Любители на кучета - тема 79

• 49 475
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
В една дискусия подобна споменаваха бебешка пудра. И после да споделиш от какво е имало ефект Simple Smile
Утре ще купя biokill /от хуманна аптека/, пише, че е безвреден, все пак ще се евакуираме.

# 616
  • под тепетата
И друг път съм писала точно за Биокил. При дълго отсъствие от дома, от канализацията ми излиза по някоя дърта хлебарка. Точно той ме спасява, а веднъж и от мравки. Пръскам по пода ( стълбите), оставям да изсъхне и не измивам два-три дена. на кучо нищо му нямаше.Не сме се евакуирали.
 На Ози му падна зъбче  Mr. Green Днес пак коментирах  кастрацията с мъжа ми, в същото време малкият крокодил ми награбил чехлата, а аз не реагирам, щот си мисля, че разнася неговите си играчки. По хитрия поглед на мъжа ми разбрах, че нещо двамата ме работят.  Това било, щот съм искала да кръцна топките на момчето. Twisted Evil
Зарадвах се за Макарончо, бързо да му минава на завалията!
 Успешно възстановяване на Киви!

# 617
  • София
Момичета, взех си я Киви.

Страхотна е! Върви си нормално, качва се на дивана, звук не издава.
Предното ми куче 2 дни след кастрацията беше голяма драма, даже си бях пуснала отпуска, че да не я оставям сама..
но Киви-то е пушка!
Водих я навън - пишка и ака нормално, умряла беше от глад, но ѝ дадох малко по-малко количество, така ме посъветва ветеринарят.
Сега 3 дни обезболяващи, 10 дни антибиотик и туй то.
Радвам се много, че вече мина. Хем исках да е малко по-напред във времето, хем не исках да е минала първо разгонване. На 9 месеца ми се струва, че е добра възраст за кастрация.

Макаронът е много сладък!
Дано се възстанови бързо и безпроблемно.
Откакто предното ми куче го блъска кола, изпитвам панически ужас да не излезне някое куче на шосето и като прочетох за Макарона, много се притесних. Но и той явно е файтърче, щом е със сравнително леки щети. ♥

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 00:30 от The Joykiller

# 618
  • София
в котешката тема доста се дискутираха мравките
последните страници виж

# 619
  • София
 Мравките ги избих с дезодоранта на мъжа ми. Всеки ден пръсках от където излизаха и по пътечките и нарочно не махах веднага труповете. След два дезодоранта и ядосан мъж, че свършват за едно пръскане Simple Smile мравките спряха да идват.

# 620
Като препарат много хвалят в бигълската група "Айкън", аз не бях чувала, но се оказа, че всички бабчета по село си пръскат именно домашните любимци с него, та няма как да не е безопасен!
Аз да наклеветя Тара, започна да лае по деца, познати, непознати, а знаете какъв им е лая - лай/вой и поскрибуцване.. и те милите се плашат, иде ми да и надърпам ушаците. Никога не е харесвала деца, но преди само пазеше дистанция, сега и ги лае, хайманата му с хаймана.

# 621
Това,че бабичките пръскат с Айкън не го прави безопасен за употреба. Те и ДДТ ползваха до преди 40-50 години. Силно токсичен е,а за котки особено опасен. За пръскане по двора бива( ХЕИ често пръскат градинките с това точно) ,но за нашите кучета ,дето им купуваме храна по-скъпа от нашата и ги гледаме като писани яйца-тц.
Биокил е сравнително безвреден,не съм го пръскала на животното. Ползвам каишки.

# 622
Айкън-а четох, че се отразявал доста зле на кучета- повръщане, чукане и производни.
Джуджанка, кой точно дезодорант? Ще пробвам.
Ще погледна котешката тема.

