Любители на кучета - тема 79

• 49 487
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Щом е ходил, значи може, т.е. няма счупване на гръбнака или нещо такова. Може евентуално да има счупване на лапа или друга фрактура (дано да е само натъртено). Сега със сигурност го боли и се е скрил някъде да почине, да му попремине болката и да събере сили. Сигнализирай, ако има на кого, мобилизирай и колегите, да свиркат, ако го забележат някъде. Стискам палци!

# 571
  • Стара Загора
Много съжалявам за Балу, Макарон, Рея и мъничетата на Духче стискам палци всичко да се нареди по най-добрият начин.

# 572
Коте и аз така мисля. Даже минах до ветеронаря да говоря с него и каза, че щом е бил на крака значи може да има счупена лапа или таз, но каза че гръбнака е здрав иначе не би ходил, а би се влачил. (Миналата година камион мина през една друга шушумига дето хранехме и тя се е влачела и малко по късно почина, та надеждата ми е все пак е кола и все пак си е тръгнал тичешката) А той милия бързо избяга, защото щом чух скимтене скочих и отидох на трасето и вече го нямаше на близо, а като го мернах беше в далечината прав и се скри в едно долче и докато стигна пеша вече и там го нямаше. А пък в чужда държава нямаше как да обикалям повече, че и документи нямах и никой не знаеше къде съм. След два дни съм пак на работа и се надявам да му е минала силната болка и да дойде да хапне за да го огледам и преценя как да действам. За всеки случай оставих гел на колега, който днес е на работа и ако дойде кучето и той прецени че е зле да му даде за да го упои и да го взема. Ама поне ветеринаря ме успокои малко и вече мога да дремна малко, че и сън не ме хващаше до преди малко.
Оффф, за един жален бездомник се кахъря че и си поплаках малко даже, дано Макс ми е здрав като магаре, че хич не знам тогава какво ще е. Rolling Eyes

# 573
  • Варна
Духче, преди години пратихме кученце в Германия. Дъщеря ми и приятелката и намериха малко куче. Приятелката и тогава се занимаваше с Animal hope( превеждаше и даваше пари за болни животни). Кученцето го гледаха родителите ми, докато му сложат ваксините, направиха му международен паспорт. И организацията беше организирала всичко. Бяха го харесали едни германци. Занесахме го в една ветиринарна клиника  и в клетка , в микробус. От време на време пращат снимки, станал е голям и със сигурно добре си живее. Но трябва да станат поне на 3 месеца , а доколкото разбирам това е проблем.

# 574
  • София
не съм слагала скоро снимки на многострадалната Рея

нека някой да познае какво точно сме правили допредималко
и защо питам дали ни трябва Фърминатор за дълга козина

# 575
  • под тепетата
Цамбуркане, ресане, чесане !
Ето го Ози Шибеков , за третото име ще се въздържа за сега. Само ще уточня, че опита конски деликатес и сега се дебнем зорко.

Чакай да ти обясня бе, бабо!

# 576
  • София - Рим и обратно
Сладурчо мамин, златен! Приказва и той Grinning.
Тя и Кира започна с конски деликатеси... После мина на човешки, дано не стигате дотам, ама...
Купила съм сега и гризе в момента един кожен кокал с пълнеж от шкембе...как вони тва.... Обаче тя е супер доволна, забрави да закусва даже.

# 577
Ох колко са готини Рея и Ози!
Ех, Сиви, много съжалявам Sad Нещо ново за Макарончо?
Посс, Коте, Фани, благодаря ви за идеите.
Писах до всички изброени от Котето организации. Ако се наложи още 3 месеца да останат при нас с надеждата за осиновяване в чужбина, ще ги отгладувам тия 3месеца... Ще ги занеса в 4 лапи за безплатна кастрация, ще измисля нещо с ваксините, ето вече добри дами биха искали да пратят малко помощ (благодаря за цялото си сърце, ще ти пиша по-късно :*).
Просто, сигурна съм, че из групите никой няма да ги пожелае - гледам какви красиви животинки има или такива в наистина ужасно здравословно състояние, болни, наранени, гладни... кой ще се впечатли от 5 пухкавела, които пръщят от здраве и са надули тумбаците от мляко и бульони...
Само в чужбина ми е надеждата. В краен случай... ще ги кастрирам, ваксинирам и ... не знам и... не знам как ще спя спокойно след "и"-то.. Ох да ходя аз да кажа на съседа, че действам, да не вземе да ме изненада в някакъв момент с гениалното си решение да ги изостави някъде... знам ли вече човешкия акъл до какви висоти може да се издигне.

# 578
  • под тепетата
Всичко дето е по земята се опитва, ако се докопа до него. Направи си сам прочистване на стомаха - излапа две-три въглена  Mr. Green от барбекюто в къмпинга.
 Кафе, трябва ли да даваме калций? От тук и на други места съм чела, а и нашият вет е на мнение, че не се дава превантивно.
Виж го мамин златен - и там на тревата съм му сложила легло и одеяло !

# 579
  • София - Рим и обратно
Биляна, каква храна му давате? Ако яде висок клас (акана, taste of the wild, orijen...), няма нужда. Нашата, като я взехме като бебе, имаше малко болки в задните крачета, бяха я хранили с Роял Канин или нещо подобно. Гледаха я на рентген и дадоха една опаковка добавки за костите да се подсили и това беше, не сме давали повече.

# 580
  • София
Биляна, специфично е за калция
по принцип не би трябвало да им се дава калций, ако се хранят с качествена храна суха, в нея има всичко добавено
ако е на домашно готвено, тогава вече е друг въпроса

# 581
  • под тепетата
От майка му го взехме с гранули, купени от техния си вет, но точна марка не знам. Сега чакаме една Акана да видим дали ще се разберат с нея. Иначе му даваме и извара, яйце, яде зеленчуци и плодове с кеф, мъжът ми му вари и ориз с пилешки  сърца. Не се назлъндисва, ящен е. Хубавото е, че като седнем ние да се храним, не идва да досажда.Прави ми впечатление, че не пие много вода ( все го сравнявам с Макс). На прибиране лизва от купата 3-4 пъти, а после се бори със слушалката на душа да пие, докато му мия краката. Обаче бърсането на лапите си е борба!  

# 582
  • София - Рим и обратно
Ще свикне с бърсането. Не им е приятно, но Кира си ги дава вече една по една, с досада и търпи.

# 583
Духче ще се намери дом и за тези бебешоци. Просто трябва търпение и отнякъде ще им изскочи късмета.
Аз покрай Макаронските неволи пропуснах да ви кажа, че прибрах още един мъник. Някой предполагам го е подхвърлил на работата. С един колега (само ние двамата храним кучетата там) решихме да го оставим там и да го храним заедно с другите, обаче на моята смяна явно му беше минал първоначалния шок и започна да щъка из платната и да ходи по хората. Абе въпрос на часове беше да мине някой камион през него, защото е една шепа черно топче и не се вижда, увих го в едно одеалце и го прибрах на сигурно местенце.
От Макарон новини за сега няма. Казах на няколко румънци да се оглеждат, пост във фейса пуснахме на румънски. Очаквам като му мине шока и болката куцащ да дойде да хапне. Утре съм на работа и му приготвих агнешки бульон с мръвки.
А ей го новото кутре:

И цялата банда от сутрешната разходка:

# 584
Здравейте, моето момиче се разгони , на 7 м.е, да ви попитам колко време ще кърви и от къде да поръчам гащи, дали ще има полза от тях докато пристигнат?Голяма паника е в нас, малката ми дъщеря постоянно пита " ще роди ли, колко ще са малки кученцата" направо ме побърква, голямата пък се притеснява като я разхожда, а тя една одрямана и сякаш притеснена завалийката.

Общи условия

Активация на акаунт