЩЖ. Повече може да "мръднат" в периода на ПМС и началото на цикъла... Така че по-добре да се пускат веднага и да не се чака седмици след седмица...
Може и вит.Д да си пуснеш - болки в ставите и косопад и... може и от тази трънка да изскочи заека!

# 576
Благодаря ви, наистина ми стана странно от категоричния му отговор, едва ли не тези кръвни изследвания за излишни. Ще ги пусна и дано вече се разбере какво ми е.

# 577
Получих и то на по ниска цена от обявената. Много съм щастлива и амбицирана

# 578
Получих и то на по ниска цена от обявената. Много съм щастлива и амбицирана
Ее, браво Simple Smile
Аз още нямам известие.

# 579
Един симпатяга ги носи, ще дойде и твоята Simple Smile

# 580
Здравейте, изписаха ми Еутирокс 25мг по едно хапче на ден, опитвам се максимално да се информирам за всички ценни насоки, за които пишете тук- за натуралния хормон, запълване на дефицити и т.н., но все още не се чувствам достатъчно подготвена да си назначавам терапии на своя глава. Междувременно четох, че ако веднъж започна приема на синтетичен хормон е невъзможно да го спра без да има последствия и като цяло почна ли го трябва да си го пия, вярно ли е, защото исках да пробвам все пак може и да се почувствам по-добре с него? Ендокриноложката също ми каза, че може и да се подобрят нещата и да не се налага да го пия завинаги, но ми прозвуча колкото да ме успокои и да не се колебая? Извинявайте ако питам въпрос, на който не може да се даде отговор, просто много се страхувам да започна да го пия, а не искам и да продължавам да седя без лечение.. стига ми да знам, че почна ли го има връщане назад, бих му дала шанс.

# 581
Ох, аз как се подредих днес, направо думи нямам.Пия 2 дни еутирокс 100 и 5 дни 75, обаче ми свърши 75 и викам сутринта ще мина през аптеката и ще си взема и ще пия в офиса.Обаче сутринта пих пак 100 по навик, не се замислих, а и вчера 100, той си ми беше по график.И ме започна след 30 минути едно сърцебиене едно стягане в зоната на гушата, задух ужасен.Абе доста зле се чувствах.Още не ми е минало всичко и се чудя може ли да е от Еутирокса по-висока доза или нервите ми идват в повече?

# 582
Иванова, ако жлезата не произвежда достатъчно хормон заради увредена тъкан, както е при Хашимото, ще трябва да го приемаш цял живот, без значение дали е синтетичен, или така наречения натурален (това всъщност е екстракт от свинска щит. жлеза). Но ако става въпрос за хипофункция, настъпила по някакви други причини (например знам, че при ИР може да се получи и хипофункция, която да се нормализира, когато ИР се коригира, или пък хипофункция от йоден дефицит - тя се коригира с прием на йод), тогава с отстраняването на причината за хипофункцията е напълно възможно жлезата да възобнови нормалното си производство и да можеш да спреш хормона - не отведнъж, а постепенно.

# 583
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
хипофункция, която да се нормализира

как се разбира това?
моят ЛЛ казва, че хормоните са ми наред, защото взимам л/тир newsm78

# 584
Ася, щом с тироксина си наред, значи ти трябва, за да бъдеш наред. Simple Smile Но съм чувала за случаи (точно на хора с ИР и със сигурност без Хашимото), на които им предписват хормон за кратко време - до нормализиране, после спират хормона, като междувременно са започнали да си оправят и храненето, и така и не се налага повече хормон. Но предполагам, че зависи от много неща. При всички положения, ако получаваш все повече признаци на хиперфункция и намаляваш все повече дозата, а накрая стоиш на съвсем ниска и пак си с хипер симптоми, тогава значи нямаш нужда от хормон - така предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт