Любители на кучета - тема 79

• 48 573
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Привет,
може ли да напишете какви команди знаят вашите кучета? Чудя се на какво още да науча моя красавец и приемам предложения Simple Smile)  досега знае : седни,легни,дай лапа,ела тук, пусни, не, долу, горе, в леглото, стой и чакай...

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 13:43 от FlameV

# 91
  • София
   Здравейте! Надявам се, че приемате нови членове!

На 02.01.2018г. почина първото ми куче /Лола/, което дойде при нас, когато дъщеря ми беше на 1,5г. След почти 12 години любов естествено цялото семейство бяхме съкрушени. Дъщеря ми го прие много тежко. Няколко седмици след случката ми съобщи, че започва да си събира пари за ново куче. Спряхме се дружно на цверг шнауцер. Вече девойката е родена и чака да стане на 3 месеца, за да си я приберем вкъщи. Купили сме до сега само гребени и четки. Лола беше много непретенциозна, не обичаше легла, седеше мирно при ресане, слушаше на разходка, не проявяваше грам агресия дори към нападащи я кучета, котките бяха обект за облизване и гушкане .... най-прекрасното куче на света /черен териер/. Сега когато дъщеря ми каза, че иска куче и казах, че държа да е дребна порода, за да може да го контролира /с Лола си бях вкъщи 6 месеца след като я взехме и можех да я възпитам, доста бързо стана голямо куче/. Говорих вече няколко пъти с развъдчика, разбрах каква храна ще яде, ваксините са ми горе долу ясни. Посъветва ме човека какви гребени да купя, какво да очаквам като характер, но дребно куче не съм гледала и ми е притеснено как ще се случат нещата. Можете ли да ме посъветвате за добър зоомагазин от който да обзаведем кучето? Искам да купя перящо се легло, шампоан, купи за хранене /като яде по 100гр храна на ден, колко голяма трябва да е купата за вода?/, поводи и нашийник. С голямото куче просто всичко е голямо и не е имало място за чудене. Ако можете да дадете и добри отзиви за ветеринар в района Божурище, Люлин, Надежда... Лола не боледува въобще, само за ваксини я водехме и не знам къде и какви са условията в различните клиники.

# 92
По този въпрос и аз се чудих, и си направих списък с трикове, които да учим/но са много трудни/:
Търси
Изтръскай се
Превърти се
Лази
Лай
Дай 5

Команди за напреднали:
Наляво
Надясно
Донеси
Лай
Редом...

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 14:10 от _Soul_

# 93
По този въпрос и аз се чудих, и си направих списък с трикове/но са много трудни/:
Търси
Изтръскай се
Превърти се
Лази
Лай
Дай 5

Команди за напреднали:
Наляво
Надясно
Донеси
Лай
Редом...

За лай трябва по начало да лае..пък Рейн рядко се изказва, главно си лае по опашката Grinning малък е още май май . Превърти се,ако имаш предвид roll over - нашата треньорка каза,че не е полезно за по-едрите породи,защото можело да доведе до изсипване или нещо подобно, та се отказах от тази команда. Дай 5 и лази май са по-леснички, ще взема да ги пробвам значи, само да намеря някой туториъл със стъпките.

# 94
  • София
Можете ли да ме посъветвате за добър зоомагазин от който да обзаведем кучето? Искам да купя перящо се легло, шампоан, купи за хранене /като яде по 100гр храна на ден, колко голяма трябва да е купата за вода?/, поводи и нашийник.

Лично аз пазарувам от zooplus.bg, но съм купувала и от zoofast.bg . От тези сайтове ми излиза най-изгодно храната. Различни купи, поводи и други съм купувала от къде ли не, в това число и от квартални зоомагазинчета (не са най-добрият избор, освен ако не са голяма верига).

# 95
  • Sofia
Джуджанка, някои неща може да купите от Джъмбо, доста по-евтини са там. Например купи, памперси, легло, играчки. Не купувайте обаче флекси от Джъмбо, чупят се много бързо. Аз поръчвам от петмол, има доста приличен избор. Храна, козметика, флекси, нагръдник поръчах, имаше огромен избор. И изобщо май в нета има много по-голям избор и доста по-прилични цени. Недостатък на петмол е, че доставчикът се изтриса някой ден без никакво предупреждение, няма смс, няма имейл.  ooooh! И двата пъти по случайност имаше човек в къщи.

# 96
Аз от към команди се чудя какво да я уча вече.. знае ела, седни, скарай се, в банята, в леглото, донеси, пусни. И да се храни след позволение- чакай и търпи докато кажа "папкай"(мечтаех си така да се отучи да яде л.. боклуци, ама уви..)Да легна не мога да я науча, защото е бигъл, който има злоядо - да го учи, мен ще ми изяде пръстите като я мамя с бисквита..

В петмол има код за постоянна 10% отстъпка на непромоционални стоки. Някой ако няма, да казва.
Аз какво ли не купувах и от къде ли не, дори всичко да приготвите предварително, има вариант после да не ви харесва (или в моя случай- да бъде разрушено) или да не е удобно, така че препоръчвам първо да се запасите с най-необходимото и после докато се нагаждате една с друга, то ще проличи какво липсва.

# 97
  • София
    Благодаря Ви за бързите отговори. Аз нашийник, повод и флекси в zoomagazin.eu   харесах. Видях, че при поръчка до определен техен магазин има и намелние. Мисля от там да ги взема тези неща, но легла вече гледах на много места и нищо не ми харесва. В Джъмбо ходих специално да гледам, но нито едно не се переше и бяха някак парцаливи и раздърпани. Иначе хигиенни подложки, торбички за фекалии и играчки ще вземем от там. Искам при пътуването за прибиране на животното вкъщи да е с нас леглото и да полежи в него майката, за да действа успокоително на бебето после вкъщи. Лола, когато дойде вкъщи беше в депресия и чак след месец спря да страда, че се е отделила от стадото. Сега ми се иска да улесним прехода и да има нещо, което да носи утеха. За козметиката ще попитам развъдчика с какво да започнем и ще се чуваме при нужда от съвет. Някой с "дзвер" шнауцер в темата?

# 98
Кучешки легълца прави тази жена,има добри отзиви ( вкл. и тук в темата) .Нямам лични впечатления,тъй като нашето куче спи на дунапрен без странични бордове.
https://www.facebook.com/polihandmade/

# 99
  • София
аз първо от джъмбо взех легло, ама после купих хубаво от зооплюс
с перящ се отделно калъф, непромокаемо и най-вече лесно за почистване от косми
тулумбичката си го харесва

в джъмбо са хубави одеалцата, перат се и съхнат лесно и се обезкосмяват лесно, въпреки че са плюш

поводи и тн купувам на Рогз от зоомагазин стефанов, там ще ти се увеличи отстъпката, в момента ми е 7 % поръчка по интернет и 7% за вземане от магазин
просто прецени кой е вашия размер
аз проверих в сайта на Рогз, за по-сигурно, там има повече описание

за командите, аз не уча на допълнителни, че все нямам време
ама Редом е от задължителните, а не от забавните команди
беше едно от първите неща, на които се учихме, щом започнахме даизлизаме

# 100
Кучешките стоки от Джъмбо ...и по-точно играчки са най-скъпите нещо до момента. Вярно, че са по 2-3 лв, но издържат 15 минути.
Д-р Стефанов, този човек вярно беше лекар преди много години, ама що да се занимава с болести като търговийката е сладка работа, предлага богато разнообразие, но изключително бавно обработват поръчките. По тази причина поръчах в зооплюс - първия път успешно, втория път - не. С тях приключих. За мен е некоректно да предлагаш купон за отстъпка и после от сметката ти да изчезва цялата сума. Не е нормално, не и в 2018 година.
Препоръчвам Зоостраст. Коректни са.
Като ще продължа да поръчам и от Стефанов. За храната имаме склад на вносител наблизо.

А къде съм написала, че Редом е забавна команда?.. за моето 7 кг куче обаче не е от основните, и да иска трудно ще ме влачи по улиците.

# 101
Не е задължително да те влачи, а да има послушание.. изказването ми е малко абсурдно, защото нашата версия на редом е "престани да се дърпаш" и.. започва да ходи редом Grinning

# 102
Моят е още малък за "редом" ,демек не излизаме..тренирам си го вкъщи,ама то е тотаааално различно като излезе навън (предполагам)..Но ще е много задължителна,защото той ще стане близо 30кг, а аз съм 43 хахах ..

# 103
Не е задължително да те влачи, а да има послушание.. изказването ми е малко абсурдно, защото нашата версия на редом е "престани да се дърпаш" и.. започва да ходи редом Grinning
Кучето ми рядко ме дърпа. Върви си спокойно на повод, който дори е отпуснат. А относно послушанието...не знам какво да ти кажа, но Редом не е единствената и най-важна команда, която кучето изпълнява.
В този ред на мисли, ще бъде хубаво да си направим една среща...има ли такава традиция в темата? Искам да науча Джуди като види котка и й кажа Редом да застава плътно до крака ми и повече котки не я вълнуват. Това е изкуство. Искам да се срещна с послушни кучета, защото кучетата в нашия парк не са такива, и с техните стопани.

# 104
  • София
Искам да се срещна с послушни кучета, защото кучетата в нашия парк не са такива, и с техните стопани.
Ами, май трябва да я срещнеш с някой курс на някой треньор Simple Smile

А това за котката е фантазия, не реалност  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт