Каква пералня - 2 част

• 95 556
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
ВМ21, мерси за отговора! И шумът не е от лагерите, а просто моторът е колекторен. Оправих миризмата с оцет, сода бикарбонат и bingo ov ,като я включих на 90 градуса- вече не мирише и мръсотията от маншона изчезна.

# 676
И имам още няколко въпроса. За какво е копчето с ютията на indesit iwse 5105b и на колко оборота да я пускам- от 400  до 1000 за памучни работи така че да не са намачкани и същевременно сравнително сухи?

# 677
И имам още няколко въпроса. За какво е копчето с ютията на indesit iwse 5105b и на колко оборота да я пускам- от 400  до 1000 за памучни работи така че да не са намачкани и същевременно сравнително сухи?
Виж на стр.24 от документа:

# 678
Виж на стр.24 от документа:

Нищо не ми зарежда от този линк. изписва "Not Found".

Ютията е за по-лесно гладене. Няма да центрофугира, а ще остави дрехите във вода, докато не зададете на машината да я изпомпа и да си ги извадите. Тази функция е, ако примерно сутринта преди работа пуснете пералнята, ако приклячи по нормален начин, а прането остане дълго време сравнително сухо и намачкано в барабана, след това гладенето ще е тежко. За това се цъква този бутон, подминава цинтрофуга, пракне а на края ги оставя потопени във вода. Като се приберете и имате възможност да ги извадите, цъквате да изпампа и си ги взимате. При повечето перални тази функция се нарича "Стоп Помпа".

# 679
  • София
ВМ21, мерси за отговора! И шумът не е от лагерите, а просто моторът е колекторен. Оправих миризмата с оцет, сода бикарбонат и bingo ov ,като я включих на 90 градуса- вече не мирише и мръсотията от маншона изчезна.

Как ? Забъркваш ги 3-те заедно и в отделението за прах ли го изсипваш или директно при барабана?

# 680
  • На топло в неговото сърце.

Как ? Забъркваш ги 3-те заедно и в отделението за прах ли го изсипваш или директно при барабана?

Друго решение е една доза/таблетка/ от препарат за съдомиялна машина-аз ползвам Сомат или Финиш.Чудеса правят нищо не мирише и почиства барабана.Това ми го каза техник на перални машини Smile

# 681
  • София

Друго решение е една доза/таблетка/ от препарат за съдомиялна машина-аз ползвам Сомат или Финиш.Чудеса правят нищо не мирише и почиства барабана.Това ми го каза техник на перални машини Smile
Имам капсули на Финиш, става ли с капсула ?

# 682
  • На топло в неговото сърце.
Би трябвало след като ползваме в капсули за пране напр.Ариел

# 683
  • София

За миене на съдове или за почистване на миялна?

# 684
Здравейте,
От известно време следя форума, тъй като трябва да сменям старата си пералня и задължително ми е необходим слим модел. Питах на лични някои от потребителите, които видях, че имат слим модели и в крайна сметка се ориентирах към тези двата:
1. Това Беко https://www.technopolis.bg/bg/bg/Washing-machines/Washing-machin … -6633-B0/p/680666
2. И тази Горения https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-w6823l-s  (същите функции ги има и при модела 6503/s, но се спрях на този, защото има и аква стоп защита или поне така пише в описанието)
Гледам, че програмите им са сходни, като Горенията има малко повече функции, но пък Бекото е с 5 години гаранция.
Другият ми вариант беше да взема единствения слим модел на Бош, но от коментарите на ВМ21 си изградих впечатление, че не си заслужава да дам двойно повече пари (1000 лв.), с две години гаранция и то при положение, че пералнята няма да се използва особено интензивно.

Ако някой друг може да сподели мнение за тези модели или пък да ме насочи към друг слим модел, от който е доволен, ще съм благодарна, тъй като до няколко дни трябва да направя избор.

# 685
Здравейте,
От известно време следя форума, тъй като трябва да сменям старата си пералня и задължително ми е необходим слим модел. Питах на лични някои от потребителите, които видях, че имат слим модели и в крайна сметка се ориентирах към тези двата:
1. Това Беко https://www.technopolis.bg/bg/bg/Washing-machines/Washing-machin … -6633-B0/p/680666
2. И тази Горения https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-w6823l-s  (същите функции ги има и при модела 6503/s, но се спрях на този, защото има и аква стоп защита или поне така пише в описанието)
Гледам, че програмите им са сходни, като Горенията има малко повече функции, но пък Бекото е с 5 години гаранция.
Другият ми вариант беше да взема единствения слим модел на Бош, но от коментарите на ВМ21 си изградих впечатление, че не си заслужава да дам двойно повече пари (1000 лв.), с две години гаранция и то при положение, че пералнята няма да се използва особено интензивно.

