Каква пералня - 2 част

• 98 298
  • 778
  •   1
Отговори
# 210
Гледайте след 40:00 минута , на LG корпуса е по-паянтов от най-бюджетните индезитки, а след това на 46:28

https://youtu.be/68P3fkbmVZo?t=2400

# 211
  • София
Да съм писала, че няколко майстора са ми минали през пералнята? Или това е единствения вариант да говоря с майстор по принцип?
Кога по принцип се налагат ремонти на лагери - никога не ми се е случвало Simple Smile
Иначе, за да отговоря за ремонтите на пералните ми - старата за 10-тина години хходи веднъж, т.е. те идваха, защото ние си скъсахме маншета и трябваше да го сменят. Друг проблем не е имала. Новата един път й е откачи едно маркуче, мина майстора,  закачи го на място и си тръгна 2 мин. по-късно. Толкоз с майсторите за пералните.

# 212
(старото ни лг е купувано 2005, още е при познати, няма петънце ръжда по себе си, за да не кажеш, че  още не съм навъртяла достатъчно годишна употреба, че да видя проблема).
Потвърждавам, даже снимков материал съм прилагала.
LG, модел 2001, зверски третирано 13 години, през 2014г сменях лагери.
Никакви ръжди нямаше следствие на технологични производства.
Ръжда се бе образувала след теч от маншон, "неотразен" от ползвателите, продължил една година.
Пералнята след ремонта и профилактиката продължава активно да се ползва, вече 17 години.
В безупречно състояние е! Няма грам ръжда.
Скрит текст:
Това за маншона го написах, понеже скоро "разколачвах" една пералня LG /производство 2001г/.
Тръгнах да сменям лагери /2 бр/ и семеринга.            14 лв.
Купих и нов лагероносач /някои го носят на стругар/ 74 лв.
Оказа се, че и маншона е пробит - теч. Цялата предна планка в основата - ръжда!
Шкурка, ръждопреобразувател WURT и боя PROTECTA.
Скрит текст:
Скрит текст:
ето какво се получи /на тази снимка е и стария  лагероносач/
Скрит текст:
Скрит текст:
стари лагери:
Скрит текст:
подменени лагери на казана, който се разглобява:
Скрит текст:

# 213
@PAV1 Потвърждавате моето мнение само. Тъкмо ме подсетихте и за втулките на кръстачките, при LG гният (дето контактуват със семерингът) и трябва, или да я замени стругар, или да се купи нова кръстачка, което е скъпо. При 90% от конкурентите, втулките са месингови и рядко са износени до такава степен, че да се налага замяна.
Поствате снимка на очевидно гнила и боядисвана пералня. Не, тази ръжда не се дължи само на теча, просто корпусите са кекави при LG. Тази на снимката, даже е в отлично състояние за годините си, чистичка и добре гледана машина.
При мен на пример, пералнята стои в банята, а там е много влажно, особено зимата, като се къпе човек, от парата уредите се овлажняват видимо.
Машината на снимката, като гледам е WD-80***, но тези серии ги пуснаха малко по-късно от 2001 на пазара.

"зверски третирано 13" Ха ха ха тая машинка е чиста, като нова. Няма даже прах вътре, за какво зверско третиране говорите? Това изобщо не прилича на машина на 17 години. Няма да се изненадам и 10 да няма реално.
Ето в какво състояние е LG 2004 година след реално "зверско третиране":
https://youtu.be/Y4iUaBKqDvk

# 214
Харесала съм Самсунг и разни "разбиращи" се опитват да ме убеждават, че не е правилен избора ми - имало проблеми с уплатнението на Add wash вратичката и програматора си увеличавал времето за пране както си реши. Не ми се вярва да са верни тези неща, но моля за мнение на ползващи такава пералня.

# 215
Харесала съм Самсунг и разни "разбиращи" се опитват да ме убеждават, че не е правилен избора ми - имало проблеми с уплатнението на Add wash вратичката и програматора си увеличавал времето за пране както си реши. Не ми се вярва да са верни тези неща, но моля за мнение на ползващи такава пералня.

От части е вярно. Виждал съм да прокапва вратичката на "Add wash", но проблемът се реши просто с почистване.
Колкото до времето, всички перални показват приблизително време, което се изчислява според много фактори, като температура на входящата вода, количество и материя на прането, температура на околната среда, налягане на входящата вода и др. С други думи, да времето се увеличава, но това е напълно нормално, защото това е изчисляване на приблизително време в процесът на пране.

# 216
Не, тази ръжда не се дължи само на теча, просто корпусите са кекави при LG.
Ръждата беше само по предната долна планка и то от теча на пробития маншон на люка!
Корпуса си е ок, няма ръжди.
Отбелязала съм основното петно на ръжда в този конкретен случай.
Скрит текст:

# 217
Не, тази ръжда не се дължи само на теча, просто корпусите са кекави при LG.
Ръждата беше само по предната долна планка и то от теча на пробития маншон на люка!
Корпуса си е ок, няма ръжди.
Отбелязала съм основното петно на ръжда в този конкретен случай.

И без да има теч, ако е в помещение, като баня където влажността е висока ръждата се появява. Най-често в подобни процепи между пластмаса и метал. В процепите застоява влага, в резултат на което ламарината започва да гние. Както казах по-горе, относително е при какви условия ще се експлоатира уреда. Ако става дума за влажно помещение, като баня, не бих избрал точно от машините с най-слаби корпуси.

Нямам нищо против LG , те си имат своите достойнства, но и недостатъци не липсват, както при всеки друг уред. Аз просто съм изредил слабите им места.

# 218
  • София
Аз пък само не мога да разбера какво дири пералня в баня и то в такава  мокра, задушна и т.н. В случая дори не съм сигурна, че проблема е фирмен. Ще ме извинявате, но това по принцип не е точното място за ел. уред и не смятам, че те се проектират за такова.
Сега идва въпроса би ли имал същия уред проблем, ако се ползва  в подходящо за него помещение и отговорът ще е - по-вероятно не. Иначе някой може и на двора да си сложи пералнята и после да кажеш - тази марка има проблем с ръжда Wink

И аз да кажа - не смятам, че ЛГ са някаква неповторима чак марка (нищо, че за мен са се доказали и си обичам перачките, отчитам, че както всички останали не са идеални, идеални неща няма), но и чак такова оплюване не заслужават и със сигурност ако този проблем с ръждите беше толкова често срещан сред пералните им, потребителите щяха да са изпискали отдавна, а не да списват доволни, след дългогодишни употреби Wink (по вашите думи те направо се разпад от ръжда, то не са корпуси, то не са втулките на кръстачките)

Зверско третиране за мен е пералнята да пере да кажем 10-тина и повече пъти седмично, често с по няколко пранета едно след друго и ако така издържи толкова години - машината е ок... не да седи в неподходящи за нея условия... що пък трябва прах да има вътре също не разбрах...

# 219
Пералнята ми дупчи дрехите Sad Все си мислех,че е от некачествени тъкани,но вчера направи две резки на почти нов ски панталон.
ПИпах корпуса с ръка,не усетих грапавини.

АЕГ 6000 Някой друг има ли с подобни оплаквания и защо се случва това ? Дали не е при центрофуга да захапва прането,или пералнята да е препълнена/ ненапълнена ?

