Любители на кучета - тема 79

• 48 674
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Колко са различни, на Рекс вкъщи мога всичко да правя, не помръдва, като му меря температурата, ама при вета няма удържане. Дърпа се, ляга, като го вдигнат на масата, пак не можем да го удържим, напъва се и е готов да  скочи, аз го отнасям, гушвам го и някак го свалям с 40-те му кила. Напоследък не го качват на масата, вкарват ни в друг кабинет и там го гледат, системите така му включваха, седнал с дупе към мен и вече е спокоен. И все напъва да излиза и да си върви. Недолюбва ветовете, но не е посягал да хапе.

# 226
Джина ми прилича на потомствената аристократка, класна кучка, само една шапка и липсва, красавица.

Ендектовет давахме миналото лято, сега почваме пак, не знаех че не действа на плосък червей. Зимата бяхме с дротал плюс.

Оказа се ( преди малко разбрах), че не действа срещу никакви червеи(плоски, кръгли). Превенцията му е само за дирофилариоза. Наред с него, трябва да се дава и нещо срещу кръгли и плоски червеи, напр. Дронтал, Цестал и т.н.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 21:30 от petenka1983

# 227
  • Euskal Herria
Макс е безупречен, всичко изтърпява. Снощи го водихме на контролен преглед за очите, не мръдна. И вкъщи стои мирно, докато слагаме различните капки.
Оня ден го подстригвахме вкъщи, седи кротко. Е, после търчи за награда, ама то това е в реда на нещата.

# 228
  • София
Тези на базата на ивермектин май не действат на други неща освен на дирофиларията. Като давах на моите такива хапове, им давах и обикновените - Дронтал, Цестал.
Трябва да видя Нексгард какво обхваща и да сметна колко ще излезе, че с 2 хъскита някак си не ми се вижда най-удачния вариант...

# 229
Чета че си коментирате поведението на зверовете при ветеринарите и аз да не изостана от дискусията. Joy Макс много го е страх от момента е който вратата на кабинета хлопне зад него. Започва да му трепери дупарата и целия се тресе от страх. Скача да ме прегръща и целува и не помръдва от краката ми.. буквално ми седи върху стъпалата. В манипулационната влиза с повишаване на тон. Та като му се скарам и изпълнява всичко, колкото и да не му се иска. Не посяга да хапе каквото и да му правят, ама на масата трудно го вдигаме. Joy
Преди две години и аз давах ендектовет хапове и си му давах и Цестал, миналата бяхме на милпразон, а тази още не сме започнали с профилактиката. Ще ходя след празниците да видя какво ще препоръчат ветовете.

# 230
  • гр.Варна
Здравейте.Приемате ли нови попълнения? Това е Ная, немски мини шпиц на 7 години.[/img]Кастрират я преди година защото не се получи сватосването и двата пъти.
А това е чудовището Кара която е на година и пет месеца

# 231

плами76, защо чудовище на тая мила муцунка?! Много е сладичка, Ная също. Хубава компания си имаш! Heart Eyes bouquet

# 232
  • София
Добре дошли Simple Smile

# 233
  • София
добре дошла с новите попълнения

нексгарда е за бълхи, кърлежи, дирофилария и част от червейте
ама не знам за кои

# 234
Добре дошли на попълненията, много са сладки!
Нашия вет не препоръчва спектра и за това давам само нексгард за външни и дронтал/цистал за вътрешни. Много се чудя дали да не слагам каишка за външни, че много солено май ми излиза всеки месец, пък и натоварвам кучето за нищо..

Коте, нексгард спектра е за кръгли и плоски, по листовка е срещу кръгли,анкилостоми,трихуриди, 1 месец кърлежи и 2 срещу бълхи. Но пък за да подейства, паразита трябва да е прикрепен към кучето, което на мен ми се струва, че значи, че бабезиозата може пак да ги хване, след като кърлежа трябва да се храни, за да умре..

