Магията на изтока - тема 53

• 50 159
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Мерси, Рос, но не за тази питам, объркала съм времето от клипа. Песента е на корейски и е от 0.30 някъде. Много ми е тих звука, развален е нещо и Шазама не може да я хване и открие.

Така кажи. Това са батко Фани и Брайън Джу.

# 91
  • София
Мерси, Рос, но не за тази питам, объркала съм времето от клипа. Песента е на корейски и е от 0.30 някъде. Много ми е тих звука, развален е нещо и Шазама не може да я хване и открие.

Така кажи. Това са батко Фани и Брайън Джу.

Боже, боже, каква съм блейка.Опитвах се да си представя образно кой я пее, знам,по думи и мелодия  я знам песента,пее се често и навсякъде, знам,че го знам кой е, ама на, не се сещам. Embarassed Embarassed Embarassed Мерси, Рос! Hug Hug Hug

# 92
Да, много е популярна и буквално можеш да я чуеш отвсякъде.
Аз обожавам Хуани (Hwanhee) или както си го наричам Фани.
И тук може да си го гледала. "Уникален" дует, хаха, на тази прекрасна песен. Фанито като запее и сърцето ми примира. Има невероятен глас. Голям изпълнител.

# 93
  • София
Да, много е популярна и буквално можеш да я чуеш отвсякъде.
Аз обожавам Хуани (Hwanhee) или както си го наричам Фани.
И тук може да си го гледала. "Уникален" дует, хаха, на тази прекрасна песен. Фанито като запее и сърцето ми примира. Има невероятен глас. Голям изпълнител.

На това много се смях и продължава да ми е смешно.Ако бях си пуснала "Виждам гласът ти", щях да се сетя веднага. Embarassed

# 94
Гостче, от години ползвам една и съща боя за яйца, която е в капсулки като антибиотик, 6 цвята са. Не помня фирмата, но предполагам, че и при вас я има. Аз за всеки случай слагам по две капсулки в около 300 мл вода и винаги ми се получават наситени цветове. Отдавна се отказах от разните му седефени, перлени, кристални и тем подобни бои.

# 95
  • BG
Мерси, 2в1 bouquet
От мен една песен на Аарън Ян, която звучи много приятно.

# 96
Изгледах To Each His Own. Прекрасен японски филм, истинска възхвала на живота.
Преводът на английски е отличен.
Този филм поставя тежкият въпрос с големият брой самоубийства на млади хора в Япония - тези, които преживяват истински психически тормоз на работните си места, работят прекалено много, изпадат в тежка депресия и стигат до фаталния изход.
Миналата седмица в една статия на Japan Today ми попадна точната бройка на самоубийствата в Япония за 2017 г. - беше малко над 21 000 души, като голяма част от тях млади хора...

Побиха ме тръпки от историята и това, което тя ми разкриваше сцена след сцена, но японците отново са се справили блестящо - филмът е истинско спасение. Асука Кудо изигра отлично ролята си, а със Сота Фукуши ще ги помня дълго в този тандем. Изобщо не предполагах каква е точно истината, която се крие зад героя на Сота... Изненадаха ме японците.
С две ръце препоръчвам филма, защото носи огромно (душевно) удоволствие, въпреки тежката тема, която представя. Но винаги, винаги, винаги японците намират начин да ни покажат красивото и да ни научат, че винаги има изход от всяка ситуация и че семейството е най-важно на този свят. Много поуки си взех от този филм. Поредните с марка "Япония".
2в1, ти харесваш Асука Кудо. Този филм най-точно го представя като талантът, който той е. Ще останеш доволна.

# 97
Извинявам се за спама, но може ли да ми препоръчате боя за яйца, от която сте доволни, да се получат хубави и наситени цветове. Миналата година имах ужасен опит с една боя, която боядиса в много бледо яйцата. Взех да се замислям за една рецепта, мисля че еврейска беше, в която боядисват с варени в люспи от лук яйца, или може би също и в сок от цвекло да се пробвам.
Не е еврейска,те не боядисват яйца.Това си е християнска традиция.Преди е имало традиция ако трябва да отидеш на гости,а няма какво да подариш да занесеш яйце.
Имат обаче мариновани яйца с червено зеле (не е традиционна рецепта,но само там съм ги яла),които стават лилави,но трябва да се обелят и престоят.
При нас мама боядисва,защото си играе да ги прави шарени,да ги рисива и незнам си какво,аз само ги ям.

# 98
Рос, благодаря за препоръката. Харесвам и Кудо, и Фукуши. Ще видя къде ще открия да сваля филма и субтитрите и да го прибавя към дългия вече списък за гледане.
Преди няколко дни мярнах по телевизията да коментират някаква статистика за самоубийствата по света и азиатците бяха доста напред в класацията, а първото място беше на Ю. Корея. Голям проблем си е това, още повече, че голяма част са млади хора, които не издържат на напрежението.

П.П. Намерих филма.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 21:56 от 2в1

# 99
Ето тук, където сутринта дадох линк към филма е за онлайн-гледане, но можеш чрез add-ons на браузъра си, като избереш някой за сваляне на видео, като downloadhelper или flash video downloader, или който и да е за видео-файлове, да свалиш филма с отлично качество и директно с вградени английски субтитри.
Аз така гледам, когато съм вкъщи пред компа, иначе карам директно основно през телефона, онлайн, но знам, че ти сваляш всичко на PC и така гледаш.

Аааа, ти си го намерила. Добре.

Ох, Сота, Сота. С тази си роля ми припомни, защо го обичам. Свидетел съм на цялата му кариера до тук - как започна от Райдър-сериите, какво малко и сладко умебоши беше, през какви роли премина на малък/голям екран и какво красиво дръвце беше в началото, как не можеше да играе, но Сота израсна много, наистина много. Превърна се в прекрасен млад актьор и тази роля е поредното доказателство.
А Асука Кудо е един от новите таланти на Япония. Определено го доказва.

Ето, парфюмче от Сота за мебели и дрехи. Наскоро подарих и на Шо.

# 100
  • MJF
За яйцата
Скрит текст:
и аз от години като 2в1 ползвам боя но Pett Пазарджик. Нещо такова помня за името. Но техни са масово продаваните български прахчета и таблетки. За разлика от 2в1 аз обаче съм с запаси прахчета  Simple Smile. Преди години явно имаха някаква некачествена партида таблети и боята бе много слаба , та от тогава на прахчета пак по 6. Аз взимам все по 2 кутии за всеки случай та да добавям в буркана ако се наложи двойна доза. И аз вече се отказах от разни маслени, мраморни, седефени и какви ли не щури измишльотини. Крася по друг начин а не от разни нестандартни бои.
Значе ми се задават 2 добри филма. Щом и  To Each His Own е добър. Така, така.
За самоубийствата- ами че те много добре дават в продукциите си причините. Те са си техни. Но явно не минават границата на търпимото за да си оправят социялно-стуктурно обществото. Направо ми  #Silly #Shocked често като ги гледам. Тънат в битовизъм.
За японците ми прави впечатление контраста как като деца обгрижвани, в идеалния случай, свободни и после на работното място настава абсолютен контраст с всевъзможно издевателство за моите разбирания. Въобще ако не ми зачитат личното пространство дълго няма да изтрая. Еле пък в калъп и с етикет.  Whistling

# 101
Честита Цветница! Ако има девойки с имена на цветя, храстчета, дървета, саксии и пр. растения, да се чувстват поздравени. Живи и здрави!  Flowers Four Leaf CloverFlowers HerbFlowers SeedlingFlowers Tulip
Много го обичам този празник, въпреки че в моето семейство никой не празнува. Нямам и никакви близки роднини с имена на цветя, само приятели/ приятелки.
Утре започва Страстната седмица, любимият ми период преди Великден. Цветно, приятно, хубаво, пролетно, животът се заражда отново.... Ммм, красота. Ще боядисвам яйца, ще меся козунаци, птичките ще пеят, а в неделя отново ще стана рано, за да започна с приготовленията за масата и гостите. Айгуууу!!! Каква седмица ме очаква. И по-малко японско за гледане.

Watashi ni xx Shinasai и Ani Tomo много бързо получиха превод на английски. Очаквано, а и щом историите са кратки, с ученици, а в ролите са Юта Косеки, Канта Сато и Рюсей Йокохама - бързо действат преводачките.
Матрьошките сигурно също ще са много бързи с превода.

Днес обаче, нали е 1 април, вързах се на две големи шеги от ЕХО-Л. Отварям очи и поглеждам телефона - новини от Туитър: SM Ent. с новина за нов юнит ЕХО-SKY (със Сехун, Кай и Чанйол), а текста и музиката за предстоящото ново парче на другия юнит EXO-CBX били на Лей. Шах и мат. Викам си какво става в тази компания, какъв е този ужас, пияни ли са, че и Лей с текст и музика, при положение, че е пълен аут. Няколко минути ми трябваха, за да се осъзная, че днес е 1 април.
Успокоих се.

Един корейски сериал ще загледам от новите заглавия, а той все още няма превод на английски. Какво става с преводачите на Something in the Rain? То вярно, че Чонг Хе Ин няма голяма фен-база, но Сон Йе Джин бита карта ли е вече, че няма кой да й превежда сериалите?
Още чакам за превод и на двата епизода, а снощи изгледах и втори, и лекооо ми стана интересно. Може и да го следя, ще преценя. Макар че ми е ясно, че винаги в началото тръгват по-интересно/интригуващо и до 7-8 епизод сценаристите вече са се изморили, започва финалната мъка.

Поздрав с класиците/ пионерите от първото поколение на к-поп-а.
Оххх, как ми се гледа Ерик. Бих се върнала към корейското и заради него.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 09:32 от rossonera

# 102
  • MJF
Честито на именниците!
И аз сред домашните любимци "цветни имена" нямам но много харесвам празника.  flower
Който пече козунаци да "метне" и насам.
 Flowers Sunflower
 eat винаги готова за масата.

To Each His Own (2017) / To Each His Own изгледан. Очаквах повече дълбочина от сюжета. Каста е ок, все познати муцуни. Шефа в началото ме  #Silly но после цялото му ритане, кряскане (намалих силно звука) и хвърляне насам-натам ме  Mr. Green,  то направо спешното да викат.

# 103
Китайската космическа станция Тянгун 1 пада. Утре си сложи шапка, като излизаш или вземи чадър.
Гледам Stars on Ice и цъкам с език, като някоя корейска аджума. Много разголени тези девойки на леда, каква е тая мода напоследък, особено вчера в Осака.... Ще има скоро нова Габриела на леда, усещам.
Шома е притеснително дете, не му понасят такива гледки.

Някой гледа ли с АзТи и човекът-паста - My Mister?
Питам, защото загледах случайно, май беше трети епизод, в който АзТи изнуди за пари човекът-паста, но не схванах защо, а и не знам какво точно се е случило.
Стана ми интересно каква е играта между двамата...

# 104
Честит празник на имениците Flowers Four Leaf Clover.

Рос като е почнала с Shinhwa да продължа с тях. Миналата седмица се появиха с римейк на тяхна песен от 2000 г. - All Your Dreams.

Държат фронта батковците нищо, че вече са в групата на аджошитата Joy.

Още не съм стигнала до My Mister, та не мога да коментирам какви ги къдрят Паста аджоши и Айю-то.

Общи условия

Активация на акаунт