Любители на кучета - тема 79

• 49 486
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ах каква е запетайка
ужас изпитвам от коли и идиоти

# 586
str8 ,внимавайте с разходките,защото ухажорите може да са от всякакъв калибър . И ако може не ходете там,където пускат свободно кучета-мъжките тотално се объркват и дезориентират .
За останалото съм пас .

# 587
  • София
Аз се отказах от специалните гащи, взех детски от магазин за дрехи втора употреба, направих дупка за опашката и така. Лепвам превръзката (ежедневни използвах, тя не кървеше много), слагам гащите на кучана и съм спокона. Обаче с разходките трябва да внимавате - пазете я, ако не искате наистина да роди.
Разгонването е нещо напълно нормално, всеки, взел женско куче, би трябвало да е наясно с това нещо. Не виждам повод за паника. В този период поведението на кучана се променя - може да спре да яде, да стане по-апатична или по-жизнена. След като премине разгонването, я следете да не направи фалшива бременност (крие и пази играчки, "свива гнездо", цицките набъбват), това е. Силно препоръчвам кастрация, освен ако не е породисто животно и развъждането е съгласувано с клуба.

# 588
  • София
мда, мен питайте за фалшиви разгонвания
такива цицорля бяхме пуснали, че редовно питаха раждала ли е
играчки не е обгрижвала, ама стана злобарка
и е една чувствителна - скараш и се нещо и тя като почне да чупи едни стойки, да се влачи като препикано мушкато... после се налага да се сдобряваме

# 589
  • sf
Мога ли да дам на кучо печено свинско ребро? 🤔

# 590
Благодаря за съветите, определено не искам да я заплождам, за кастрация сме си говорили, но това разгонване много ни изненада,  то докато беше бебе и сега изведнъж..., утре ще й купя бебешки гащи.

# 591
  • София
Прецени какви трябва да са, за да не й стискат много. И не забравяй да ги махате преди разходка. На нас ни се случваше редовно с първото куче да ги забравим и перях всеки ден едни черни кучешки гащи. Simple Smile
Връщаме се от вет. Раната изглежда добре, обездвижването си казва думата. Раната на гърба също изглежда по-добре, продължаваме с компресите със смрадлика. Обаче от снощи в чудо съм се видяла, извадихме му сигурно 6 кърлежа на Балушан. Последно един огромен той си го беше махнал със зъби, сега има рана там. Взехме Скалибор по препоръка на вет, дано помогне, че вече не знам.

# 592
  • София - Рим и обратно
Ние ползвахме памперси, обаче накрая взе да ги разкъсва, явно почнаха да й пречат и да я спарват. Ама тя се съдра, 21 дни й продължи кървенето. Не много, но достатъчно да цапа.

# 593
  • София
Здравейте имам един въпрос- лекува ли се глаукома при кучета Нашия пет годишен красавец е немска овчарка и от  две седмици му слагаме капки в очите,защото лекаря каза че е глаукома. Не мисля че е по добре,но ми се струва че не е съвсем сляп Sad
Иска ми се да вярвам че ще се оправи, но .....
Моля споделете ако някой е успял да излекува кучето си и как.
Благодаря предварително

# 594
И аз мисля, че няма да изтрае с гащички, пък памперс изобщо не мисля и да пробвам, като си спомня какво правеше с подложките , наслагала съм стари хавлийки където лежи , дано мине леко.

# 595
  • София
Нямам опит с лечението на глаукома, но имай следното в предвид: кучетата не виждат като хората и не се осланят толкова много на зрението си.
Ако си от София, в клиника Нова има офталмолог, може да се консултираш с него.

# 596
  • София
знам, обаче, че глаукомата причинява болка, затова също се прилага лечение, не само за да се запази иливъзвърне зрението

# 597
  • под тепетата
Страхо отдавна не сме виждали. Липсва ми  това момче...

# 598
  • София
Здравейте имам един въпрос- лекува ли се глаукома при кучета Нашия пет годишен красавец е немска овчарка и от  две седмици му слагаме капки в очите,защото лекаря каза че е глаукома. Не мисля че е по добре,но ми се струва че не е съвсем сляп Sad
Иска ми се да вярвам че ще се оправи, но .....
Моля споделете ако някой е успял да излекува кучето си и как.
Благодаря предварително

Глаукомата доколкото знам не се лекува, поне при хората. Имам няколко човека в семейството с това заболяване. Капките за очи са с цел понижаване на очното налягане, когато то е много високо за дълго време може да се прекъсне очен нерв и тогава се губи зрението. Нямам представа при кучето кок се мери очно налягане, но трябва да се следи, за да се установи дали капките действат и дали се налага смяната им или дозата. Успех!  Hug

# 599
  • под тепетата
За съжаление и аз имам наблюдения от първа ръка при хората, но при нас то протича без болка. Правени са няколко операции , но те са за задържане на нивото, не и за излекуване. Капки задължително. Дано при кучовците е по-лечимо!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт