Отговори
# 615
  • София
и аз сменях след хранене, защото биваше напълнен и да не стои с него.
лл така ме посъветва.

# 616
  • В сърцето на любимия човек
Аз сменях и преди и след, когато е имало нужда. Спящо бебе няма да разбутам, ако е само напикано, но наакано не оставям, защото се подсича буквално за половин час, ако не го усетя.
Иначе първите месеци Йоан ревеше дори, ако съвсем малко е намокрил памперса и съм сменяла по 15 до 20бр/ден Shocked , докато една детска нефроложка не ни каза, че прави реакция от химията в Памперс премиум и минахме на Пуфис - от тогава не съм имала такъв проблем.
Сега драмата е, че не иска изобщо памперси - само ги отлепя и сваля, но и не сяда на гърнето и вече няколко пъти опикава паркета. Купих слипчета - вчера ги изпрах и понеже са с Пес патрул като ги видя им се ухили и повтаряше "бау-бау" Simple Smile Мисля да го пробвам с памперс - гащи и след месец - два да викна баба - подкрепление за седмица и да махаме памперса окончателно. Нямам против и да пикае прав в банята, само да не е по паркета. За акото, обаче, не знам какво ще правим...

# 617
Момчетата пищят дори и сега когато са напикани или наакани. Пуснат ли сирената, знам първо да сменя памперса.
Пънче, ти определено си в екшън с Йоан.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 618
  • София
Най-често сменям след хранене. Обикновено го пълни по време на хранене, та затова. Но по принцип както преценя. Ако е много напишкан и усетя сменям и преди хранене и след пак.

# 619
Герда, с малко закъснение, честито бебче!  Heart Eyes Много да те радва и да расте жива и здрава!

Пънче, супер изненада наистина! Много ме зарадва тази новина! Да ти е много леко и спокойно до термин!  Praynig

Аз памперси сменям преди хранене. Така тръгна още от болницата. След хранене заспиваше преди, а сега не искам да я разбутвам много за да не повърне. Ако има нужда разбира се съм сменяла и след, но рядко.  Peace

# 620
  • На остров
Аз също съм сменяла преди хранене, но ако се налага и след.
Герда какво име избрахте ?

# 621
От леката физиологична жълтеница бебетопе вяло и спи. Когато го преобувам ппеди храна го събуждам и така успявам да го нахраня.
 Случи се три пъти да го преобличам през 15 минути, което било грешка, защото събличането на малките бебенца ги травматизирало.
 Тези дни се приучаваме да имаме 4-5 часа почивка на коремчето, за сега успяваме.
 Успяха да ми наложат да давам глюкоза, не исках, но направих компромис за 20 мл. дневно. И водичка предлагам и бебето си пие калкото иска.

Другата ми драма е, че бебето трябвало да стои на 22° защото му се формирали някакви рецептори, а в болницата пък им включваха климатик да ги топли.
 Да му се не види, мен ушите вече ме болят от студ, не го издържам тоь студ.
 При вас какво е положенеето с температурите?

# 622
  • гр. София
На сегашните температури не пускам никакви отоплителни или изстудяващи уреди.

# 623
Герда - слушай инстинктите си и се води по детето.
От кога пък преобличането травматизира бебетата?!? И тези родени посред лято на над 25-30 градуса, какво, да не излизат навън ли? А тези родени в по-студените ширини, където 22 градуса е посред върло лято да не би да са с повредени рецептори???
Йоан на 10тия ден след раждането го изведох навън на 17 градуса, а на 3м спеше в количката на -5.
Ако бебето иска вода - давай, ако не иска - не го насилвай. Следи нослето да е топло и между плешките на гръбчето да не му е горещо. Ако плаче при къпане, значи температурата на водата не му е приятна и пробваш да затоплиш или охладиш.
За храненето - ако детето плаче от глад си го нахрани, твърде е малко, за да му "почива стомахчето". В момента ти спи по толкова нощем заради жълтеницата, а тя се изчиства най-добре с ядене, а не с пиене на глюкоза.
http://www.podkrepazakarmene.com/149-149.html
Знам, че при теб кърменето е невъзможно, но останалата част от статията ще ти е полезна.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 15:28 от пънче-мънче

# 624
Гледала съм бебе 2 кила, ама за първи път чувам  такива неща  newsm78

# 625
За лека физиологична жълтеницата, колко време препоръчват прием на глюкоза %5?

И двата пъти не давах. Може спокойно да пропуснеш.

# 626
  • На остров
Герда и аз не виждам смисъл от глюкозата, и какво значи да ти наложат, ти си родителя и ти знаеш, кое е най добре за твоето дете.
Най добре се спи на по хладно, 22 гр си е доста топло.
Както пънчето е казала, няма нужда от почивка на стомха и вода също не е задължително.

# 627
Тоз бисер как бебето се травмирало от събличане сефте го чувам  😁😎. Още малко като спреш да се шашкаш и ще почнеш да отсяваш съвети и препоръки и да се водиш от инстинкта си.
Лятно бебе гледах- държах климатика на 25.  При температури тук средно 30, гледах Т да е конфортна и да няма стрес с излизането навън и резки смени на Т вън и вътре. Зимата държим 22- 23 в дневната, 20 в спалнята.

# 628
На 20-22гр на мен ми е студено. Откакто направихме ремонт и сложихме топлоизолация вкъщи без особени усилия се поддържат 25 градуса. Спалнята ни е преходна към хола и последната седмица вече отваряме балконската врата на хола през нощта и вратата на спалнята (за да не духа директно в спалнята) и термометъра пак показва 25 градуса. На ММ му е горещо, аз спя с чаршаф и тънко одеало, детето е с чаршаф, но постоянно се отвива и може би му е топло, но все още не смея да държа постоянно отворен прозореца в спалнята и го затварям като си лягаме.

# 629
  • UK
Гледала съм бебе 2 кила, ама за първи път чувам  такива неща  newsm78

Моето едното беше и под тях, ама и аз за сефте ги чувам.
От болницата, ми бяха казали преди ядене да го сменям и аз преди. Ама, като свършат нещото и след😆 съм сменяла😂

Общи условия

Активация на акаунт