Ако някой друг може да сподели мнение за тези модели или пък да ме насочи към друг слим модел, от който е доволен, ще съм благодарна, тъй като до няколко дни трябва да направя избор.

И горението е с 5г. гаранция, но ако го регистрирате в сайта им. Онлайн магазините дават малки гаранции, защото печелят от тях. Предлагат увеличаване на гаранцията, като допълнителна опция която им се заплаща на тях. Примерно Е-маг предлагат всички уреди само с 2г. и ако не знаете че има опция да регистрирате уреда в сайта на производителя и да удължите гаранция, може да се излъжете и да доплатите на Е-маг за удължаването на 2-те години които те дават. Това за мен са откровено некоректни практики на търговците, но за жалост никой не им прави проблем.

Ето пример, колко дава Е-маг:

А в магазина "Техно микс", към който давате линк, дават 3г. гаранция. Никъде не споменават, че има възможност за регистрация в сайта на производителя и отключване на 5г. гаранция. Това за мен не е коректно поведение от страна на търговците.

Ето с тази цел никой не споменава, че производителя дава 5г. гаранция. Просто хората се подлъгват и купуват допълнителна гаранция от Е-маг:

Циганска им работа . . . всъщност румънска . . . абе все тая то разлика няма . . .  Grinning

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 13:55 от BM21

# 686
Аз съм с Беко слим,и преди съм писала.Много съм доволна.И е за 7кг.Струваше 420лв.Гаранция 5год.,в магазина искаха да прецакат като ми дават 3год.,а другите 2 он-лайн да ги пусна.Ама не успяха Grinning
Ето модела

# 687
  • Пловдив
Преди два месеца,когато си купувах пералнята от Техно микс, си пишеше гаранция 5год,но само след регистриране в сайта на Горение. Имаше само няколко с 5год.гаранция и това беше отбелязано като промоция. Когато правех регистрацията за удължената гаранция излязоха като опция само тези перални,за които беше упоменато,че в момента имат по-висока гаранция.
Не съм убедена,че всички уреди стандартно имат 5год.

# 688
Преди два месеца,когато си купувах пералнята от Техно микс, си пишеше гаранция 5год,но само след регистриране в сайта на Горение. Имаше само няколко с 5год.гаранция и това беше отбелязано като промоция. Когато правех регистрацията за удължената гаранция излязоха като опция само тези перални,за които беше упоменато,че в момента имат по-висока гаранция.

Не са всички уреди, а старото поколение. Новото ще е с 3 вероятно докато се разпродадат старите бройки. Имам 2 машини от старото поколение и при 2-те без проблем извърших регистрация в сайта на Gorenje за 5г. гаранция. Едната е купувана 2015, другата 2017 заедно със сушилня я взимах. Сушилнята също е с 5г. гаранция.

Направих бърза справка в сайта на Gorenje и дадения модел фигурира в бланката за 5г. гаранция:

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 14:16 от BM21

# 689

Не са всички уреди, а старото поколение. Новото ще е с 3 вероятно докато се разпродадат старите бройки. Имам 2 машини от старото поколение и при 2-те без проблем извърших регистрация в сайта на Gorenje за 5г. гаранция. Едната е купувана 2015, другата 2017 заедно със сушилня я взимах. Сушилнята също е с 5г. гаранция.

Според мен гаранцията на пералните им е 3 г., а удължената петгодишна е само промоционална - поне така го тълкувам от посоченото в сайта им в раздел "За клиенти", където има два подраздела "Гаранция" и "Удължена промоционална гаранция за някои модели". - https://www.gorenje.bg/za-klienti/bezplatna-promotsionalna-5-god … eni-uredi-gorenje
 Сигурен ли сте, че когато сте купувал вашите модели не са били точно с тази промоция. Защото никъде не пише в сайта им, че за старите модели е пет години?

п.с. Моделът може и да фигурира в бланка, но дали можеш да се възползваш от промоцията с оглед на посоченото в сайта, както писах по-горе ?

Общи условия

Активация на акаунт