Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 51

• 66 331
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Защо без бира?

# 691
  • София
В алкохола има много въглехидрати, които качват кз. В бялото вино има най-малко по спомен.
Човече, радвам се, че се чувстваш по-добре, все така да е!
Имай предвид, че дозата се качва постепенно защото могат да се появят гадене, диария или отпадналост. Всичко си идва на мястото след 10тина дни.
Според мен е грешка, че не ти е изписала Б12. Заповядай в темата за недостиг на Б12 да се запознаеш малко с модерните теории за недостига.

# 692
В алкохола има много въглехидрати, които качват кз. В бялото вино има най-малко по спомен.
Това обясни и тя.
Прегледах таблиците и има доста с 0% въглехидрати, например ром, но в крайна сметка по малко бяло вино с вечерята или чат пат една ракия със салата ми е предостатъчно, така че не ме бърка особено Grinning

Имай предвид, че дозата се качва постепенно защото могат да се появят гадене, диария или отпадналост. Всичко си идва на мястото след 10тина дни.
Да, по схема го приемам, през 5 дни се променя леко дозата, след 15 дни влизам в тази, която трябва да приемам.

Ще прочета за В12, благодаря! Flowers Hibiscus

# 693
Човече, до каква доза трябва да стигнеш?
Аз трябва или пак да го сменям моя метформин, или да увеличавам дозата. Аз съм на ниска от години, но сменях няколко лекарства. Два опита за мааалко по-висока и се налага после да го спирам за месец, два, че червата ми стават на дроб и не мога да се оправя. Отначало като свалих килограми ниската ми беше достатъчна. С нея + бонус свалените килограми, + еутиреоидното състояние на жлезата, си подобрих яйчниковата функция, която много ме касае, тъй като откакто съм с автоимунното и покрай него с преддиабет, ме удря в цикъла.
Като гледам как повечето пият 3х850 или 3х1000, просто имам чувство, че с моя стомах ще пукна ако съм на такава доза, а тя дава много бързи резултати. Че и за килцата и подуванията помага. С моята доза, не спазвам ли режим на хранене, абсолютно никакво влияние не оказва.

# 694
  • София
Merelenda, а като изпиеш метформина, пиеш ли кафе? Зелената салата също не си пасва с него.

# 695
Първо кафе. Метформина с храненето, заради стомаха. На гладно стават зле нещата.
Ставам много рано (5-6 часа), а закусвам 3-4 часа след ставане. Уж със ставането трябва да закусвам и да пия хапчетата, поне според думи на други, че със събуждането трябва да си взимам дозата метформин, но и така съм правила и не ми е помагало нито за подобряване на захарта, нито да ми понася по-добре на стомаха.

# 696
  • София
Имам предвид след метформина дали пиеш. Подозирам, че точно кафето след хапче може да докара стомани проблеми.

И аз съм с подобен на твоя инсулин, и дори на 2 х 500 не успявах да оцелея. То си е до организъм.

# 697
Не, не, не пия. Едно кафе рано сутрин. Никакви други през деня.
Аз и без хапчетата си имам стомашни и чревни проблеми, а хапчетата утежняват положението. Спирала съм ги по препоръка на ендокринолог и гастроентеролог няколко пъти, лекувам стомаха месец, два, че и повече и после пак ги започвам. Сменяха ги... все същата. Заради нарушена гликемия на гладно и след като смъкнах и килограми в началото, ендокринологът реши да пробваме само с Глюкобай. Още по-зле работата. Издържах на 2 половинки, а трябваше да стигна до 2 цели хапчета. Като станаха 3 половинки и ходех по 3 пъти в тоалетна.
Не е удачен вариант да пия метформина и редовно лекарства за стомах и черва. Главно в червата ме удря. И като бонус от Базеда имам кашави изхождания и става...
Много хора успяват с по-високи дози метформин бързо да регулират нещата със захар и инсулин, бързо да свалят килограми, дори да не спазват диети и бързо да си помогнат за най-различни съпътстващи състояния, като поликистоза. При мен само спазване на режим работи. Ниската доза метформин регулира нещата със захарта, но паралелно отслабвах със спазване на режим на хранене и главно той даде ефект от цялата работа. Ето, сега съм си дебела, пия си метформин... и нищо.
На режим съм пак от месец, бях го зарязала покрай червата, още резултати няма, но ще дойдат някой ден. А и подозирам, че съм в леко хипо от тиреостатика.
Пила съм най-различни пробиотици през годините, когато се е налагало и съм се лекувала, не продължително време. Тоя месец един баламски пробиотик Ентеросан основен за 3,50 лв в аптеката, даде повече резултат, отколкото други, които ми бяха препоръчвани. Самопредписах си го, от групата за БК и УК заболявания. В мини смешни дози, имаше ефект.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 08:17 от Merelenda