# 235
  • о`майна лунна нощ е
Ние сме с Нексгард, но Спектра варианта, който обхваща и дирофиларията+някакви крастоподобни /така ни казаха, но не си правих труда да помня точно кои/. По отношение на бълхи и кърлежи е идеален за нас. Дворно куче с елементи на полски разходки - миналата година му намерихме няколко закачени на него, но изсъхнали изпукали кърлежа. Явно действа и за това и тази пролет пак сме на тези хапове. Допълнително даваме и за тении. 56-58 лева ми излезе за 2 месеца това обезпаразитяване /към 26 лв. е една таблетка Нексгард за килограмите на Торин за 1 месец, останалото е за тениите - *2-3 лв. месечно се пада/. Обмисляхме каишка+вътрешни+дирофилария, но хубавите каишки идваха 65-70 лева /за 6-7 месеца уж/ и отделно от тях всеки месец по 8-10 лева за другите хапове. Предвид предстоящото мокрене и разходките по полето и храсталаците, да установя, че нейде са се закачили едни 70 лева сърцето ще ме заболи и решихме на малко по-скъп, но сигурен вариант за защита. А и колкото по-малко ангажираме нашите на село да се занимават с допълнителни дейности по кучето, толкова по-добре. Ние и без това си ходим всяка събота и неделя. Не ни пречи по между другото да му натъпчем някое обезпаразитяващо хапче като му дойде времето.

# 236
  • Бургас
Привет, извинете, че нахлувам така в темата. За сега само ви чета. Имам един като Страхо, но на 6 години. Искам да попитам, на вас колко ви взимат за годишна ваксина. На мен ми излезе 90 лв +вътрешно+външно.
Нещо много ми се видя....

# 237
  • гр.Варна
Добре заварили.Сега малко по подробно за нас,че снощи писах от телефона и доста трудно беше.
Викам чудовище на сладката Кара ,защото е едно шантаво и много забавно животинче,което унищожи- 1 матрак,една кухненска маса, едно перде,каса дървена на банята  newsm78/това как успя да го гризе никой не разбра/ , безброй чехли,пантофи , нови и стари обувки , маратонки и терлици hahahaБе сладурка ми е .Наказвам, награждавам и нещата малко по малко се оправят , но си остава една сладка шантавелка.
Вътрешно обезпаразитяване от години правя само с Дронтал, а външно с каишките на Форесто.Нямат грешка.Вярно е че идва скъпичко наведнъж две каишки ,но пък за сметка на това действят 8 месеца и са водоустойчиви и не пречат като се къпе или плува животното.Най-доброто обаче в случая  е ,че отблъсква и убива  кърлежи ,бълхи и вс.твари преди да се закачат и за животното.Преди ползвах Адвантих,но на няколко пъти хващах кърлежи по Ная които най-спокойно си пъплеха по козината и.При положение ,че имам две деца изпаднах в ужас ,че може някоя гадинка да е изпаднала от кучето и да пълзи из къщи. #CrazyОт тогава - Форесто и грижи нямам.
Храна - каквато попадне и се яде и от двете с охота.И двете обожават всякакви плодове и зеленчуци.Кара дори успя да открадне зимата от масата / за което си понесе последствията сред това/ люта чушка. JoyПовече не е посягала. Joy
Айде друг път още ,че стана ферман.И още веднъж - драго ми е да се запознаем. Peace

# 238
  • У Диспансера ...♥♥♥
За Вета, като ви чета само ние сме кротки и му се радваме от сърце 😄
Добре дошли на новите муцунки 🤗
Годишната ваксина кога се прави 🤔

# 239
Привет, извинете, че нахлувам така в темата. За сега само ви чета. Имам един като Страхо, но на 6 години. Искам да попитам, на вас колко ви взимат за годишна ваксина. На мен ми излезе 90 лв +вътрешно+външно.
Нещо много ми се видя....

bsz, каква толкова ваксина му слагат? На Рекс, лабрадор е,  последната, януари месец, беше 34 лева, но това само ваксината и прегледа. Обезпаразитяването си го правя сама, бях му дала таблетките за вътрешното, външното е Адвантикс за 20 лева (верно, че е на цена на едро, но от клиниката за 24 ми го продават), знам ли пак не ги докарвам 90...... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт