априлчета на месец и на два да викнем ний ура

• 14 307
  • 371
  •   1
Отговори
# 300
Цачи, честит ти празник и от мен   Laughing  bouquet
Как така не съм те усетила, че си от наште  Mr. Green И аз съм близнаци, на 30 май станах на 26  Wink Мноого хубави подаръци да получиш  Peace

# 301
  • София
Честит празник на всички бебковци!!! Да са ни живи, здрави и много палави  Laughing

Аз за подарък на нашия юнак пих чай за кърмачки, а сега смятам да сготвя една леща и да пийна малко бира, че да има повече манджа.

Днес се опитахме да излезем, ама след 3 минути навън се почна яко пищене, пък имаше и гаден вятър и се прибрахме скоростно. Цял ден мрънкахме докато се светнах да го облека по-дебелшко и сега заспа като мече зимен сън. Абе аз още от болницата забелязах, че май студливец ще е и все се надявах да го калим малко, ама той не се дава.

# 302
Честит празник на мъниците ни!!!
Честит рожден ден и на Цачи!
  bouquet
Ох, момичета, както ви бях писала преди няколко дни, тежки времена настанаха в нас, но вчера това дете се побърка да реве и аз в късният следобяд го понесох към една видна неонатоложка да го прегледа и да ми каже защо е толкова неспокоен.Отидохме там, жената му направи обстоен преглед на всички възможни рефлекси, всичко се оказа ок, теглихме го, оказа се че е наддал само 100гр за една седмица smile3518, но ми каза да продължавам с кърмата, никакво дохранване.Кара ме да го нахраня пред нея да види как суче, хареса й, добър е на тази гимнастика моят гладник.Жената е вече на доста годинки, ама гледам интересува се от новите неща и е за късното захранване, кърмене на поискване и без води.Казах й, че много вода пие и тя ме посъветва да я огранича с оглед това, че се товарят много сърдечно-съдовата и отделителната системи.Има резон, ама как да откажа Пресил от водата, като той на ден може да изпие и повече от 200мл newsm12.Другото което откри е, че има много болезнена перисталтика и много газове, които явно го мъчат и плаче и заради това.И двата долни зъба са се избистрили, аха да избият, това вероятно допълнително утежнява ситуацията.Но най-големият гърч беше като ми каза, че не й харесва това, че си държи свити юмручетата на гърдичките.Аз и за това попитах снощи, ама не исках да изпадам в подробности и да ви шашкам.Та посъветва ме да му направим трансфонтанелна ехография, сиреч-на мозъчето.Попари ме сякаш с вряла вода smile3518От там нататък нищо повече не чувах, дори не мога да ви опиша какво преживях.Не ми обесни какво точно я притеснява, което съвсем ме довърши.Не мигнах през нощта , а днешният празник на детенце дори не го усетих от притеснения.Та днес следобед имах уговорка с една неонатоложка от АГ-комплекса да го види на ехограф, сума ти неща ме разпитва за това как е протекла бременността ми, имала ли съм инфекции, как е роден, изплакал ли е, реанимиран ли е и още куп неща.Слава богу Praynig, оказа се че няма някаква патология, това, което я интересуваше е наред, но ми каза след 2 седмици пак да отида на контролен преглед.Изписа ми калций, каза, че неспокойството на тази възраст може да се дължи на липсата му, за болезнената перисталтика-Мезим форте, сега ще видим дали ще окаже добър ефект в/у коликите, че май към съставката на капките привикна.
Ох, наоплаквах ви се, имах нужда да споделя и съжалявам, ако съм ви отегчила с тези дълги писания.

# 303
Филипа   стискам ти палци скъпа бебчо да се оправи.Дано тия газове да му минат..И ние сме същите..като почне да се дуе и черви направо ми се къса сърцето.. CryАма няма начин трябва да мине и от там ...

Тцачи,дарлинг всичко най-готино ти желая-надявам се да си ми получила СМС-а т.е. да съм уцелила номера ти.

Абе мами да ви питам някоя от вас чувала ли е,че месец след раждането трябвало да се ходи на гинеколог,за да видел дали от раждането имаме ранички и ако да то да се обгорели?Тва за раничките го знам ама ми се струва мн рано още на първия месец да хукна по лекари... newsm78Не давам на никой да ме докосва ... #2gunfire

А бирата не действа ли лощо на бебчо...а кърмещи майчета...Няма ли газове от газираното..или мене само ме гъбосват?

