Любители на кучета - тема 79

• 49 491
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ето ни и нас.
Изчистихме изоспорозата, беснеем, дивеем.. и днес я оставих в ЦВК за кастрация.

Честно казано, доста ме наплаши докторът.
Ще я упояват не венозно, ами с упойка през муцунката. Било по-добрия вариант за сплесканите муцуни, а и не натоварвашо бъбреците и черния дроб.

Стиснете едни палчета!

Днес следобяд ще се обадят да кажат как е минала операцията.

# 601
Стискаме палци и лапички да минава без усложнения операцията и после бързо възстановяване.
Аз влизам да ви кажа, че Макарон се появи. Куца с едната задна лапа, но мисля че няма счупване. Има рана от страни на реброто (нали ви казах че имаше малко козина и месо на платното). Третирах с подръчни материали - физиологичен разтвор и гранулин. Боли го и ляга и става доста внимателно. Нахраних го и той си замина в неговото си убежище. Очаквам привечер като огладнее пак да дойде и мисля да го упоя и сваля на сигурно място за известно време. През този период ще кастрирам онази Джина от помпената станция в полето и ще закарам след това Макарон там. Ще има двор, заслон, храна, вода и цяло поле на разположение. Той си е свикнал да обикаля свободен и друго по-добро място, където хем ще е на безопасно място и хем ще е свободен да обикаля не можах да измисля.
И да ви го покажа какъв ми е жален този Макарон:

А пък Макс вчера си отспа на село в двора под сянката:

# 602
  • София
Сиви, дано е само натъртен милия Макарон. Ако можеш, все пак го заведи за снимка. Ако позволява кучо, бих препоръчала и компресите със смрадлика за раната. На Балу очевидно му действат добре и продължаваме с тях.

# 603
  • София

Момичета, ето го едно кастрирано Киви ♥

Всичко е било наред, даже може още днес да си я взема!
Благодаря за стиснатите палци и лапки!

# 604
  • София
много сладка муцка има това Киви
ама те винаги още същия ден си ти ги дават
иначе аз не я давам

# 605
  • София - Рим и обратно
В Добро хрумване задържат за една вечер. За мен е за предпочитане, защото е под наблюдение до пълно излизане от упойката и стабилизиране.

# 606
В Добро хрумване задържат за една вечер.
Абсолютно. За всички е по-добре.

# 607
  • Sofia
Здравейте, и аз се присъединявам към любители на кучета Simple Smile
Бихте ли ми помогнали, подариха ми английски булдог на 3 месеца, знаете ли дали трябва да го храня и правя с него нещо специално?

# 608
  • София
Трябва да го храниш, да Wink И водичка в купа да има винаги прясна.
Попитай какви ваксини са му слагани, ако има всичките 3 - 10 дни след третата ваксина може да започнете да излизате. Зареди се с търпение, ще пишка и ака вкъщи, ще прави белички, качи всичко високо. Обувки и пантофи прибирай, иначе може да останете без тях. Купи кожени кокали, спомагат за смяна на зъбките. На първо време това.
П.С. В първият пост има много информация, може да го прегледаш Simple Smile
П.П.С. Кастрирана Киви много прилича по изражение на Лили, когато беше кастрирана Simple Smile Душички мили. Бързо възстановяване.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 16:26 от Малко Сладко Коте

# 609
  • Sofia
Трябва да го храниш, да Wink И водичка в купа да има винаги прясна.
Попитай какви ваксини са му слагани, ако има всичките 3 - 10 дни след третата ваксина може да започнете да излизате. Зареди се с търпение, ще пишка и ака вкъщи, ще прави белички, качи всичко високо. Обувки и пантофи прибирай, иначе може да останете без тях. Купи кожени кокали, спомагат за смяна на зъбките. На първо време това.
П.С. В първият пост има много информация, може да го прегледаш Simple Smile
П.П.С. Кастрирана Киви много прилича по изражение на Лили, когато беше кастрирана Simple Smile Душички мили. Бързо възстановяване.
Благодаря, а каква храна за бебета трябва да яде, знаеш ли?

# 610
  • София
Попитай с каква храна е хранено кучето досега и продължи с нея. Мисля, че всички храни имат junior вариант, който е подходящ за твоето животинче, но бих препоръчала високия клас - Acana, Taste of the wild, Orijen и други.

# 611
  • sf
Уф, как ги правят такива подаръци 😱

# 612
Момичета, имам нужда от помощ. Проблемът е леко встрани от темата, но се надявам тук да намеря спасение. Домът ми е нападнат от мравки... И стават все повече и на повече места. С какво да напръскам, без да се притеснявам за кучето...? Пробвах със сол - никакъв ефект, с мента - временен ефект... Явно трябва химия... Но каква? Някак им нямам доверие на фирмите...

# 613
  • София
Момичета, имам нужда от помощ. Проблемът е леко встрани от темата, но се надявам тук да намеря спасение. Домът ми е нападнат от мравки... И стават все повече и на повече места. С какво да напръскам, без да се притеснявам за кучето...? Пробвах със сол - никакъв ефект, с мента - временен ефект... Явно трябва химия... Но каква? Някак им нямам доверие на фирмите...
Пробвай с оцет. Доста ще посмърди, но нас ни спаси една година на къмпинг като бяхме.

# 614
В една дискусия подобна споменаваха бебешка пудра. И после да споделиш от какво е имало ефект Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт