Магията на изтока - тема 53

• 50 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Загледах и защото видях, че Кайст от Prison Playbook играе, май е брат на човекът-паста, така и не разбрах, затворих. Затова реших да попитам, ако е интересен, да взема да му дам шанс. Интересен каст, видимо няма да има голяма корейска любов (абсурд между аджошито и малката фея да заформят нещо), а и е на tvN...

Затворниците гледам, че плъзнаха из различни сериали. Очакваше се. Хе Ин с нуна си под дъжда, Кайст в Аджоши-тo, а моят любим лейтенант Пенг е при Гъсок-а в Switch: Change the World. Не ми се гледа обаче, не мога да търпя вече мазната муцуна на Гън Сок, а и е много променен, май и напълнял, не ми хареса изобщо, та и не знам какъв го играе точно лейтенант Пенг там.

# 106
  • MJF
Eдно от нещата на които не съм фен на този тур/продуцентска компания по-точно е именно дрехите. Това е хронично. А и хореото на общите номера масово и хронично не е по вкуса ми. Та почти не ги гледам. Чакам си аз  японските японски гали. Не от северноамериканците  Peace.

Значи китайския летящ дворец нейсе пада. Аз се чудя туй смотано време от какво е  Mr. Green. Цял ден се редува тъмнина, силен вятър, със силен дъжда, после пауза със слънце и пак наново  ooooh! Tired.

# 107
  • DE
В желанието си да гледам Джо Чен  Heart Eyes докато преведат със субтитри "Chinese Paladin 5"(има го дублиран целия на руски  Tired ) но отказвам да слушам аматьорски дублаж на руски върху китайско аудио  ooooh! и се загледах в "Love Actually" и съм страшно разочарована от И Да Хе, като актриса която харесах в "Моето момиче" Ми не става само с пластика, кукленото лице което си е докарала не спомага за приятното гледане, дори не мога да си задържа дълго погледа върху опуления и поглед и "невинно" издадените устнички  Sick в ролята на многострадална Геновева, такова гадно преиграване не бях гледала скоро. Толкова ли нямаше някоя симпатична китайка, тайванка... та опряха на кк... ама класическа.
Сюжета наподобява "Lunch Queen" с тримата братя, големия измамник и използвач, средния отговорен и сериозен красавец и малкия ентусиаст, но за разкош дамата има и племенник който отглежда вместо бездилника си брат. Жалко, че всички останали играят прекрасно и можеше да е интересна за гледане романтична комедия  Tired

# 108
Шо, аз този спорт/ изкуство не го разбирам като теб, т.е не се вълнувам толкова сериозно и в детайли, но винаги от дете съм гледала и имам по някой любимец. Оттам ми идва и интереса, но само заради определени имена, които са ми станали симпатични по някакъв начин на леда и извън него, както Юзу, Шома и сега след Милано и Уакаба.
Но тъй като имам представа какво беше фигурното пързаляне от дете, та, сега като гледам... Променил се е този спорт (вярно - всичко тече, всичко се променя), но към цирк/ акробатика/ тоалети/ изгъзици, а японците ми се струват най-големите класици и към днешна дата.
Това е моето мнение на лаик, разбира се.

Започнах да гледам My Mister. Добре започна, но някъде по средата познатите корейски глупости - отново бедно девойче, с дългове, което едва преживява, а на всичко отгоре се грижи и за болната си баба. Отделно имахме и сцена, в която майка налага един от тримата си сина, които са на по 40+ и то на обществено място (отново), ох... Вярно, че представят корейските си нрави, ама може ли винаги да са толкова примитивни, невъзпитани, първосигнални?!?!
Ще видя дали ще стигна до финала на първи епизод, започнах да се изнервям.
Но човекът-паста ми харесва много и ще се помъча, заради него.