# 623
Имало защо мъжките дезодоранти да ми миришат на мухозол  Joy

# 624
  • София - Рим и обратно
Аз вчера имах гадна случка с една неадекватна майка и дете. Седим си на една пейка с щерка ми и Кира и чакаме малката да си купи сладолед. Отнякъде изскача хлапе на 6-7 години с боен вик и замахвайки към кучето, което е на каишка седнало до мен. Съответно тя се стряска от крясъка и резките бойни движения на хлапето, скача и започва да го лае. Хлапето ревва с пълен глас, майка му долита и то започва да крещи - това куче ще го убия, искам да го убия, то ще ме изядееее. А тя - о маменце, ма ти се изплаши, рожбичкооооо..., и то - не, сега ако имах пистолет, щях да го гръмна! Аз стоически мълча и не обръщам внимание. Обаче тя ми казва - госпожо, ако обичате да станете оттук, защото сина ми има алергия (не разбрах какво общо има) и трябва да го сложа тук да седне, докато аз съм вмагазина. И между другото, това куче трябва да е с намордник, има си наредби. Astonished.. Онемях, честно. Само успях да й кажа, че в наредбата пише - каишка ИЛИ намордник. А това, че отглежда невъзпитано, лигаво и склонно към насилие дете, просто не можах да го изговоря от шок.

# 625
Дигаш контра скандал как детето й тормози кучето ти .Логични доводи за такива не важат.

(  Поводът е задължителен,намордникът е само за някои породи ( визлите не са в списъка).

Толкова ми се гушка визлааа  Laughing

# 626
  • София
Имало защо мъжките дезодоранти да ми миришат на мухозол  Joy

Най-много ме е яд, че не си спомням какъв дезодорант пръсках тогава, но според мен всеки става. Моите мравки идваха от един контакт в кухнята и съответно без да си помисля какво мога да направя си пръсках в дупките смело. След 5-6 години мъжът ми сменя контакта и откри цяло мравешко гробище и така ми се кара /като на малко дете/. Аз излязох с довода, че в крайна сметка съм му решила много по-сериозен проблем Grin

# 627
Кафе, аз редовно имам пререкания с майки, отговаряш с техния тон, иначе въобще не разбират. Най-редовно някое хвърчи и пищи към нас с идеята да я намачка, а моята лае от страх, за да не я пипат и се започва една полемика.. Стигнах до извода, че на прост човек няма как да отговориш цивилизовано, защото няма да те разбере!

# 628
Кафе а пък твоята изглежда толкоз миловидно и с тоя светъл нос само за мачкане, ама това само човек запознат с кучетата и породите го знае. Аз съм имала милиони претекания, когато се разхождаме в града и из парковете и всеки път си мислех, че всичко съм чула и няма какво повече да ме изненада.. ама еде се пръкваше някоя нова глупост. Отговарях, че и тон повишавах. Една бабка с внуците се беше запънала на средата на пътя и стои и чака. Пък аз с Макс на повод вървим на тротоара и той си души и аз се спирам да подуши каквото има там, а бабката започва да вика по мен да се махам от там, че не можела да пресече от мен и кучето. Отговорих й, че може да водя животно на повода, ама аз не съм такова а съм човек и разбирам и влизам в положение само когато ме помолят културно с нормален тон, както и че единствената причина да се изместя с кучето на страни и да не тръгна точно срещу нея да пресичам на инат е това, че с нея има две деца. Още безброй такива имам, даже една комшийка ме нарече уличница щото цял ден съм обикаляла улиците с тоя пес Joy
Като цяло моите наблюдения са, че ние българите не сме свикнали любезно и културно да се обръщаме към другите хора, когато те по някакъв начин ни “притесняват”, а директно започваме с високия тон и обидите.

# 629
  • София
всячески избягвам майките с деца, градинките с деца, избягвам ги икато няма деца, заради камарите оставена храна и пликчета от храна
около някои пейки е такова бунище, че мен би ме било гнус да заведа там детето си, камо ли кучето

Общи условия

Активация на акаунт