априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 344
  • 371
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Добро утро и от мен.  Simple Smile
Деси,при нас е същата работа сложа ли го на гърда - суче, но постоянно се върти и я изпуска, ние се и дохранваме, та като му дам шишето обаче, стиска юмручета и така лакомо гълта, че чак се дави.
Мисти, от няколко дни Ивчо се буди нощем и яде по два пъти, но съм забелязала, че ако спи през деня повече и яде по-малко, защото ние не сме на режим, а когато той реши, че е гладен и така понякога прави паузи по пет часа примерно и явно нощем си го наваксва.
Да ви питам, че нещо вече се шашкам, проблем с корема ли има това дете незнам, но постоянно се надува и пъшка, на сън също и проплаква от време на време и пак си заспива, после започва едно пръцкане и така докато се изака, а това става по два - три пъти на ден, успокоява се и заспива -  това не трябва да е запек щом си ака няколко пъти, ама тогава какво е. newsm78

# 181
Мисти миличка да не те отчайвам, но всъщност периода на дългия сън скоро ще отмине при всички - децата тепърва ще почват ад се будят, то зъби, то намалена нужда от сън, то страх от раздяла с мама ни престоят тепърва...

Деичка нашето столче е същото като твоето, обича си го, седи си в него доста, вищо не подлагам - това столче за новородени е правено нали  Wink важното е в дупката да е дупето, така краката са по едната страна а гърбът по другата (както е казала диабет мама - на V) и няма никакъв луфт.

Момичета ние последно няма да сме на пентаксим и дори не на Инфанрикс!  въпрос на личен избор разбира се но сега ще ви разкажа последното инфо от педито, дано не ревне малката да имам време. Значи пентаксим няма в момента внос и се чудех защо, педито провери в ХЕИ и от там и казали че понеже е приета нова наредба на МЗ според която полиомиелита можеда се дава на бебета само като жива ваксина, твърде е възможно пентаксим вече да не се внася.  В момента има разминаване в нормативната уредба, пентаксим и подобните ваксини са си все още одобрени за употреба, а от друга страна полиото не може да се слага инжекционно  Shocked та както и да е, толкова с петвалентната. Ще караме с нормалната (как ме е страх ама  Sad ) а менингитната винаги може да се сложи по желание на по-късен етап.

А Инфанрикс каза че не смее да ми я препоръча. Тя се понася по-леко понеже не се вдига температура от коклюшната компонента, както е при нормалното ДТк, но от ХЕИ и казали че през миналата година имало масово случаи на деца със слаб имунитет от Инфанрикс които заболели от коклюш. Може да е било от конкретната партида ама явно не винаги  е много надеждна тази ваксина.

Та това е инфото, всеки сам преценява ама аз съм длъжна да кажа. Не съм във възторг но щом трябва, така ще я караме. Ще ни ваксинират на 9-ти.

# 182
УТРЕ, 1 ЮНИ, е кампанията 1000 бебета! Ще ходим ли???

# 183
Ние вече имаме сериозен проблем - трета нощ се буди в 4 сутринта и не иска да заспи. Той, който го изписаха с 6-часов нощен сън, който бързо направи 8-часов, сега започна да се буди! Shocked
Първо мислех, че се дразни, че не може да се изака, но не е това. Просто се събужда, активизира се и започва да рита с двата крака последователно, все едно тича и пуфти като куче в горещ летен ден. Crazy Пъшка, все едно се поти във фитнес залата и беснее. Но не плаче, само бръмчи ядосан. Давам чай, захапва зверски биберона и после ме наплюва. Пердаши ме с ръчички, все едно си играе на някаква игра да види докъде ни стига търпението. Какво е това? Да е жаден, не е, да е гладен newsm78 ама защо сега, той никога не яде нощем, а и като е гладен плаче сърцераздирателно, той само рита, маха с ръце и ме гледа с някакъв дяволит поглед, точно все едно напук го прави. Twisted Evil Няма да вкарвам нощно хранене сега! Naughty
Какво ще ме посъветвате? Rolling Eyes
Освен това се притеснявам, защото вчера през деня е спал има-няма 2 часа за цял ден! Казах си, че е от жегата и през нощта ще навакса, но като се ококори в 4 и до 5 се занимавахме... Той не си доспива. Sad

Доспива си и още как! Нищо му няма на детето, не му давай ядене естествено! Оставяй го да беснее...нашия го прави същото в 5 като яде и мисли, че е ден, а на мен ми се спииии! Обаче той като е и ял познай какво прави от напъването - връща! Ей затова не мога да заспя изобщо - дебна само...

# 184
Роси мила на мен ми звучи сякаш просто ви е голяма дупката на биберона щом се дави. Пробвай със силиконов, твърд, с мъничка дупка. Нас това ни спаси от отбиване. Освен това от биберон винаги се суче по-лесно отколкото от гърда, на гърда трябва да подърпа "на празно" малко докато слезе млякото и естествено лесно ще се научи на бибата "на готово". Маоже да изцедиш първо малко за да слезе бързо млякото и да се успокои бебчето. Друга причина за изпускането на гърдата може да са колики.