# 109
Честита Цветница! Ако има девойки с имена на цветя, храстчета, дървета, саксии и пр. растения, да се чувстват поздравени. Живи и здрави!  Flowers Four Leaf CloverFlowers HerbFlowers SeedlingFlowers Tulip
Много го обичам този празник, въпреки че в моето семейство никой не празнува. Нямам и никакви близки роднини с имена на цветя, само приятели/ приятелки.
Утре започва Страстната седмица, любимият ми период преди Великден. Цветно, приятно, хубаво, пролетно, животът се заражда отново.... Ммм, красота. Ще боядисвам яйца, ще меся козунаци, птичките ще пеят, а в неделя отново ще стана рано, за да започна с приготовленията за масата и гостите. Айгуууу!!! Каква седмица ме очаква. И по-малко японско за гледане.
Честит празник и от мен! Ние имахме малко семейно тържество. Баба ми, макар че не е точно с име на цвете, си празнува днес. Иначе и мен ме очаква горе-долу същата седмица като твоята. От сряда излизам в отпуск и се започва. Малко покупки, боядисване на яйца, месене на козунаци. Приятни неща. Аз обичам да готвя, особено да правя разни тестени неща.
И, разбира се, смятам да гледам и японско. На дневен ред са ми Honey And Clover и Closed Note . Мисля, че To Each His Own също би ми харесал. Също така ми се иска да гледам The Third Murder. Натоварена програма Wink. Ще видя как ще смогна.

# 110
  • BG
Честито на празнуващите и от мен.
дането, разкажи за този Chinese Paladin, интересен ли е, свързани ли са частите, китайците май много го тачат, Уолъс Хуо участваше в единия, даже мислех да го погледна навремето.
Watashi ni xx Shinasai ще го гледам и аз, но понеже рускините му пуснаха тема в doramatv, мисля да поизчакам за евентуален превод.

# 111
  • BG
Колко се ядосах само #Cussing out случайно чух едно изпълнение от Гласът на България преди малко, един мъж Йосиф, страхотен глас има този мъж, как никой не се обърна, всякакви лигли и клоуни минават, а на него никой не пожела да му даде шанс. Затова не я гледам тази простотия, само се ядосвам.

# 112
  • DE
Изпуснаха няколко добри гласа, но какво да се прави сценарий.

Chinese Paladin 1, 2 ,3, 4, 5 нямат никаква връзка отделни истории. На Уолъс версията 3 опитах да гледам, но освен, че са сладък тандем с Hu Ge си е старовремска история от типа на Пекинска опера. Зарязах го някъде към средата. Просто прочетох коментарите за края и се оказа доста драматичен, та и заради това  Grinning
"Chinese Paladin 5" вече е по-осъвременна версия и на мен ми харесва. Главния е полу-демон който трябва да научат да овладее адската си сила, отива на обучение в гората Шу заедно с момата и приятелчета, единият от които е втори принц на Ада който е дошъл да дири големия си брат в света на хората  Grinning
Демон и полу-демон в цялото им великолепие  Heart Eyes
Скрит текст:
само Джо
Скрит текст:
една от кандидатките на Джо, сестра на жената на брат му  Crazy
Скрит текст:
другата кандидатка и тя не е случайна, наследница на богинята майка Земя  Grinning с много интересен етнически костюм.
Възлюбената на ГГ, която е със загадъчна болест по рождение и не и остава много  Tired обаче се надявам да измислят нещо и да я спасят  Grinning много красива и играе задоволително.
Скрит текст:
Всички плюс бащата демон.
Скрит текст:
Добре им се получава с химията между двойки и тандеми  Peace
И една от песните с няколко ключови сцени.

# 113
  • BG
Ясно, дане,мерси bouquet ще го имам в предвид.

# 114
My Mister - 4 излъчени епизода, 4 изгледани.

Тежка корейска мелодрама, но засега съм зрител, защото искам да разбера как ще накажат героя на Ким Йонг Мин.
И, за съжаление, любов ще има между малката и аджошито.
Дразни ме елементът на корейска фантастика, който е вмъкнат в историята, която иначе е добра.
Няма как 20-годишна пикла да разиграва по този начин 40 + годишни мъже от голяма компания, врели/кипели в живота и да го раздава в стил Агент 007 от женски пол. Подслушва го все едно е нищо работа, иначе гладна, бедна, няма обувки, живее в пълна мизерия, но голям спец по техника и средства за подслушване. Корейска фантастика.
По едно време, в трети епизод, исках героят на Чанг Ки Йонг да й тегли още бой. И какво е това - тя пребита, тежи има-няма 40 кг., теглиха й здрав бой на два пъти, а никой в работата й не я пита какво се случва, защо изглежда така. Истинска корейска фантастика - гледаш и не вярваш какво виждаш.
Губя звук и картина в много моменти. Уж историята е реалистична, ама не съвсем, по корейски направена.
Как ги мразя в такива моменти корейските сценаристи - добра история, има хляб в нея и накрая гледаш подобни абсурдни, само защото не могат да измислят нищо по-добро.

