Каква пералня - 2 част

• 98 331
  • 778
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Е, няма как да не съм доволна от качеството след толкова безпроблемни години с марката Simple Smile
На първите страници имаше няколко доволни също, чакам да пишат при тях как са ръждите и кога са им се разпаднали машините, заради корозия Simple Smile

Направо ги ожалих тези с тристайните апартаменти, че няма къде да си  сложат пералнята освен в банята... как пък ние в двустайният успяхме да й намерим място, без да е под душа - идея нямам Simple Smile

PAV1  - няма да е удобно да си разнасяш чиниите... миялната е с предимство в кухнята Simple Smile

# 226
Съдомиялната е "пералня за чинии".
Работи с вода, маркучи и т.н.
Щом пералнята е "логично" да е в банята, то и съдомиялната там да я монтираме?  Mr. Green

На практика нищо не пречи, но какъв е смисъла да пренасяме чиниите от кухнята до банята и обратно?
От същата гледна точка, всеки се съблича влизайки в банята. За какво е нужно дрехите да се носят до кухнята след това?
Също ми се е случвало да пера завеси от банята, покривни и други поемащи в себе си много вода, капещи силно при изваждане от пералнята. Ако се пуснат на центрофуга, ще се съсипят. За какво е нужно това да ми тече по пода в кухнята?

# 227
Е, няма как да не съм доволна от качеството след толкова безпроблемни години с марката Simple Smile
На първите страници имаше няколко доволни също, чакам да пишат при тях как са ръждите и кога са им се разпаднали машините, заради корозия Simple Smile

Направо ги ожалих тези с тристайните апартаменти, че няма къде да си  сложат пералнята освен в банята... как пък ние в двустайният успяхме да й намерим място, без да е под душа - идея нямам Simple Smile

PAV1  - няма да е удобно да си разнасяш чиниите... миялната е с предимство в кухнята Simple Smile

Въпрос на лични предпочитания. Ако искате и в спалнята може да си я монтирате. Огромен процент от хората си монтират пералните в баните, това е просто факт. Няма да се учудя и по-големия процент да са в баните. Всеки сам си решава, как му е удобно да си подреди жилището.

# 228
  • София
Вкара ме в размисъл и честно казано от всичките ми познати има само 1 човек с пералня в банята,  ама айде... нека е нормално, сигурна съм че другото са изключения и всъщност производителя  ги проектира именно за ситуиране в банята.
Иначе по вашата логика - да, спалнята е прекрасно място, там най-често се преобличат хората Wink

# 229
PAV1  - няма да е удобно да си разнасяш чиниите... миялната е с предимство в кухнята Simple Smile
Що да не ги разнася някой?
Виждала съм хора, живеещи в къщи,
със септични ями да изнасят чиниите си да ги мият на чешмата в двора,
където водата се изтича свободно.
Аналогично ползват и външна тоалетна (не че нямат вътрешна с вода),
за да не се пълни бързо ямата.
Това пише в инструкцията:

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 10:22 от Анонимен

# 230
Ето интересни идеи за вграждане и пестене на пространство в банята: https://www.youtube.com/watch?v=SWmMAP01CNg

# 231
PAV1  - няма да е удобно да си разнасяш чиниите... миялната е с предимство в кухнята Simple Smile
Що да не ги разнася някой?
Виждала съм хора, живеещи в къщи,
със септични ями да изнасят чиниите си да ги мият на чешмата в двора,
където водата се изтича свободно.
Аналогично ползват и външна тоалетна (не че нямат вътрешна с вода),
за да не се пълни бързо ямата.
Това пише в инструкцията:

Ами ето, дадения производител е написал, че уредът който предлага не е пригоден за ползване в по-тежки условия. Това не означава, че при всички е така. Фактите са, че огромен процент от хората монтират пералните си в баните и това, че даден уред не е пригоден за подобни условия е само минус за производителя, понеже не е отчел този факт. Това от инструкция за пералня LG ли го взехте?

# 232
Моето "Gorenje" обаче е пригодно за монтиране в банята. Ето какво е написано в инструкцията:

# 233
# 234
Когато даден уред е пригоден за работа във влажно помещение то изрично е упоменато.
След това има класификация, стандарт, отразяващ това.
IP XY (international protection)
X  степен на защита с/у влизането на твърди предмети като пръсти, прах и др. (варира от 0 до 6)
Y  степента на защита с/у влага (варира от 0 до 8 )
Скрит текст:
Цитат
0 - Няма защита (това също може да бъде представено с X)
1 - Защита срещу вертикално капеща вода (кондензация)
2 - Защита срещу водни пръски под наклон от 15 °
3 - Защита от водни струи по вертикален ъгъл до 60 °
4 - Защита от водни пръски от всички посоки – незначително проникване
5 - Защита от водни струи от всички посоки – незначително проникване
6 - Защита срещу леки струи вода, ограничено проникване (под корпуса, например)
7 - Защита срещу ефектите от потапяне в течности между 15 см и 1 м дълбочина
8 - Защита срещу дълги периоди на потапяне и срещу налягането на водата

Скрит текст:
Как във влажно помещение подът би останал сух?
Парата при къпане образува конденз, даже и да не се излива вода пряко в/у пералнята.
Написано е и на вашата инструкция - сух под, поради нехлъзгане!
И да видим какво IP има уреда...

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 11:58 от Анонимен

# 235
Когато даден уред е пригоден за работа във влажно помещение то изрично е упоменато.
След това има класификация, стандарт, отразяващ това.
IP XY (international protection)
X  степен на защита с/у влизането на твърди предмети като пръсти, прах и др. (варира от 0 до 6)
Y  степента на защита с/у влага (варира от 0 до 8 )
Скрит текст:
Как във влажно помещение подът би останал сух?
Парата при къпане образува конденз, даже и да не се излива вода пряко в/у пералнята.
Написано е и на вашата инструкция - сух под, поради нехлъзгане!
И да видим какво IP има уреда...

Моята е IPX4 или иначе казано, напълно пригодна за работа в банята.

Ето такива таблични има на гърба и под люка пералнята:

Ето какво гласи легендата:
IPX-0 - Няма специални защита
IPX-1 -Защитени срещу падаща вода равна на 3-5 мм валежи в минута в продължение на 10 минути. Продукта се тества в нормално работно положение.
IPX-2 - Защитени срещу падаща води при наклон до 15 градуса - Също като IPX-1, но продукта се тества в 4 фиксирани позиции - накланяне 15 градуса във всяка посока от нормалното работно положение.
IPX-3 - Защита срещу пръскане с вода - (дъждове) до 60 градуса от вертикалата на 10 литра / мин при налягане 80-100kN/m2 за 5 минути.
IPX-4 - Защитен от пръски вода - Също като IPX-3, но водата се пръска от всички посоки.
IPX-5 - Защитени срещу водна струя - (водонепропускливи) проектирани за предпазване от  всички посоки чрез 6.3 мм дюза при скорост на потока от 12,5 литра / мин при налягане 30kN/m2 в продължение на 3 минути от разстояние 3 метра.
IPX-6 - Защитени срещу бурно море - (водонепропускливи) проектирани за предпазване от  всички посоки, Тествани чрез 12,5 мм дюза при скорост на потока от 100 литра / мин при налягане 100kN/m2 в продължение на 3 минути от разстояние 3 метра.
IPX-7 - Защитени от вода (потапяне) - потапяне за 30 минути на дълбочина 1 метър.
IPX-8 - Защитени от вода (потапяне) - съоръжението е подходящ за непрекъснато потапяне във вода при условия, които са определени от производителя.

# 236
П.С. Докато бях в банята хвърлих едно око и на бойлера, та се оказа, че той има по-ниско ниво на защита от пералнята IPX-3, а той със сигурност е предвиден за монтаж в банята.

Та доказах ли ви, че не е проблем да се поставя пералнята в банята? Или още ще спорим за глупости.

@PAV1 Не разбрах от инструкцията, на каква пералня бе скрийншота, който публикува?

# 237
  • София
Значи заключението е, че който иска да слага пералнята си или друг уред в банята, което не е обичайното място по принцип, да търси уред, пригоден за такъв вид употреба в по-тежки условия.
Другите, които са си стандартни и не е радно да се слагат в мокротия няма да е учудващо ако в такива условия пуснат ръжда и това не се води дефект на марката, която се поява по принцип при машините им, а е дефект получен заради неправилна употреба и при едно нормално ползване не се очаква, и не е слабо място по принцип...
Схващате ли разликата.

Никога не съм се интересувала какви точно ги дават ЛГ-тата в този ред на мисли, слабо ме засяга - ясно защо.

Същото беше като избирахме духалка за банята - по принцип такъв уред не е  за баня, за това купихме духалка за баня със съответните защити, но не очаквам всички отоплителни уреди, по принцип, да са подходящи за подобно помещение. Но разбира се, много хора ползват обикновенни в банята, после като стане сакатлък и се чудят защо... уреда ще да е виновен, сигурна съм.

# 238
И според мен в банята е необичайно място за пералнята .
В чужбина обаче май е доста разпространено.Следя едно предаване в търсене на дом по света и там почти във всички къщи или апартаменти пералнята е в банята или в помещение до банята.
Перални в кухнята рядко се виждат.

# 239
  • София
В чужбина по-често са си в отделни помещения или в мазе/сутерен, не в банята.

Общи условия

Активация на акаунт