Каква пералня - 2 част

• 95 748
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
Под малкото капаче какво има?
Скрит текст:
Може превантивно да се прокара от блокировката до основата на пералнята приспособление,
(разкачане на външна част на маншон)
понеже отварянето през горния капак е обвързано с преместване на пералнята.

# 421
Под малкото капаче какво има?
Скрит текст:
Може превантивно да се прокара от блокировката до основата на пералнята приспособление,
(разкачане на външна част на маншон)
понеже отварянето през горния капак е обвързано с преместване на пералнята.

Само капаче е, за да не стои грозна дупка, понеже корпусите и на скъпите и на бюджетните машини са еднакви и се произвеждат с този отвор. Другия отвор в средата е за захващане на щипката на капака.

# 422
Нещо по въпроса за Канди можете ли да кажете? И за комбинираните им уреди като например този. Биват ли като бюджетен вариант?

http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … 6-TWHC-S/p/688839

# 423
Аз не бях късметлийка с моето Канди.
След като го купих някой ми сподели, че слабото им място били програматорите. То и така се оказа после, но излязоха още куп проблеми и ядове с нея. Все пак, нека специалистите се изкажат. В момента може и да са
с по-добри качества.
Иначе много удобни програми - за това най-много съжалявам.

# 424
Нещо по въпроса за Канди можете ли да кажете? И за комбинираните им уреди като например този. Биват ли като бюджетен вариант?

http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines%26Dryers/Washing-m … 6-TWHC-S/p/688839

Аз като цяло съм против уредите 2 в 1, просто са непрактични и неизгодни. Пералните на Candy, майсторите не ги обичат особено, защото не са сред най-ремонтопригодните, което означава и по-висока цена при нужда от ремонт. До колкото си спомням, в тях стоят китайски лагери BMZ. Новите модели и при тях почнаха да ги правят със споени казани.
Колкото до програматорите, те са отживелица. Съвременните перални са с електронен блок за управление.

# 425
  • на Мелмак
Преди няколко години взех на баща ми Канди, той искаше максимално опростен модел. Тогава това намерих. На втория месец беше на ремонт за смяна на платката. В интерес на истината след това си работи. Но пък и не се натоварва много.

# 426
Трябва да подменя уред на наематели, а няма никаква опция за два отделни. Другият ми вариант е Беко:
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machine/Built-in-Washing-ma … -8733-B0/p/680638
Та кое от двете е по-малкото зло?

Скрит текст:
Гледам да е с 5 г гаранция, с по-малко не искам да им купувам. Дето се вика поне за ремонти на уреда да не плащам ако се наложи.

# 427
Трябва да подменя уред на наематели, а няма никаква опция за два отделни. Другият ми вариант е Беко:
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machine/Built-in-Washing-ma … -8733-B0/p/680638
Та кое от двете е по-малкото зло?

Скрит текст:
Гледам да е с 5 г гаранция, с по-малко не искам да им купувам. Дето се вика поне за ремонти на уреда да не плащам ако се наложи.

Каквото повече ви харесва, това вземете. Лично на мен Candy, като дизайн и качество на сглобката повече ми харесва от Beko.
Семейството на приятелката ми от много години ползват Hotpoint-Ariston Aqualtis и не са имали проблеми. Пък и са много разпространени, което значи, че лесно и на нормална цена могат да са намерят части за ремонт. Доволно тихи са, дизайнът им е готин (поне в моите разбирания), само дето гаранцията е 36 месеца.

http://techno-shop.bg/product/4474/peralnya-sas-sushilnya-hotpoi … d970d49-eu-b.html

# 428
Драго-по-пред в темата писах,че съм много доволна от Беко.Нова ми е и пере чудесно ,и е тихичка.
Да добавя,майстор ми препоръча да е тази марка.

# 429
След триседмично разглеждане,консултации тук,в магазините и ходене с метър в джоба...съм собственик на Беко 6633.Дано сме избрали "читава"слимка,отзив след седмица поне-седи в коридора и чака ремонта да приключи.Благодаря за отзивчивостта в темата!

# 430
denyil ,и моята е слимка,но не знам модел точно.За 7кг. е.Със здраве да си я ползвате!

# 431
  • София
Може ли някой да сподели опит, мнение или друга информация за перални Шарп? Поне според мен не са много разпространени, но пък може да имат качества...
И как бихте степенували по положителни показатели перални АЕГ, Електролукс, Самсунг - може и други.
Благодаря!

# 432
Драго-по-пред в темата писах,че съм много доволна от Беко.Нова ми е и пере чудесно ,и е тихичка.
Да добавя,майстор ми препоръча да е тази марка.

