Отговори
# 600
Герда - споко. Ако има кръв може да минеш с марличка ( не памук) със спирт и да наръсиш топоцин/ нимабицин. Ако няма кръв и мястото е спокойно само спиртец.

# 601
  • В сърцето на любимия човек
Герда - не се шашкай, Фокси ти е написала най-важното. Още ден-два и ще забравиш за грижите за пъпчето.
Спирта да е 70%, не повече, че ще изгориш кожата.
Аз капвах с капкомерче 1-2 капчици и монавах с тампонче за уши, че на Йоан му падна чак към 10тия ден и му се събираше мръсотийка. Не съм ръсила с Топоцин.

# 602
Притесних се, че на бебче му падна пъпчето, а  личният лекар още не ь е посетил.Той ще дойде чак в 17,30.
Дайте ми съвет!
Почистваш само със спирт на всеки памперс. Гледай да не е с памук, за да не влязят влясинки, ами примерно с тампон за грим. Памперсът да не търка пъпа. Ако е до там, смени с втория размер, за да се пада отдолу.
Изглежда грозно, не се шашкай.
А, те вече са ти писали. Не видях коментарите.

# 603
Kissing HeartПънчитааааа, прекрасна новина - изненада. Лека и безпроблемна до жив и здрав финал. Kissing Heart

# 604
  • гр. София
Вместо памук, марля ппепоръчвам да го обработваш с клечка за уши. Така е най-прецизно и няма да изгориш околната здрава тъкан. Обработваш със 70 % спирт. Спираш да обработваш в момента, в който падне кръв или спре да секретира пъпчето.

# 605
За лека физиологична жълтеницата, колко време препоръчват прием на глюкоза %5?

# 606
За Борис в родилното ми носеха захарна вода - не я давах. При посещението вкъщи педиатърката също ми каза да давам - пак не съм давала. Той заради незрялостта си изкара уж тежка жълтеница - в болницата даже два пъти го слагаха на солариум.

# 607
Жълтеницата минава с ядене. Момчетата бяха с жълтеница близо месец. В мига в който вдигнаха тегло и всичко изчезна.

# 608
Дънди - абсолютно на същото мнение съм!

# 609
Имам спор с мм - педито казва памперс да сменяме 30 мин. след храна, а в родилното казаха подменяме пелените преди хранене?

# 610
  • Сливен
Нашия акаше винаги след ядене,никой не ми е казвал кога да го сменям.Идеята да е преди ядене според мен за да не му се притиска коремчето и да върне мляко.

# 611
Аз сменях веднага преди хранене защото после заспиваше още на шишето.

# 612
И аз сменях преди хранене, после често заспиваха както казва Фокси.

# 613
  • гр. София
Сменям преди хранене и при нужда след.

# 614
До края на втори месец сменях след хранене, защото винаги бяха пълни. След като поотраснаха сменям преди.

Общи условия

Активация на акаунт