Каква пералня - 2 част

• 95 483
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
Принципно на старата пералня го чистих два пъти в годината. Имах приятелка, на която редовно се задръстваше и даваше някаква грешка в електрониката. И след второто посещение на техник, който само чистеше филтъра, тя започна редовно да го почиства.

# 76
Благодаря.. Вкарах се в голям филм значи Sad

# 77
  • Пловдив
Аз съм изключителен фен на LG.
Преди повече от 10-11 години си купихме първата LG пералня. Бях влюбена в нея. Преди да родя малката дъщеря обаче преценихме, че ще ни трябва пералня със сушилня (в апартамента нямаме балкон, нямаме място за отделна сушилня) и за моя жалост пратихме LG-то при баща ми и взехме ужасната комбинирана пералня със сушилня Аристон. Още от самото начало се случваше да прави дупчици по дрехите, за сушенето пък да не говоря - дрехите бяха сварени, не изсушени, а ако се сушат по-дълго време после нямаха изглаждане и всичкото това до последно гарнирано с ужасна смрад на разтопена гума или нещо подобно.
Преди 7 години за вилата си взехме пералня LG. Моята втора любов Heart Eyes. Предпочитах цяла седмица да събирам пране, за да го занесем за пране там. И това не си е работа - мъкнене на дрехи натам, през уикенда вместо да си почина, перях и гладех всичко насъбрано (пералнята е 12 кг и поне 4-5 перални пусках едно след друго), после мъкнене обратно Tired Face... Започнах да се опитвам през седмицата поне 1-2 перални да пускам в апартамента, но това си бе жива мъка - сушилнята на Аристона въобще не исках да я ползвам, а като просна прането на вътрешния простор в спалнята, не се дишаше през нощта.
Най-сетне преди седмица Аристонът се разтропа, избръмча и спря (децата и мъж ми ме заподозряха, че аз съм му направила нещо, толкова много я мразех Smiling Imp). Въобще не съм се и замисляла за ремонт - директно бе изхвърлена.
От преди 5 дни съм с нова пералня със сушилня LG. Разбира се сушенето не може да се сравни с това на отделната сушилня Bosch, която ползвам на вилата, но и няма нищо общо с Аристона. За 5 дни извъртях 7 перални и съм доволна и щастлива. Relieved Дано да ми служи дълго и вярно като другите LG-та.
Би ли споделила какви са впечатленията ти от програмата с пара.Харесала съм само пералня със същите функции като твоята комбинирана,но не намирам отзиви за парата.Ако някой има впечатления от подобна пералня,ще се радвам на отзиви
 https://www.emag.bg/peralnja-lg-8-5-kg-1400-ob-min-klas-a-led-di … y2w/pd/D0HY9NBBM/

# 78
Здравейте, имам един въпрос относно пералнята. Взехме този модел - http://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mach … chines/WAT24460BY
Не знам дали има значение де... Въпроса ми е относно този филтър, долу в дясно. Колко често се почиства...
Оказа се, че не сме доизмислили кухнята. Сложихме пералнята и сушилнята в шкаф, но долу има, как да го кажа..борд и отварянето на филтъра няма как да стане. Няма как да повдигнем пералнята, защото няма място. Шкафа е направен вече. И сега се чудя...колко често ще ми се налага да я вадя или да отвивам тоя борд, за да го махна и почистя филтъра..

Няма определено време за чистене. Всичко зависи от степента на замърсените дрехи, които са прани. Често на пръв поглед сравнително чисти дрехи пускат по някоя монета останала по джобовете, отиват в филтъра и затрудняват, или съвсем блокират помпата.

Като цяло е хубаво да се чисти редовно, но ако нямате такава възможност много внимавайте, какво слагате в пералнята. Проверявайте хубаво дрехите преди пране.
Ако перете чехли ,обувки разни обезателно след пране проверявайте филтъра, или дрехи с дребни детайли, които могат да се откъснат и да отидат там.

# 79
Нашата пералня е LG, за 8 години май никога не се е налагало да чистим филтъра. Даже се чудя дали има, понеже не виждам такава вратичка отпред.

Сега погледнах, че има. Ще отворя да видя Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 19:49 от bflmp

# 80
  • оттам, откъдето започва България
Реално и при мен нямаше какво да се чисти от филтъра, ама като задрънкаха едни стотинки по време на центрофуга. Dizzy Face Да видиш ти как бързо го изчистих.

# 81
  • Варна
Записвам се в темата с молба за бърз съвет. Пералнята ни Беко, на 1 година и 3 месеца, днес тотално изпуши. При пране подскочи с цялата сушилня отгоре, как не блъсна хладилника не знам. Спрях я на секундата и пуснах да изплакне, за да извадя дрехите. По време на плакненето замириса ужасно на изгоряла гума и на финала дрехите излязоха вмирисани. Не съм доволна още от началото от нея, в гаранция е, но след ремонта ще я махна. Трябва утре да си вземем нова. Моля, за мнения, дали Горение е удачен вариант.
https://zora.bg/product/w8544ni
С инверторен мотор или стандартен? От сервиза на Технополис ми бяха обяснили, че за моите нужди (често пране на малко количество, не събирам с дни), ми е необходима машина с малка вместимост и по-ниски обороти. Затова не ми пасвало Бекото! Нищо, че пишело, че има програми за по 1 кг, големия барабан изисквал пълнота. Бях ги викала още в първите месеци на ползване на Бекото, защото помпата е ужасно шумна, центрофугата пък изобщо не цеди като за 1000/1200 оборота. Трябва ми с размери 85x60x60 заради сушилнята. Това ограничава избора. Ходих в Технополис и Зора на бързо, оттам съвсем други съвети дават и се обърках. Поне Горение в момента е с 5 години пълна гаранция.
От коя верига препоръчвате покупка? Виждам, че в Техномаркет предлагат модели на Горение, които липсват в сайта им и актуалната брошура за февруари 2018. Модели за други страни ли внасят?
 Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 17:09 от Blue Turquoise

# 82
  • София
     Имах Горение и с помощта на Пав 2 пъти я поправях докато съвсем сдаде багажа. Изхвърлих я с голям кеф защото и не переше добре. Сега съм с Миеле 2 ръка и съм страшно доволна.

# 83
  • Варна
Ще мислим още тази вечер.
Предполагам тази е нисък клас за Миеле, но как е според вас? Ще купим нова.
http://libragroup.org/Miele/miele_shop/peralni/574-peralna-mashi … -classic-eco.html

# 84
1800 лв. за пералня ми се струват прекалено. Пък и Миеле да е.

# 85
Ще мислим още тази вечер.
Предполагам тази е нисък клас за Миеле, но как е според вас? Ще купим нова.
http://libragroup.org/Miele/miele_shop/peralni/574-peralna-mashi … -classic-eco.html
И ако се развали какво правите с гаранцията, която дават само 25 мес? Хвърляте я или я ремонтирате за едни много пари в официалния сервиз или почвате да търсите някакъв външен специалист? Моето скъпо Миле съм писала как седи сега на балкона като паметник.
Като гледам как всичко вече е на късмет бих заложила на по-малка инвестиция около 700 лв, за толкова пари има прилични перални с добри характеристики и ако е с по-дълга гаранция още по-добре.

# 86
  • Варна
Да, такива са и моите опасения. Затова искам не повече от 600-700 лева да дадем и то с 5 години гаранция. И за нас са прекалено, но през 5 години ни се налага да сменяме. Минахме през Електролукс, Хотпоинт и сега Беко. Какво ви е мнението за тази AEG в сравнение с Gorenje?
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-l-6fbi48s-09153110
Просто се опасявам, че ще попаднем на поредния некачествен продукт, а вкъщи се налага доста разместване, за да се монтира перланята. Тази галимация също не е приятна. Да остана без пералня за неизвестен период, също не мога.

# 87
Нашата пералня е LG, 7 кг., гледам да не я пълня, пера по 2 пъти на ден поне. На 8 години е, не се е налагал ремонт, много съм доволна. Може да разгледате техни модели и да пуснете в нета да видите дали има отзиви по чуждите сайтове. Аз обикновено така правя.

# 88
  • Варна
При LG не ни устройва размера, защото отгоре има кит със сушилня.

# 89
А Бош или Самсунг гледахте ли? Аз съм прала в Бош на една вила в Гърция, хубаво переше, а Самсунг купих сушилня сега и съм страшно доволна. Ето нещо примерно:
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … h%20WAT%2024460BY
Майка ми има Горение пералня, която по принцип пере добре, но има проблем с центрофугата, а и лесно се запушва от кърпички против оцветяване на дрехите или малко чорапче.

Общи условия

Активация на акаунт