Да, често майсторите препоръчват BEKO и Indesit, не за друго, просто са най-евтини за ремонт. Иначе турското си е турско, не могат да се похвалят с някаква прецизна сглобка, или скъпи и качествени материали. Гният, слагат не особено качествени лагери и то в 8кг. перални 6203 и 6204 лагери, които обичайно останалите производители слагат най-много в 5-6кг уреди. Друг недостатък, който се среща при Beko е че втулката от алуминий, в която се набиват лагерите не стига до края на казана, в нея се набиват само лагерите, а семерингът се набива в директно в пластмасата. Често се появяват пукнатини или при избиване на семерингът се разбива полимера и всичко това за да спестят 2см от алуминиевата втулка. Този проблем по-често е срещан при LG. Ако при смяна на лагери, при Beko или LG забележите пукнатини в полимера, обезателно семерингът се поставя със силикон.

Ето така изглежда този проблем в казан на пералня LG:

Това пък е казанът на Beko, при който също семерингът се поставя директно в полимера, но без пукнатини:

Това е казан от Gorenje, забележете, че семерингът се монтира в металната втулка, в която се държат и лагеритне. При този тип казани, подобен проблем отсъства:

# 433
Здравейте,
И аз съм пред дилемата за избор на нова пералня. Тъй като пространството ми е ограничено търся пералня с дълбочина до 45 см. Оставам с впечатлние, че като цена качество марките Горение и Беко не са лоши варианти.
Освен тях, набелязала съм си този модел на Бош
http://technika.bg/product/17282/peralnya-bosch-wlg24260by.html# … ailed-description
Серията е малко стара вече, но пък не видях голяма разлика със шеста серия, а цената е 250 лв. нагоре.
От прочетеното в темата и техническите коментари на ВМ21 си правя заключение, че немските марки в ниския ценови клас не са много за предпочитане. Честно казано не мога да се ориентирам дали горепосочения модел е нисък клас, защото не е евтин, като се има предвид, че е стара серия.
Имате ли идея как мога да разбера чие производство е и можете ли да дадете някакви отзиви ?
Ако ВМ21 е имал сблъсък с 4-тата серия на Бош (и изобщо Бош), ще съм му благодарна да сподели какви са му впечатленията откъм качество на частите и цена на ремонтите.

# 434
Здравейте,
И аз съм пред дилемата за избор на нова пералня. Тъй като пространството ми е ограничено търся пералня с дълбочина до 45 см. Оставам с впечатлние, че като цена качество марките Горение и Беко не са лоши варианти.
Освен тях, набелязала съм си този модел на Бош
http://technika.bg/product/17282/peralnya-bosch-wlg24260by.html# … ailed-description
Серията е малко стара вече, но пък не видях голяма разлика със шеста серия, а цената е 250 лв. нагоре.
От прочетеното в темата и техническите коментари на ВМ21 си правя заключение, че немските марки в ниския ценови клас не са много за предпочитане. Честно казано не мога да се ориентирам дали горепосочения модел е нисък клас, защото не е евтин, като се има предвид, че е стара серия.
Имате ли идея как мога да разбера чие производство е и можете ли да дадете някакви отзиви ?
Ако ВМ21 е имал сблъсък с 4-тата серия на Бош (и изобщо Бош), ще съм му благодарна да сподели какви са му впечатленията откъм качество на частите и цена на ремонтите.

Принципно предпочитам Bosch/Siemens пред AEG/Electrolux, защото поне слагат читави лагери, но като дизайн им отстъпват. Тази слим версия, която сте избрали, много силно ми се набива цената в очите 760лв. а дори няма инверторен мотор. Като цяло при Bosch си плащате за марка, за това обичайно съветвам хората да се насочат към "Gorenje", като качество не отстъпват, но са на значително по-приемливи цени, както за покупка, така и за ремонт. Даже, ако сравните, като характеристики Bosch WLG24260BY с Gorenje w6523/S, набива ми се на очи, че немската машина е значително по-шумна, 58/85dB срещу 56/70dB при словенската машина, което ме навежда на мисълта, че най-вероятно немците са спестили, дори евтиния долен звукоизолиращ панел. Не виждам от чисто техническа гледна точка, на какво се дължи тази висока цена при бош, освен за марката. И двата уреда са с полимерен-споен казан, и двата уреда ползват скъпи, маркови лагери SKF и NSK, доволно масивни корпуси, но в комбинация с полимерен люк, няма скъпи иноксови, алуминиеви или хромирани детайли по корпусите, моторите и при двете не са инверторни с еднакви обороти. И двете машини са със съвременни електронни органи за управление, само че немската струва 760лв, а словенската 480лв. За мен и двете са отлични машини и бих ги предпочел пред Електролукс и Индеpит/Аристон, по простата причина, че в тези марки слагат евтини и некачествени лагери PPL.

Общи условия

Активация на акаунт