# 698
Аз пък имам чувството, че мога да пия Метформин във всякакви дози, без да ми повлияе по никакъв начин. Sad

Ето, от близо 2 месеца отново съм на строг хранителен режим - много зеленчуци, месо, яйца, плодове, полезни храни, доста вода - пия и 1500 мг. "Метфодиаб" дневно и пак не ходя до тоалетната редовно. Направо се чудя на моя организъм.
Последният ми цикъл пък беше нетипично тежък. Усещах го сигурно седмица, преди да стартира кръвотечението, което е много непривично за мен. А уж Метформин-ът ги регулирал тези неща.
Отделно, че съм все така подута, въпреки здравословния режим и приема на препарата.
Никакви стомашни неразположения нямам, всичко си е постарому.
Не знам...

# 699
Абе май пролетно-есенно, всеки има по един такъв протичащ абнормално цикъл. Това по наблюдения просто.
И като си дръпнах чертата в календара, миналата година по същото време имах проблем. Тая година също. Подранил МЦ много, оскъден много, съсиреци. Отдадох го на занижените въглехидрати, тъй като пък имам наблюдение с тях и друг път на режима и се е случвало същото като го започна и веднъж вече свалила килограми, но бях в застой и минах пак на стриктен режим. Първо в МЦ ме удря. Всичките пъти. Но ще се чуе.
При мен и всякакви боледувания вирусни и настинки, първо в цикъл ме удрят. Това е откак съм с автоимунно. Преди не ме "ловяха" такива неща.
Увеличих ги сега въглехидратите уж, след като си поговорих с Шоки (и предни пъти така съм действала). Да видим какво ще се случи.
Но то комплексно е явно всичко. И жлеза, и преддиабет и многото килца, които ми се събраха. Те до едно време не дават симптоми, ама като се задържат по-дълго време и се започва да удря тук-там. А ако е нормално теглото, то тогава рестрикцията на много В май при мен показва, че не съм на прав път. И при всеки е индивидуално. Като видиш, че не е добре работата, въпреки че при други работи, то сменяш тактиката. Каквото и да ти говорят, те не са на твое място и макар при тях да има чудесни резултати, то не значи, че и при теб задължително ще са такива.
Веднъж си затварям очи, казвам си ще стане, на прав път съм. Втори път затварям очи, решавам че предния път е било изключение... на третия път вече отварям очи и сменям тактиката, пък кой каквото ще да говори. Тялото ми явно е на различно мнение от общовалидното, с малки изключения и при други.

# 700
Човече, до каква доза трябва да стигнеш?
2500 (сутрин 1/2 хапче, на обед 1, вечер 1).

Ето, от близо 2 месеца отново съм на строг хранителен режим - много зеленчуци, месо, яйца, плодове, полезни храни, доста вода - пия и 1500 мг. "Метфодиаб" дневно и пак не ходя до тоалетната редовно. Направо се чудя на моя организъм.
Моя приятелка, която го пие ми обясни, че колкото по-малко въглехидрати приемаш, толкова по-малко ходиш до тоалетна. Ако не спазваш режим ще ходиш много.

# 701
Момичета, защо не процедирате с хапчето за ир, както с тироксина, т.е.нагаждане и стигане до индивидуалната доза. Аз така правя. Ако слушам доктора, ще умра по улиците от хипоглекимия. Беше ми казал да пия 3х1000, което е убийствено за мен. Захарта от 6.1 за 2 седмици я свалих на 3.85 с 1х500 метфогамма. Само нома /без натоварване/ ще пусна след 2 месеца да видя как се движи инсулина. Не забравяйте, че тия конски дози ги изписват същите ендокринолози, които ни изписват и неадекватните дози тироксин. 😃😜 Иначе като спра сладко и особено шоколади, ходенето до 00 се оправя в рамките на седмица. Но това е мн индивидуално. Всеки сам тр да пробва от кое се запича и обратно. ☕🍰🍦🍔🍳

# 702
По принцип е така, аз съм решила да опитам както е по рецепта, ако се чувствам зле ще регулирам.

# 703
  • Бургас
Калций- 2,43  (2,15-2,50)
Магнезий- 0,84 (0,66-1,07)
25-ОН- vit.D - 17,64 (Препоръчително>30; достатъчно>20; недостатъчно 10-20; тежик дефицит<10 )
Както и предполагах имам нужда от Вит.Д. На коя марка ще ми препоръчате вит.д?
Имахме спор с доктора откъде ще си набавям калций, щом не консумирам
 млечни. Е от този резултат излиза, че успявам да си го набавям от растителни източници.

# 704
Както и предполагах имам нужда от Вит.Д. На коя марка ще ми препоръчате вит.д?

"Вигантол". Peace

Общи условия

Активация на акаунт