# 220
Аз пък само не мога да разбера какво дири пералня в баня и то в такава  мокра, задушна и т.н. В случая дори не съм сигурна, че проблема е фирмен. Ще ме извинявате, но това по принцип не е точното място за ел. уред и не смятам, че те се проектират за такова.
Сега идва въпроса би ли имал същия уред проблем, ако се ползва  в подходящо за него помещение и отговорът ще е - по-вероятно не. Иначе някой може и на двора да си сложи пералнята и после да кажеш - тази марка има проблем с ръжда Wink

И аз да кажа - не смятам, че ЛГ са някаква неповторима чак марка (нищо, че за мен са се доказали и си обичам перачките, отчитам, че както всички останали не са идеални, идеални неща няма), но и чак такова оплюване не заслужават и със сигурност ако този проблем с ръждите беше толкова често срещан сред пералните им, потребителите щяха да са изпискали отдавна, а не да списват доволни, след дългогодишни употреби Wink (по вашите думи те направо се разпад от ръжда, то не са корпуси, то не са втулките на кръстачките)

Зверско третиране за мен е пералнята да пере да кажем 10-тина и повече пъти седмично, често с по няколко пранета едно след друго и ако така издържи толкова години - машината е ок... не да седи в неподходящи за нея условия... що пък трябва прах да има вътре също не разбрах...

Повече от нормално е, пералнята да се намира в банята. Основното е, че ако се появи теч, няма да съсипете паркета в кухнята (примерно), няма да ви се разбие пода, и да ви тресе пералнята, защото често в кухните пода е примерно дюшаме и не е устойчив, като плочките в банята. Друго че далеч не всяка машина е с "аквастоп" и подобни защити. Често се случва да се спука маркуча за входящата вода, особено зимата и ако уредът е в кухнята, не само вие ще имате щети, а и съседите под вас (ако такива са налични). Ако е в банята и стане беля, водата си изтича без проблем в сифона. Друго че не всеки има място в жилището си и често хората са принудени да поставят пералнята в банята.
Пералната машина е уред пригоден да работи с вода и се подразбира, че при проектиране това трябва да са го отчели. Ако разглобите съвременна LG ще забележите, че платката е залята със силикон, с цел влагата да не уврежда компонентите по нея.
Старата ми пералня (Китайска реплика на Самсунг) издържа 15 години в банята без проблем. Видима корозия по корпуса се появи чак след 10-тата година. По електронните компоненти проблеми не е имала.

Повече от нормално е да има прах, та даже и паяжини в уред стоял над 10 години.

# 221
Пералнята ми дупчи дрехите Sad Все си мислех,че е от некачествени тъкани,но вчера направи две резки на почти нов ски панталон.
ПИпах корпуса с ръка,не усетих грапавини.

АЕГ 6000 Някой друг има ли с подобни оплаквания и защо се случва това ? Дали не е при центрофуга да захапва прането,или пералнята да е препълнена/ ненапълнена ?

Ако уредът е с полимерни прегради в барабана, огледайте тях детайлно. Вижте добре ли пасват към самия барабан. Може дрехите да се защипват в луфт между преграда и барабан. Може и самите прегради да са се деформирали и да повреждат прането. Ако са те, не е страшно, подменят се лесно и не са скъпи.

# 222
  • София
Моля те, нито е нормално пералнята да е в банята, нито е ок кухнята да ти е на дюшаме.

# 223
Моля те, нито е нормално пералнята да е в банята, нито е ок кухнята да ти е на дюшаме.

Всеки иска да живее в прекрасно, уредено имение, но за жалост в България, повечето са в стари комунистически панелки и се задоволяват с това, което е налично. Не винаги човек има възможност да монтира пералня и сушилня в кухнята, особено ако живее в тесен апартамент.
Аз лично живея в просторна къща и мога да си позволя да монтирам пералнята и сушилнята в кухнята, но в банята ми е по-удобно и не съм имал проблеми години на ред. Не разбирам, какво ненормално виждате в това?

Схващанията, че пералнята не бива да е в банята, и че LG се отличава с качество пред останалите, са си лично ВАШИ, и далеч не всеки ги споделя.

# 224
Съдомиялната е "пералня за чинии".
Работи с вода, маркучи и т.н.
Щом пералнята е "логично" да е в банята, то и съдомиялната там да я монтираме?  Mr. Green
уредено имение, но за жалост в България, повечето са в стари комунистически панелки
Тези стари комунистически панелки имат килери.
Съвсем подходящо място за пералня.  Wink

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 09:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт