Любители на кучета - тема 79

• 48 589
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добре, че съм с хъскита аз, че като ви чета, ми призлява Wink Аз ги реша моите само, при хъскито е забранено подстригването. Да не говорим, че козината пази от студа, но пази и от жегата.

# 121
  • София
Добре, че съм с хъскита аз, че като ви чета, ми призлява Wink Аз ги реша моите само, при хъскито е забранено подстригването. Да не говорим, че козината пази от студа, но пази и от жегата.

В този ред на мисли започна лятното стригане на голдъните, по ФБ групите започнаха да се хвалят.  ooooh! ooooh!

# 122
  • София

При цверговете нямам представа още колко бързо се случват нещата, но при черния териер беше страшно. Като дойдеше време да я решим и подстригваме цялото семейство се включваше. Един седи и гали, двама решат. После двама държат един подстригва. А къпането беше истински ужас и за нас и за Лола. Мразеше водата и това е. Опитите да напусне банята бяха забележителни. Влизахме голи в банята при къпане и много внимателно на малки участъци я къпехме, за да е максимално спокойна, но пък не винаги беше изкъпана добре.

И въпреки всичко ми изглежда по-добре да реша само кучето вместо да събирам косми от цялата къща и дрехите ми да са постоянно в косми Wink

# 123
АА.. да си имаме уважението! Аз фурминирам вече три пъти в  седмицата, пък елате ми вижте дивана (каквото е останало) или пък черните дрехи Simple Smile)))

# 124
  • София
Хибискус, ама ти още купуваш черни дрехи ?  hahaha hahaha

# 125
Не съм толкова смела, доизносвам си старите.

п.с. аз данък май не съм плащала

# 126
  • София - Рим и обратно

При цверговете нямам представа още колко бързо се случват нещата, но при черния териер беше страшно. Като дойдеше време да я решим и подстригваме цялото семейство се включваше. Един седи и гали, двама решат. После двама държат един подстригва. А къпането беше истински ужас и за нас и за Лола. Мразеше водата и това е. Опитите да напусне банята бяха забележителни. Влизахме голи в банята при къпане и много внимателно на малки участъци я къпехме, за да е максимално спокойна, но пък не винаги беше изкъпана добре.

И въпреки всичко ми изглежда по-добре да реша само кучето вместо да събирам косми от цялата къща и дрехите ми да са постоянно в косми Wink
Ох, и аз като чета и се поздравявам горещо, че си взех късокосместо, без подкосъм и нямащо нищо против да се къпе ежедневно в калните дни 😃. Сама си влиза в душ кабината и чака мирно.
И да искам, няма какво да реша, косъмчетата са й колко мигли. С хавлиена влажна кърпа прокарана през тялото, пада каквото има.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 11:46 от 'Кафе с мед'

# 127
О, при мен е страашно с този подкосъм, завиждам! Една салатена купа се пълни без проблем, на всяко минаване с фурминатора. Чудя се дали ако взема рибено масло ще пооправим нещата.
Този кадифения ни обожател има невероятна козина! Не го решат, хранят го с каквото сварят, предимно с луканка с изтекъл срок на годност, че имат фабрика (колко сол има в нея не ми се коментира..), а козината му е перфектна,лъскава...

# 128
  • София
Много широко разпространено е че шнауцер не му падала козината. Да ама не...Не пада като е идеално оскубан у подстриган, събирам си косми и това е. С черни дрехи проблем няма, защото тя е черна Grinning
Не е до хранa, яде Есеншъл, човешка храна не, има сертификат за родословие, тоест не е микс, но аз си свикнах, любовта какво ли не прави. С прахосмукачката и това е.

# 129
  • София
Много широко разпространено е че шнауцер не му падала козината. Да ама не...Не пада като е идеално оскубан у подстриган, събирам си косми и това е. С черни дрехи проблем няма, защото тя е черна Grinning
Не е до хранa, яде Есеншъл, човешка храна не, има сертификат за родословие, тоест не е микс, но аз си свикнах, любовта какво ли не прави. С прахосмукачката и това е.

То и за черните териери пишат, че не пускат косми, но Лола си пускаше косми, особено като не е сресана добре. Има обаче разлика в космите на животни, за които се предполага, че не пускат косми и такива за които се знае, че пускат косми. На Лола космите бяха като човешки, падат на земята или по мебели, но не се забиват и много лесно само с прахосмукачка се отстраняваха. Една позната имаше лабрадор и беше истински ужас като се забият тези косми в текстил. Побъркваше се от чистене и все имаше косми. Може и да е до куче, знам ли? 

Само, за да ви разсмея си представете каква веселба е да се реши и поддържа нюфаундленд .... плътен подкосъм и дълъг косъм, но за сметка на това непромокаема козина Sweat Smile

# 130
  • о`майна лунна нощ е
Майко мила, това как се "пере", бре? Joy

# 131
Не знам, но на мен космарлаците на сегашното ми лабче след кОлито направо бял кахър ми се виждат. Бързо и лесно се чистят, а тези на колито, години след като си отиде, ги намирах по палта, панталони, поли. Не ми е било неприятно, както Casyopea В пише: "любовта какво ли не прави!", чистех, и сега чистя, и толкова. Но с лабрадора чистенето ми някак е доста по-облекчено. Колито развяваше козина до земята, като завеса. Simple Smile Peace

# 132
  • Sofia
Eй това ми беше основният мотив да си взема йорки - че не пуска косми. До сега нито един не съм намерила нито по мебели, нито по дрехи. Само като я реша по гребена остават малко. Рай направо. Че след 10 год с доберманка, която ми спеше в леглото и пускаше по една лопата на ден, гадни къси косъмчета, които така се набиват навсякъде, че нямат изчистване.  До гуша ми беше дошло от косми. После няколко години ретривър, която пускаше по две лопати, не една. Един ден да пропусна прахосмукачка и по ъглите почваха да се валят огромни кълба косми.  ooooh! Сега ми е екстра - хем си имам куче, хем няма косми.  Mr. Green

# 133
Аз затова съм се запалила по котета Сфинкс, но имам алергия и се чудя дали като нямат косми ще ми се размине.. че не ми се ще да взема някоя душица и да се окаже, че след месец съм заприличала на нея - а именно, моята алергия се изразява в опадане на косата..

п.с. породата до някъде се води хипоалергенна

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 15:47 от Хибискус

# 134
  • София
Аз затова съм се запалила по котета Сфинкс, но имам алергия и се чудя дали като нямат косми ще ми се размине.. че не ми се ще да взема някоя душица и да се окаже, че след месец съм заприличала на нея - а именно, моята алергия се изразява в опадане на косата..

п.с. породата до някъде се води хипоалергенна
  Сфиксовете са много капризни и много трудно се гледат!

Общи условия

Активация на акаунт