Любители на кучета - тема 79

• 48 636
  • 759
  •   1
Отговори
# 195

п.п сега видях снимката, мъникът едва ли сменява козина Simple Smile Има ли вариант да го къпете с шампоан прекалено често?

Не сме я къпали все още цялостно, само лапите. В началото казаха да не я къпем заради външното обезпаразитяване, а сега, като заведоха на ваксина, забравили да питат, а ветеринарят нищо не споменал. В момента разполагам само със шампоан Трикси. Да я къпя ли с него, или да търся по-специален? И на колко време да я къпя?

# 196
  • София
Здравейте, отскоро имаме кученце. Расте добре - от първата до втората ваксина е качила към 800 грама, но забелязахме, че са ѝ се появили ситни бели прашинки по козината, като пърхот. В началото е хранена с РК, после с Taste of the wild, но установих, че всеки път, когато никой не я гледа, отива да яде от храната на котките и направо си я предпочита пред кучешката. Ветеринарят нищо не препоръча засега, освен да не допускаме да яде от храната на котките, което и правим вече - от няколко дни храната на котките е нависоко, но пърхотът все още си стои. Възможно ли е, ако не е от храната, да е някаква алергия към вълна (обличаме я, когато излиза навън, с едно "пуловерче" от чорап, че не намерихме достатъчно малка дрешка в началото).
https://imgur.com/a/a8Uy7
На колко е кученцето? По поста съдя, че е още малко, споменавате втора ваксина, която се поставя на 2 месеца (15 дни след първата, която се слага на 45 дни). Още е рано да излиза, ако е така.
Пърхут може да се появи от храната, но дайте време на кучо да свикне с новата манджичка.

# 197
Ами заради пърхoта бих ползвала за чувствителна кожа, за да не изсуши допълнително, но пък те и кучешките шампоани са, за да се възстанови пх-то, та не мисля, че и с Триксито ще е проблем.
Аз къпя 1-2 пъти в месеца с шампоан, а с водичка- всеки ден след вечерната разходка. По принцип с шампоан колкото можеш по-рядко, по-добре, но моята свиня все намира в какво да се натъркаля и съответно нямам особен избор..

По други постове виждам, че трябва да е на около 60дни, Коте е права, по-добре да не излиза преди минаване на 10 дни от трета ваксина.

# 198
Да, на около 2 месеца е кучето. Извеждаме я в двора. Казаха да не я водим на места, където има други кучета, преди да е минала седмица от третата ваксина. В двора нямаме други кучета, само котки, а тя наистина се наслаждава да ходи из двора, особено когато е хубаво времето. Стиска се, докато я изкараме, за да може да си свърши голямата нужда навън, иначе ползваме и еднократни пелени, когато не може да бъде изведена. С мокра хавлия я забърсвах предишните дни, днес ще я изкъпя с Триксито. Имам капсули рибено масло, които мога да разкъсам и да сипя малко върху сухата храна. Подходящо ли е? Ако да, колко да ѝ давам на ден. Капсулите са човешки, сигурно цяла капсула ще е много.

# 199
И ние я извеждахме в двора, само внимавай да няма котешки акита, че са си деликатес.
Не е много цяла капсула, ако имаш предвид като таблетка? Пробвай, може и да я хапне заедно с гранулите, но шанса да се омаже е голям Simple Smile

# 200
Еха хубава и позитивна тема. Записвам се и да ви покажа нашия хубавец

# 201
  • София
и има розово на нослето сладура

# 202
Хах да. Почти всяка сутрин имаме нова дупка в двора Grinning

# 203
Аууу, какъв е сладър този бебок с розово носле Simple Smile

# 204
Аууу, какъв е сладър този бебок с розово носле Simple Smile

И се е строил точно като за снимка  душицата! Heart Eyes Simple Smile

# 205
  • София
   Големи са смешковци докато изправят ушаците! А нослето е веднъж Simple Smile

# 206
  • о`майна лунна нощ е
И този сериозен поглед на фона на прегънато все още уше и розовото носле .... Как да не го намачкаш!

# 207
  • София
Страхотен нос! Simple Smile

Ами заради пърхoта бих ползвала за чувствителна кожа, за да не изсуши допълнително, но пък те и кучешките шампоани са, за да се възстанови пх-то, та не мисля, че и с Триксито ще е проблем.
Аз къпя 1-2 пъти в месеца с шампоан, а с водичка- всеки ден след вечерната разходка. По принцип с шампоан колкото можеш по-рядко, по-добре, но моята свиня все намира в какво да се натъркаля и съответно нямам особен избор..

По други постове виждам, че трябва да е на около 60дни, Коте е права, по-добре да не излиза преди минаване на 10 дни от трета ваксина.

Ако е качествен шампоана, няма проблем и при често къпане, но качествените шампоани са си скъпички.

Да, на около 2 месеца е кучето. Извеждаме я в двора. Казаха да не я водим на места, където има други кучета, преди да е минала седмица от третата ваксина. В двора нямаме други кучета, само котки, а тя наистина се наслаждава да ходи из двора, особено когато е хубаво времето. Стиска се, докато я изкараме, за да може да си свърши голямата нужда навън, иначе ползваме и еднократни пелени, когато не може да бъде изведена. С мокра хавлия я забърсвах предишните дни, днес ще я изкъпя с Триксито. Имам капсули рибено масло, които мога да разкъсам и да сипя малко върху сухата храна. Подходящо ли е? Ако да, колко да ѝ давам на ден. Капсулите са човешки, сигурно цяла капсула ще е много.
Давай ѝ по една капсула на ден. Моите обичаха маслото да си го ближат, но капсулите не ги кефеха особено и се налагаше да ги бутам в човките Wink Не очаквай обаче моментален ефект, трябва време.

# 208
Не мога да се сдържа -ето две другарчета ,вижте колко са усмихнати

Скрит текст:
Снимката не е моя,това са част от другите кученца около Пловдив,които са спасени и чакат осиновители

# 209
Четох, четох, нагледах се на красиви муцуни. Страхотни сте!
По по сериозните теми, не се чувствам компетентна Simple Smile
Момичета, вие патешките фенери как ги давате? Тези дни нещо финансите окапаха и за първи път от няколко месеца й готвихме. Сутринта в просъница й сложих месо, бульон и хляб. Нещо май й стана мазно и сякаш се задави, после изхвърли като едно топче лой. Майка след това накъса на дребно всичко, сложи спагети, които също раздроби и такава манджа стана, че чак на мен замириса добре. От манджата не е имала повръщане.
Трапезица, покрай снимката се сетих, че и на мен ми предстои да пускам 5 броя страхотни мъници за осиновяване...

Съседката се прибра и доведе със себе си едно йорки. Аз не съм ги виждала, но мама разказва, че нашата сладурана се бои от йоркито. Хаха

Общи условия

Активация на акаунт