Любители на кучета - тема 79

• 48 596
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
А, това не ме притеснява, деца нямам, само с кучето и с алергията да се спогодят и ще е рай.. и с мъжа де, че той е доста скептичен

# 136
  • София - Рим и обратно
Принципно, ако няма козина, не би следвало да има и алергия. Алергията обикновено е към космите и специфичната мазнина, с която са покрити.
Савина, йоркито не иска ли честичко къпане обаче? Чувала съм, че се омазняват и замирисват, точно като човешка глава.

# 137
Алергените са в слюнката на котките, мият  си често козината и съответно от там се разнасят навсякъде. При сфинкса има пак, но уж били в по-малко количество. За сега са само мечти де, все пак трябва да има консенсус в дома, че накрая ще ме изхвърлят барабар с кучета, котки.. Simple Smile

# 138
  • Euskal Herria
Голяма разходка направихме днес. Ето ви две кучета Wink :

# 139
  • sf
Много готино, това къде е?
А от мен един мързеланко

# 140
  • Sofia
Савина, йоркито не иска ли честичко къпане обаче? Чувала съм, че се омазняват и замирисват, точно като човешка глава.
Иска. Всяка седмица се къпе. Иначе наистина мирише. Обаче две шепи куче се къпе много лесно. Общо къпането и сушенето е не повече от 15-20 мин. Между другото за тези с алергиите - йорките се води една от най-хипоалергичните породи. Точно защото няма подкосъм и не се скубе. Мъжът ми е с астма и има проблем с повечето животни. Даже към една морско свинче направи алергия. С йоркито за сега (6 мес) няма проблем.

# 141
Минавам на бързо да ви покажа един рожденник. Днес моето магаренце става на 3 годинки:

Днес почерпката ще му е цяло печено пиленце да го видя ше му се опре ли. Joy
И един стикер лепнах на колата, много му се кефя:

# 142
Sivi, да ти е жив и здрав рожденикът! И да му е сладко пиленцето, едва ли ще му се опре, сигурно за още ще пита! Simple Smile bouquet

# 143
  • София
  Sivi, да е здрав и още дълги години да ви носи радост вкъщи! Да му е сладко пилето Simple Smile

# 144
  • Euskal Herria
Честито на адаша! Да е здрав!

# 145
  • София
Честит ден ден на Макс! А стикерът е много добро попадение Simple Smile

Да предупредя, че явно в София (за момента в район Люлин) има бум на бабезиозата. Пазете си кучовците....

# 146
Навсякъде има, не са спали тази зима кърлежите, тук има няколко смъртни случая вече, за Януари до Февруари бяха 3, не знам колко са вече...
Има ваксина на Новибиак за бабезиоза, но вета каза, че не се внасяла, защото до сега е била рядка заболяваемостта.. А имайте предвид, че тази зараза ще е жива поне още няколко години, надявам се да измислят някакъв вариант за превенция.

# 147
Пръскане срещу кърлежи,поне на ендемичните райони.ХЕИ да си свърши работата.

# 148
  • София
Проблем е пръскането, защото общината може да пръска само общинските площи, не и частните такива. Т.е. проблемът не се разрешава само и единствено с пръскането, уличните кучета и птиците, които разнасят кърлежи, не се ограничават само с общински площи, за съжаление.
Предупреждавам просто, ще се опитам да копирам поста във фейсбук, на който попаднах, дано успея.

# 149
Благодаря, момичета! И вашите зверчета да са живи и здрави Hug

Поста във фейса за кърлежите го видях и аз. Доколкото разбрах са занесли няколко кърлежа за изследване и се е потвърдило, че са от вида който пренася зарязата. Но пък и пишеше, че стандартните препарати за обезпаразитяване точно срещу този вид кърлежи са неефективни. Единствения вариант е ваксинацията с Novibac Piro, който не се внася в БГ. В Гърция са проучвали и там също я няма. Аз ще попитам в Румъния дали имат от ваксината и ще говоря с ветеринарите дали и при нас има наблюдение за такива гадове и дали да си поръчам ваксина (ако има в румънско) за Макс и родата му.

ПП: Проучих и няма и в Румъния такава ваксина. Моите познати румънци ще разпитат в съседните на тях държави как е.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 17:09 от Sivi

Общи условия

Активация на акаунт