Каква пералня - 2 част

• 95 594
  • 778
  •   2
Отговори
# 570
  • Varna
Здравейте момичета, предстои ни смяна на пералнята и сме  се  спрели на тези два модела https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-E … EW6F328W/p/688332
www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-AEG-L6FBI48S/p/687490

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 14:19 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 571
АЕГ е с 5 г гаранция. Няколко съфорумки я имат. Дано пишат.

# 572
Моята е точно същата АЕГ,прочети мненията ми назад в темата. Бива.
Питай после,ако нещо допълнително те интересува,но съм я  коментирала подробно.

# 573
  • Varna
Благодаря ви момичета и аз  клоня към АЕГ-то ще почета из темата Simple Smile

# 574
Спрях се на два модела перални. Но не мога да избера между двете. Всеки казва различно мнение но и нищо кой знае какво.
Едната е LG F 2J5QN3W  , а другата BEKO WTV 8734 XS0
Дали някой я има и може да ми даде реално мнение за един от двата модела.

https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-L … -2J5QN3W/p/680271
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-B … 8734-XS0/p/680684

Изберете това, което вас ви радва най-много. Колкото до 10 годишната гаранция на мотора, това е чисто търговски трик. По този мотор на практика няма какво толкова да се чупи, и като цяло двигателите на пералните дават проблем крайно рядко. И Беко и LG дават 10г. гаранция на моторите си. Цялостната гаранция реално важната.
Като марка LG повече ми допада от Беко, но Бекото има 5 години гаранция, а LG едва 2. Бекото има 1400 оборота , LG 1200 , Беко е предназначен за 8кг пране , LG за 7. И двете са тихи с инверторни мотори. Доста на кантар са нещата. LG е по-ремонтопригодна, защото е с разглобяем казан. Вие решавате, дали да заложите на по-престижна марка (LG) или на по-добри характеристики (Beko). В крайна сметка всичко със своите положителни и отрицателни страни.
Това пише на LG:
"Инверторният мотор с директно задвижване, с който работят нашите перални машини е изключително надежден и тих. Ние сме убедени, че е един от най-добрите мотори за перални машини на пазара, и затова всички наши перални машини се предлагат със стандартна 10-годишна гаранция на мотора и частите. "
Редакция .....

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 15:17 от petiaivanov

# 575
За мен са го написали подвеждащо. Трябвало е да има там в текста едно частите МУ.Под частите хич не разбират платки например. Но най-добре да се звънне директно и да се пита представителя на ЛГ за БГ.

# 576

Това пише на LG:
"Инверторният мотор с директно задвижване, с който работят нашите перални машини е изключително надежден и тих. Ние сме убедени, че е един от най-добрите мотори за перални машини на пазара, и затова всички наши перални машини се предлагат със стандартна 10-годишна гаранция на мотора и частите. "
Редакция .....

Знам какво пише, но тази гаранция е на практика безполезна. По този мотор просто няма какво да се чупи почти, ротор, статор и намотки. Ако ги залее вода, обичайно платката гори, а не самия мотор, а нея гаранцията не я поема. Даже четчици нямат, които с времето да се износват. Такъв мотор може спокойно да прослужи, не 10 , а 20 години. При Беко са същите и също с 10г. гаранция. Просто производителя е наясно, че по тях няма много какво да излиза от строя:

# 577
Здравейте, не знам дали съм на правилното място, но не успях да открия друга активна тема свързана с пералните.
Въпросът ми е следният имам пералня Exquisit WA 6110-7 и като гледам по програмите й не откривам опция за пране без центрофуга. В Интернет открих ръководството, но е на немски и не разбрах много. Ако някой има подобна пералня, може ли да ми обясни как да пера без центрофуга или изобщо няма такъв вариант, ами да си пера на ръка такива дрехи? Confused
Schleudern  е центрофуга. Пусни една снимка на пералнята,да видим как изглеждат копчетата. Няма ли опция,избирайки копчето за центрофугиране,различни обороти и последното е да спира с вода в барабана ?

Прегледах го по диагонал,видях само 400 оборота за фино пране. На вълнените пише,ако изрчно е упоменато на етикета,че може да се перат в пералня.По програма-600 оборота.

Ето така изглежда :

Поназнайвам немски и преведох думичките, които не знам и като гледам по копчетата няма такава опция май..

# 578
Здравейте, не знам дали съм на правилното място, но не успях да открия друга активна тема свързана с пералните.
Въпросът ми е следният имам пералня Exquisit WA 6110-7 и като гледам по програмите й не откривам опция за пране без центрофуга. В Интернет открих ръководството, но е на немски и не разбрах много. Ако някой има подобна пералня, може ли да ми обясни как да пера без центрофуга или изобщо няма такъв вариант, ами да си пера на ръка такива дрехи? Confused
Schleudern  е центрофуга. Пусни една снимка на пералнята,да видим как изглеждат копчетата. Няма ли опция,избирайки копчето за центрофугиране,различни обороти и последното е да спира с вода в барабана ?

Прегледах го по диагонал,видях само 400 оборота за фино пране. На вълнените пише,ако изрчно е упоменато на етикета,че може да се перат в пералня.По програма-600 оборота.