02.05.2006-50см. 3250кг.
07.05.2006-51 см. 3065 кг.
22.05.2006-54 см. 3900 кг.

# 304
Филипче,съжалявам мила Cryза тези тревожни часове.Ние май също имаме проблем с перисталтиката,защото докато се изакаме или изпръцкаме е голямо ръмжане...Даже преревава в ранните сутришни часове newsm78.Ние тук обаче нямаме кадърен лекар newsm78Преди си акаше без такива напъни,но от едно известно време е ад #Cussing out.Ставаме в 5 часа и започваме да вдигаме крачета ,за да пръцнем и да акаме.А водата наистина ли е толкова вредна?аз забелязвам ч,е май въпросният проблем започна след като започнах да му давам водичка newsm78.Дали да не спра за ден-два и да видя дали ще има подобрение Thinking.Давам му Еспумизан за газовете....

# 305
А водата наистина ли е толкова вредна?аз забелязвам ч,е май въпросният проблем започна след като започнах да му давам водичка newsm78.Дали да не спра за ден-два и да видя дали ще има подобрение Thinking
И аз мисля да я намала драстично, за да видя дали тя пък не усложнява съвсем и без това тежката ситуация Sad

# 306
Здравейте
Отдавна не съм писала,но редовно чета.Ние сме качили 1.5 кг за 1 месец и сме пораснали с 8 см.Само на кърма сме.горе-долу на 3 часа,ако реши да заспи се буди като по часовник за следващото хранене Simple SmileНо от няколко дена следобедите така реве и пищи в продължение на час и по никакъв начин не можем да я успокоим,та ни е малко инетерсно #Crazy
Burka след като трагнеш на работа кой ще гледа бебчо?

# 307
  • Boston, MA
Филипче, дано се оправите бързо!  Hug

И ние сме зле с акането и пръцкането, става с много напън, но става. Но пък Дани ако изпие 30 мл вода на ден е чудо - обикновено по няколко глътки и плюе...

Па-па, татко му ще го гледа, а и аз, на половин работна седмица сме и двамата.

Роси, аз вече бях на гинеколог.

Вече наистина излизаме, преди да се изпечем навън.

# 308
И ние имаме проблем с акането но като не ходи 2 дни  и бъркам с съпунче и и олеква.
Филипче,Дано няма нищо на бебока и само да те е излишно панирала тази баба, но това за липсата на калции ще го проверя дали наистина  от това са толкова неспокоини.Аз вече съм като удавник за сламка.Как ти каза да даваш Мезим фортето?
И ние пием по 100мл а понякога и повече вода,аз я давам вече без захар а вие?
Да се похваля ,следобяд заспа сама в креватчето но с пуснат сешуар.

# 309
Как ти каза да даваш Мезим фортето?
Каза ми една таблетка да я разделя на 3 и да давам 3х1 третинка на ден, дефакто 1 хапченце за цял ден.Гледах на листовката, че съставката му е друга, дано помогне Praynig

# 310
Ние ходихме днес на лекар и засега остава версията за коликите.Дори докторката взе шишето да го нахрани и той и една капка неиска да сукне.Това стана към 16 часа а в 14 и 30 беше ял 50мл.И огладня след 2 часа и половина.Иначе е качил за 20 дена 500гр.и докторката каза,че било нормално.Но пък нормално ли е бебе почти на два месеца да яде 40-50мл. на хранене и то през 2 и половона 3 часа?Утре пак ще ходим пак да се храним там,само че този път с някакъв ортпедичен биберон пък да видим дали пак няма да иска.

# 311
Мисти, хич ли нямаш кърма вече? Дали има нещо общо, че вие правихте големи паузи през нощта в началото, мислиш ли? ......

Не, съмнявам се, не се трвожи - стресът и нервите ми дойдоха в повечко... Създадоха се няколко ситуации, имаше период, когато не спях и не ядях от "хубави емоции", а то така кърма не става.  Не бяха свързани с бебето, ако това си помисли някой Wink и така... Подозирам, че това оказа влияние. Rolling Eyes Давам, колкото имам, сутрин рано се е насъбрала повечко, понякога се наяжда само с нея от 2те гърди, през останалото време денем, глътва 5 глътки и това е...

Филипа, на мен това, което си писала ми прилича на приказките на мойта докторица... Недей се плаши на думи, правят се на много разбиращи и тежки и после ще се окаже, че детенцето си е съвсем наред! Дано точно така се окаже! Praynig Аз не знам бебе, което да не стиска юмручета - че това е първия рефлекс да стиска! А къде са му ръчичките, какво? Баба ми каза, че здраво бебе спи с вдигнати ръчички до главичката, свити в лактите. Ами Крис така спи, но е спал и със смъкнати и с опънати и свити на гърдите и как ли не... Когато сънува ги размахва в просъница насам-натам и си сменя позата. Кво толкова е видяла в тия ръце не разбирам.. newsm78

Крис пропи вода покрай жегите най-после, но до 100мл не сме докарвали май Thinking .. а и аз я давам сега под формата на чая на Хип за коликите. Не знам това лошо ли е, чиста вода не му давам напоследък.

# 312
  • Пловдив
Честит празник на всички бебчовци и дечица  Heart Eyes, а и на всички които са запазили детското в себе си Peace!

newsm59 Тцачи, много здраве и късмет!

Филипче,съжалявам мила Cryза тези тревожни часове.Ние май също имаме проблем с перисталтиката,защото докато се изакаме или изпръцкаме е голямо ръмжане...Даже преревава в ранните сутришни часове newsm78. .........Давам му Еспумизан за газовете....

Филипче, дано да се окажат излишни тези притеснения  Praynig! При нас е същата работа с изхождането и пръцкането - ръмжене, реване, напъване, а акитата са му нормални, т.е - няма запек newsm78. Дори всеки памперс му е оакан, някой път даже прекалено  Rolling Eyes. Но пръцка много, ама наистина много  newsm78.

Днес бяхме на консултация и да бият втората ваксина за хепатит на Данито. Станал е 4500 гр. (+ 700 гр. за 14 дни) и 55 см.  Hug
Питах и за това, че много му потреперва краченцето като го преобувам или като се кърмим, и педито ми каза, че е нормално - било свързано с несъвършената нервна система (или нещо от сорта  newsm78) все още.
Казаха ми и да почна да давам по 5 мл. сокче от ябълки  на ден и сигурно ще започна да му давам по-малко, да видя как ще го приеме  Rolling Eyes.

# 313
Аз не знам бебе, което да не стиска юмручета - че това е първия рефлекс да стиска! А къде са му ръчичките, какво?
Ами той не спи в тази поза, нали спи по коремче, но от време на време, когато е буден и кротува си ги държи свити на гърдичките.И когато бяхме там и го съблякох за преглед точно такава поза зае и тя тогава обърна внимание.
И ние пием по 100мл а понякога и повече вода,аз я давам вече без захар а вие?
Да се похваля ,следобяд заспа сама в креватчето но с пуснат сешуар.
Аз от 40-я ден не преварявам и не подслаждам водата му.А за заспиването, Преси винаги заспива сам, но през деня понякога се налага да пусна сешоар ConfusedНашият след двумесечна служба днес почетно сдаде багажа и изгоря, сега съм набавила за всеки случай един, който духа и студено, че в тези жеги...кусура ни е топлещ сешоар ooooh!А вечер никога не се налага да пускам, интересно защо, слагам го в легълцето, казвам лека нощ и излизам от стаята Simple Smile

# 314
Да се отчетем и ние за днес:
В Бургас се събрахме 10-тина майки на протеста щото беше на кофти място - в морската, а хората бяха по центъра и тн.
Ама събрахме 150 подписа докато си дойдем до вкъщи с малкото и сега ще ги пратим в Сф.
Благодаря на всички за милите пожелания и да знаете, че мноооооооооого силно ви гушкам. Hug  bouquet
Имам питанка: взех си ел. кана  за вода и се чудя
1, дали е достатъчно водата да заври само - нали трябва да ври 5 мин. но каната сама се изключва и
2, как да махам котления камък - пише в упътването с оцет ама да ври ли тоя оцет или не newsm78
И да се похвалим на всички татковци: днес видяхме Трифон Иванов на Билата и сега наш тати има снимка с жива легенда. Само ако знаете как се е ухилил тъпо smile3532
Лека и спокойна нощ от нас с Дени

Общи условия

Активация на акаунт