Добро начало, интригуваща история и айдеее, любов и работата прецакана.
Боже, боже, дай на корейските сценаристи мозък...

# 115
  • MJF
My Teacher изгледан.
Каста чудесен, той "измъкна" филма за мен. Творческия екип има недостатъци, които не правят филма много добър за мен.
Добре е че Suzu Hirose  се е разснимала. Toma Ikuta  да не изостава от нея. Manami Higa  не я бях виждала от силния A Speechwriter.

# 116
  • София
"Моя аджоши"  вчера го зарязах с чиста съвест.Щом още на първата серия заспах, а като се събудих, беше едва на 47-мата минута, вижда се колко ми е бил интересен.И не беше вечер или нощ, та да ми се доспи.

# 117
Тайна, добре си спряла. Със сигурност би се ядосала много на глупостите, които следваха след първи епизод.
И всичко това, само за да развият отново историята като любовна.
Голяма мелодрама и не знам колко епизода ще издържа. Единствено искам да разбера как ще накажат героя на Ким Йонг Мин.

Днес пък корейците стартират друг нов сериал, с участието на Кай - The Miracle We Met. Корейско "фентъзи" - мъж умира, но духът му се преражда в тялото на друг човек, оказва се с две семейства, две жени... Нататък е ясно. Корейско.
Кай ще е в ролята на някакъв небесен пратеник, ангел, гоблин/ жътвар и пр. глупости, знам ли, човек с необикновени сили, който явно ще си "комуникира" с този дух. Небивалици, но не по Доналд Бисет. Участието му няма да е голямо, по няколко минути, колкото да разкраси пейзажа. Добре, че ЕХО-Л ще качват само неговите части, изрязани, без да ми се налага да гледам целия останал абсурд.

# 118
Снощи изгледах Honey And Clover. Не е моят филм. Не знам защо точно не успя да ме грабне, може би е предназначен за малко по-млада публика. Поне такова беше моето усещане.

# 119
The Miracle We Met - епизод 1

Ангел на смъртта/ Жътвар (grim reaper), това е героят на Кай. Само, че тук ангелът на смъртта е красив, но не особено умен. Еми, кореец е, какво да се прави, хаха.

Скрит текст:
Историята накратко, както я видях и разбрах с моя корейски:
Двама Той, но коренно различни - единият богат и арогантен, с жена (Ким Хьон Джу) и две деца, зла майка и сестра + любовница, а другият неговата пълна противоположност - обикновен, трудолюбив съпруг и баща, весел и добър човек, който работи като готвач (има собствено заведение).
Две различни катастрофи, по едно и също време, но на две различни места. В първата, на веселият готвач, лека и без големи травми, лекарите казаха, че ще се оправи и съответно съпругата му (Ра Ми Ран) си отдъхна. Втората катастрофа - много тежка, с фатален изход. И в този момент се появи нашият красив ангел на смъртта, дошъл да отнесе поредната душа от този свят, но неее.... Жътварят сгреши и уби погрешния човек. Усети се, но късно и направи така, че поне душата на добрият човек, да попадне в тялото на богаташа.
И сега се започна.... Добрият човек е в тялото на този, който е правил много грешки и е наранявал много пъти най-близките си. Сещате се какво ще последва.... Пълна корейска промяна. Дано, ама надали.

Не отричам, че очаквах да е много по-зле, но началото ми допадна. Ясно ми е, че това е корейско и мъката/драмата ще започнат още във втори епизод, но... Ще преценя.
В ролите на двете съпруги са две от малкото ми корейски любимки - Ким Хьон Джу и Ра Ми Ран, което в случая за мен е плюс.

Кай е прекрасен, очи да не отделиш от него. Обаче не съм наясно дали героят му изобщо ще говори - до тук не обели и дума, само изписват на хангъл всичко, което се случва около него.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 21:54 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт