Любители на кучета - тема 79

• 48 585
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Искам да се срещна с послушни кучета, защото кучетата в нашия парк не са такива, и с техните стопани.
Ами, май трябва да я срещнеш с някой курс на някой треньор Simple Smile

А това за котката е фантазия, не реалност  Mr. Green

Хахах, Рейн живее с котка и пак не е свикнал и не я оставя на мира Grinning

# 106
Искам да се срещна с послушни кучета, защото кучетата в нашия парк не са такива, и с техните стопани.
Ами, май трябва да я срещнеш с някой курс на някой треньор Simple Smile

А това за котката е фантазия, не реалност  Mr. Green

Хахах, Рейн живее с котка и пак не е свикнал и не я оставя на мира Grinning
Хайде и вие на курс тогава. Grinning

# 107
  • София
  Soul, дъщеря ми (пубертета Simple Smile ) одобри на Red Dingo нашийник и повод и в същия цвят флекси. Има изисквания за цвета и визията. Не може да е просто някакъв нашийник, а и избягваме червеното /Лола беше в червено пременена/. Цвета на всички тези неща трябва да и отива на цвета и стила на стаята Smirk
 Много ме притеснява и  как се прави корекция на малко куче при разходка, защото Лола, когато дойде вкъщи беше висока, колкото цверга ще е в зряла възраст. То като е малко като коте, как да го дръпнем, че да не го осакатим. Ще се учим на ново. Чувствам се все едно за пръв път куче ще влезе вкъщи Simple Smile

# 108
Хем с треньор работим и пак му е свръх интересно да я гони..тя жената ми обясни,че просто котката мърда и той иска да си играе..в последствие може да я гледа и като "пляка" хахаха, аз лично му се карам и го спирам,ама да видим дали ще омекне като порасне ...

# 109
 Soul, дъщеря ми (пубертета Simple Smile ) одобри на Red Dingo нашийник и повод и в същия цвят флекси. Има изисквания за цвета и визията. Не може да е просто някакъв нашийник...
 Много ме притеснява и  как се прави корекция на малко куче при разходка...
Естествено, има вкус момичето. Шегата настрана. Red dingo и на мен ми харесват. Флексито са много по-качествени и издръжливи, сравнени с ферпласт примерно.
А корекцията се прави по-скоро рязко, отколкото силно. А те не са толкова чупливи. Wink
FlameV, пфу, в треньора ми беше надеждата Grinning

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 16:36 от _Soul_

# 110
  • София
Нашето момиче е Шнауцер, но Мител, среден размер. Цверговете са мънички но у тях харесвам много. Ние си имаме всички гребени, иска си ресане, подръжка. Докато беше малка категорично отказваше да спи в леглото си, само на плочките, покривала, възглавници, всичко се дъвчеше. Сега си спи там. Много е хубаво да си имаш бебе 🐕. 

# 111
Не е хич лошо да се работи с треньор, Soul, просто доста време отнема ,за да спре да обръща внимание на всичко заобикалящо и да гледа само теб ..време,внимание,търпение..

# 112
  • София
Не е хич лошо да се работи с треньор, Soul, просто доста време отнема ,за да спре да обръща внимание на всичко заобикалящо и да гледа само теб ..време,внимание,търпение..
И пълни джобове с наградки Grinning

# 113
И пълни джобове с наградки Grinning

Ооо да и вечно закована усмивка и  "бравоо" ; " добро момче" Simple Smile)..не съм сигурна на 2-3 месеца колко го касае добро момче ли е ,не е ли,ами гледа да си вземе наградката хахха

# 114
Разбира се, че е хубаво с треньор. За сега обаче се справям и това, което искам съм успяла да я научила. Не го подлагам на съмнение. Въпросът за треньора тръгна съвсем от друго място.

# 115
Разбира се, че е хубаво с треньор. За сега обаче се справям и това, което искам съм успяла да я научила. Не го подлагам на съмнение. Въпросът за треньора тръгна съвсем от друго място.

Аз лично си наех, защото никога преди не бях гледала куче..всъщност Рейн беше инстинктивна постъпка - видях го, беше студено и реших,че такова бебе ще умре навън (беше на около 45 дена) ,та просто го грабнах хахаха..и понеже разбрах,че ще стане голям и ме хвана страх,че ако не го възпитам правилно може да стане някакъв гаф, както няма да мога физически да го удържа като порасне. Той е микс от овчарка и хъски, а те са известно своенравни , та така стигнах до решението за треньор Simple Smile)

# 116
  • София

Casyopea B, правите ли триминг на вашия шнауцер или с машинка го минавате. Изгледах много клипове и ми се струва, че това е по-добрия вариант от подстригване.

# 117
  • София

Casyopea B, правите ли триминг на вашия шнауцер или с машинка го минавате. Изгледах много клипове и ми се струва, че това е по-добрия вариант от подстригване.

Груминг и Триминг, всичко правим, не е страшно. Главата примерно е трудно да се "скубе", сега зимата сме на домашна прическа, скоро ще направим подстригване как си му реда на шнауцера.

# 118
  • София
Груминг и Триминг, всичко правим, не е страшно. Главата примерно е трудно да се "скубе", сега зимата сме на домашна прическа, скоро ще направим подстригване как си му реда на шнауцера.

Сами ли се занимавате с груминга и триминга или ползвате услуги на салон? Развъдчика обеща да ми покаже как се прави правилно триминг. Каза, че отнемало около 3 часа.
 Като знам Лола с голямата и квадратура как по три дни я решехме и подстригвахме, сега съм с нагласа да се случват по-бързо нещата.

# 119
  • София
Джуджанка на нас това ни е първо куче, развъчика ни показа веднъж, но диването не стои мирно и кротко, Цверговете са с по малка площ, ако си по сръчна и кучо те търпи....На мен ресане, махане на подкосъм, скубане, без машинка ми отнема 2-3 часа, и резултатите са аматьорски, но изглежда прилично с гладка и лъскава козина.   

Общи условия

Активация на акаунт