Ако искаш пусни си тема в кърмаческия, тук се притеснявам да не ти досаждам със съвети които може да не са желани. Там не само ще получиш компетентен отговор на всичко, но и много морална подкрепа. Кърмаческия не е за жени закърмили от раз без грижи, както аз поне си мислех в началото, а точно за хора като нас на които се налага да минат през борба.

Чаено момиче какво точно ще става утре  и къде?

# 185
Ох и аз не знам Cry
С това спане и ядене направо ми е адска мъка понякога.
Хем му се спи хем не спи....Мрънка криви се..Направо ужас.
И аз си мисля,че е от жегите,но като цяло спи супер неспокойно.
Бутаме се в количката из къщи,разхождаме се на ръце-няма и няма

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.

# 186
  • София
Мисти, Давид е същият. Вечер заспива към 21.30 и в 3.30-4.00 се разбужда.Давам му вода, но спи неспокойно, а понякога изобщо не заспива и така до 5-5.30, когато му давам да яде. Яде само 5 минути и после играе около 1-2 часа и заспива и се събужда за яденето в 9.00.
Явно се наспиват. Пробвам от няколко дни вечер да го слагам към 22.00-22.30 да спи, но се получава същото засега.
Спасението е през деня да го държиш повече буден, но е изнервящо, де, защото не могат да се заиграват още и трябва да се занимаваме с тях.
А и по принцип, децата стават рано сутрин.Но поне да е като се съмне... Crossing Arms
Пак да питам...ние неомъжените, нямаме ли право на някакво обезщетение, помощи като самотни майки?
Някой беше питал за сенната хрема, аз имам нещо такова. Е, страшно нещо ви казвам!То е едно подсмърчане, кихане, възпалени очи, абе ужас,ужас!Направо името си не мога да кажа някой път!А ме държи от април до октомври! Whistling

# 187
Най-после и аз да се включа!!! newsm44

Танина, със закъснение -  newsm59! Здраве, любов, благоденствие!!! newsm51

Ние с теб сме почти на една дата!  party002
Днес аз ви черпя виртуално  party023 cheers Popcorn, че прибавям още една годинка към актива си!!! Flushed
Деичка, за прецизност - добави и ти една годинка към моите в заглавната ни страничка! Мерси!

Деси, не се притеснявай за шума на сърцето! И на сина ми му откриха още като бебе такъв шум, който бил физиологичен, т.е. очаквало се да го израсте с времето.

Скарлет, режимът ви предиобед е абсолютно като нашия. Вили от 5-6 ч. е будна и мрънка постоянно до обяд, а ако заспи е за не повече от половин час. Но от вчера започнах да я кърмя по-интензивно - и от двете гърди и винаги, когато заплаче. Това естествено много й допада и се успокои детето. А на мен и без това кърмата сякаш ми понамаля, така че се надявам да я стимулирам. Praynig

Кърмещи мами, като прочетох, как ви изтича кърмата - направо се комплексирах! При мен понякога има само по капки някакви, но нищо повече. Само на кърма сме и първия месец наддадохме 1,400 кг, но напоследък се притеснявам, че ми намаля кърмата... newsm78

Вода давам, но определено не я обича Вили и не я насилвам.

Sminscho и Chance, и на мен ми ПИСНА от тези лохии!!!  smile3511 Два дни няма нищо и после пак прокапе, и после пак така... Ако ще тече още - да тече и да се приключва най-после!!! smile3512

Rossica G, аз вчера ходих на фризьор - подстригване и боядисване. Боята ми хвана без никакъв проблем. Това което си чула мисля, че са само бабини деветини. Аз и през бременността си се боядисвах най-редовно. Но все пак всеки сам си решава!
А за неспокойствието на бебенцето ти - може да помогне това, което писах по-горе на Скарлет!?

Мама меца, мерси за инфото за ваксините. На нас ни препоръчаха Инфанрикс, но сега ще видим, дали ще я сложим.

# 188
  • Sofia
Мамо меца, забелязах, че наистина имаше проблем с дупката на бибата, ползвах на Камера със силиконова биба № 1, но се дави и сега сутринта опитах със шише на Чико с каучукова биба и не се давеше, може би ще опитам днес с това шише и ще отида да купя още, а иначе за кърменето , не се отказвам, мога да се похваля, че от 25мл. от гърда, вече станаха 40-50мл. Simple Smile с упоритост разбира се.
Имам един въпрос към дохранващите мами и тези, които хранят само с АМ
- обсъждано е, но нямам време да търся, кажете ми какво мляко давате, педито ми каза да ползвам Хип, но нещо или си въобразявам или е така, напъването става все по силно, по препоръка на скорошни родители опитах Фризовом, това дето е за запека и повръщането и мисля, че от него е по-спокоен и няма толкова напъване или поне не реве на сън, опитах и комбинация между двете млека, но няма ефект, знам, че не е хубаво постянно да ги меня, но педито или настина ми препоръчва най-доброто или просто работи с тях, а няма как да разбера, затова опитвам всякакви варианти.
Моля ви кажете ми какви млека давате и има ли проблеми с тях ?