Ето така изглежда :

Поназнайвам немски и преведох думичките, които не знам и като гледам по копчетата няма такава опция май..
Здравей,
Прочетох упътването на машината ти и за съжаление нямаш опция  без  центрофуга.  Най-малко обороти  400 имаш  на програма  "фино пране" (Feinwäsche).

# 579
  • В къЩи.
Здравейте.
Вчера пуснах почистваща програма ,а днес вече първото пране на Мих,40градуса,1000 оборота,но намалих времето на 53мин. Пере супер безшумно,центруфугата направо не се чува,най-силно се чува шуртенето на водата когато пълни ,но ми се чу едно като свирене на няколко пъти и то само докато пълнеше с вода.Дали е нормално?
Но най-ме притеснява,че остава вода в гуменото уплатнение.
Скрит текст:
А точно под пръста ми има...как да го обясня като изрязано ,вдлъбната в гумата,само на това место е.И когато пералнята спря това конкретно бдлъбване беше точно най-отдолу в центъра.
Пералнята е Gorenje W7725.
Напразни ли са ми притеснененията? Тази оставаща вода трябва след всяко пране да я почиствам предполагам?
Благодаря.

# 580
  • оттам, откъдето започва България
Разбира се, че ще попиваш тази вода. Иначе рискуваш мухлясване на маншона, от което някои потребители се оплакват.
След пране редовно почиствам гуменото уплътнение, изваждам чекмеджето и го оставям да изсъхне, а междувременно почиствам и пространството над чекмеджето.
Шеста година нямам оплаквания от мухлясване и вмирисване.

# 581
  • В къЩи.
Учудването ми идва от факта ,че старата ми пералня нямаше остатъчна вода.Никога не съм подсушавала уплатнението.8год перех с нея и никога не ми се е вмирисвала,а съм ползвала всякакви прахове и омекотители,но винаги отварях чекмеджето и вратата и ги държех отворени.
Благодаря за съветите. bouquet
п.п.Водата я попих,отивам да извадя чекмеждето ,за да изсъхне. Peace

# 582
  • на Мелмак
Хм, това с тази вода е неприятно. За първи път го виждам/чувам .
Но наистина трябва да я попиваш!
Аз не съм като Дидка, само оставям врати отворени - на чекмеджето и люка.

# 583
Здравейте.
Вчера пуснах почистваща програма ,а днес вече първото пране на Мих,40градуса,1000 оборота,но намалих времето на 53мин. Пере супер безшумно,центруфугата направо не се чува,най-силно се чува шуртенето на водата когато пълни ,но ми се чу едно като свирене на няколко пъти и то само докато пълнеше с вода.Дали е нормално?
Но най-ме притеснява,че остава вода в гуменото уплатнение.
Скрит текст:
А точно под пръста ми има...как да го обясня като изрязано ,вдлъбната в гумата,само на това место е.И когато пералнята спря това конкретно бдлъбване беше точно най-отдолу в центъра.
Пералнята е Gorenje W7725.
Напразни ли са ми притеснененията? Тази оставаща вода трябва след всяко пране да я почиствам предполагам?
Благодаря.

Там е хубаво след всяко пране да се проверява и почиства, защото се събират по-едри замърсявания, често те могат да пробият самия маншон. Проверете, дали отворите не са се задръстили и дали не е неправилно нивелирана с наклон напред. По тях водата трябва да се оттича. На мен ми се е случвало разни отчупени метални елементи да откривам на това място изпаднали от дрехите по време на пране.
За да не остава лоша миризма в пералнята, след работа е хубаво да се почисти маншона с кърпичка и да се оставят открехнати люка и отделението за перилен препарат. В това отделение също се задържа влага и се получава плесен, неприятна миризма и така нататък.

П.С. "Свиренето" е от високото налягане на водата, която пълни в отделението за омекотител. Това отделение е тясно, отворите са 3 или 4 и водата преминавайки под високо налягане издава по-различен шум. Напълно нормално е. Когато пълни в отделението за прах примерно, там отворите са много повече, налягането се разпределя по тях и го няма този свистящ звук.

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 20:39 от BM21

# 584
За мен са го написали подвеждащо. Трябвало е да има там в текста едно частите МУ.Под частите хич не разбират платки например. Но най-добре да се звънне директно и да се пита представителя на ЛГ за БГ.

Да, мен тези цигании много ме дразнят от страна на LG. Като пуснаха директ драйв моторите, даже се опитваха да лъжат хората, че тази конструкция е по-стабилна и по-малко тресе от класическата, което на практика си е чиста лъжа. Устойчивостта на пералнята при центрофуга завиди от твърдостта на корпуса, масата и правилното разпределяне на тежестите, както и правилно подбраните амортисьори. Дали ще е мотора директ драйв или класически няма абсолютно никакво значение тук, а те се опитваха да му приписват и такива качества, което за мен е некоректна практика.

Ето я въпросната подвеждаща реклама:

https://www.youtube.com/watch?v=SWM32P-ciXI

Даже фигурата на мотора застопорен отделно от барабана при класическата схема им е грешна. Мотора винаги е закрепен към барабана, а не към корпус при класическата схема. Много циганска работа е рекламната кампания на LG. Това пробутване на откровено лъжлива информация е подценяване и неуважение към потребителя.

Общи условия

Активация на акаунт