# 189
Момичета ние последно няма да сме на пентаксим и дори не на Инфанрикс!   въпрос на личен избор разбира се но сега ще ви разкажа последното инфо от педито, дано не ревне малката да имам време. Значи пентаксим няма в момента внос и се чудех защо, педито провери в ХЕИ и от там и казали че понеже е приета нова наредба на МЗ според която полиомиелита можеда се дава на бебета само като жива ваксина, твърде е възможно пентаксим вече да не се внася.  В момента има разминаване в нормативната уредба, пентаксим и подобните ваксини са си все още одобрени за употреба, а от друга страна полиото не може да се слага инжекционно  Shocked та както и да е, толкова с петвалентната. Ще караме с нормалната (как ме е страх ама  Sad ) а менингитната винаги може да се сложи по желание на по-късен етап.

А Инфанрикс каза че не смее да ми я препоръча. Тя се понася по-леко понеже не се вдига температура от коклюшната компонента, както е при нормалното ДТк, но от ХЕИ и казали че през миналата година имало масово случаи на деца със слаб имунитет от Инфанрикс които заболели от коклюш. Може да е било от конкретната партида ама явно не винаги  е много надеждна тази ваксина.

Та това е инфото, всеки сам преценява ама аз съм длъжна да кажа. Не съм във възторг но щом трябва, така ще я караме. Ще ни ваксинират на 9-ти.

Абе какви са тези лекари?
ХЕИ? Ами от ХЕИ имат ли далавера да си купуваме ваксината, а от Касата да си я държат? Само да отбележа, че ако нещо се забрани за употреба ще бъде изнесено от аптечната мрежа, а няма както вчера да зареждат аптеката отново с него.
Вчера ни биха 2 ваксини в 2-те ръце, сега ще видя какви бяха...чакайте...
1. Infanrix  ДТК, 32.90 лв, белгийско производство;
2. IMOVAX POLIO - на Авентис Пастьор, Франция, 17.60 лв;
Днес както вече писах има Т, надявам се повече усложнения да не прави.
Мъжът ми е чел, че живата ваксина, която се капе в устата, докато стигне коремчето умирала. Това се очаквало от нея. Но не се знаело каква ще е реакцията на организма. Всъщност Т показва изграждането на инунитет, аз така си го представям.
Лекарката имаше в наличност от "държавната" ваксина, предложи ми да купя по-добра според нея, обаче на рецептата не се изписа името, т.е. в аптеката тук не могат да отчетат кой ме изпраща. С други думи актив не си трупа лекарката.
Нали знаете, каквото ви кажат от болницата, това слагате. Аз не мога да споря с нея....а и ако нямаш доверие на един лекар, то за никъде не си.

# 190
enviaблагодаря ти за отговора. HugЗнам аз ,че са бабини деветини.И аз през бременността се боядисвах-само дето ставах на петна хем съм с черна коса.И сега мисял да се боядисам и с емоля да хване,но малко ме съмнява за това,че кърмя.
Колкото до кърмата бебо като засмуче и като слезне и направо е под налягане като пусне зърното да си вземе въздух и тя хвърчи #CrazyНаправо съм сгънала чадъра- дано да е все така де PraynigМнгоо е неприятно вечер като се събудиш цялта олята-ни подплънки,нито нищо помага-но това е само ако бебчо си пропусне часа за ядене и тя самас и слезе-гърдите ми понякога стават на камък.
А тия лохии гадни направо  #2gunfireАз вече 2 дена нямам нищо..,но то и преди 1 седмица беше така и един ден като шурна ...кофти работа. Sick

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.

# 191
Здравейте, слънчица (малки и големи), днес май ще си стоим по къщите.

bouquet

Envia, да си жива и здрава и много да те радва бебенце.  newsm59

Мамчета, посъветвайте ме - пъпчето на бебка от вчера е едно изпъкнало нагоре и твърдо, не е така постоянно, но все пак. Четох, че някои от вас са водили бебоците да им ги лепят, защо се прави тази процедура  Embarassed , нашето педи не ни е споменавало подобно нещо. Трябва ли да я заведа да и го лепне?

Я кажете сега утре този протест от колко часа е, защото аз така и не разбрах, както и това за 1000-та бебета какво ще представлява???

# 192
  • Sofia
Ооо забравих!
Честит втори месец на бебоците на Мама меца и Цвети, да са здравички и много много щастливички!

# 193
  • София
Честит рожден ден, Енвия!Много, много късмет и щастливи мигове с малкото съкровище!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 194

Пак да питам...ние неомъжените, нямаме ли право на някакво обезщетение, помощи като самотни майки?

В момента няма разграничение м/у неомъжена и самотна майка, което кара държавата да ти помага наравно със самотните майки. Ако бъде прието предложението утре, то в близко бъдеще ще се направи разграничаване, за да не се теглят пари от бюджета от неправоимащи. И да остават повече пари за общите случаи.
Да, мисля, че има някакви социално програми за вас.
Виж в общината!
В крайна сметка възползвай се от всичко! Peace

Общи условия

Активация на акаунт