Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 42 156
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • Blondeville
То и мойто нямаше май колики, половината неща, дето бях взела останаха неотворени, другите колкото за проба дадох май по веднъж, та ми беше излишно май. Просто исках да имам всичко под ръка, че нямаме денонощна аптека при нас. И сега аптечката е пълна, но за щастие само веднъж се е налагало да я ползвам реално.

Аз съм имала колики, неистов рев по часовник всяка вечер, за щастие малчо нямаше такива периоди. Иначе и аз с бебе номер 1 нямах киселини, сега ще видим как ще е с бебе 2.

# 16
Боли те главата от прогестерона. Имаш нужда да си пийнеш компот.

# 17

И аз мисля че е така, отделно това скапно времв
Боли те главата от прогестерона. Имаш нужда да си пийнеш компот.

# 18
Някоя пробвала ли е отвара от копър срещу колики?Аз съм го чувала от майка ми и съответно съм го казвала на познати и те са го правили като "последен изход". Няколко вече споделиха, че помогнало, но така и не се сетих да питам мама приживе или пък тях, как се прави това чудо Grinning Ако не е в пакетче не знам колко се слага, било то и чай Grinning

A, миналите вече веднъж по този път - може ли да кажете за какво се следи на тези прегледи след раждането, реално какво се преглежда, не се бях замисляла досега ...

# 19
Ще питам свекървата да чая.

# 20
  • Blondeville
Не съм пробвала чая, но има и специални бебешки с копър, та явно е разпространен и може би помага при някои бебета. Много е индивидуално, аз даже си мисля, че реално почти няма универсален лек, при всеки различно сработва.

Аз съм раждала секцио, на първия преглед честно казано не помня нещо по-различно от обикновен преглед и ехограф да е имало. После ходих след 6 м за преглед, ехограф, цитонамазка, микробиология. Но аз си ходих на платени прегледи де, нещо не се наканих за този, който ми се полагаше до месец след раждането.

# 21
Момичета в 10та седмица и 5 дена съм и сега като се забърсах имах кафеникаво, светло кафяво по салфетката, преди месец пак ми се беше случило. Лекарката ми беше казала, че матката била много кръвоснабдена и се получавало някво дразнене, но не сум правила секс отдавна, на какво се дължи наистина? Не ме боли корем, нищо.

# 22
Само лекар може да ти каже. Всяко зацапване е отклонение от нормалното развитие на бременността, така че трябва преглед. Тук няма как да знаем.

# 23
  • Някъде там
Някоя пробвала ли е отвара от копър срещу колики?Аз съм го чувала от майка ми и съответно съм го казвала на познати и те са го правили като "последен изход". Няколко вече споделиха, че помогнало, но така и не се сетих да питам мама приживе или пък тях, как се прави това чудо Grinning Ако не е в пакетче не знам колко се слага, било то и чай Grinning

A, миналите вече веднъж по този път - може ли да кажете за какво се следи на тези прегледи след раждането, реално какво се преглежда, не се бях замисляла досега ...
Има на Хип чай от копър, но в повечето случаи ефекта е 0! Ако бебето е на адаптирано мляко единствените капки, които помагат са colief ! Но коликите по принцип са си един  процес, който с много търпение трябва да си отмине и веднага след това започват зъбите! Трябва мн търпение и спокойствие и затова е мн  важно сега да се насладите на почивка, защото след това започва големия купон Simple Smile

# 24
  • София
Аз имах силно главоболие по време на бременността. Пиех много вода и това ми помагаше. В краен случай и Парацетамол.
За коликите съм ползвала какво ли не, включително семена от копър и анасон . Май имаше ефект, но наистина е въпрос на време. Синът ми имаше много силни колики, казват, че на момчетата са по-силни и съм склонна да вярвам на това.
Предварително не бях купувала лекарства.На посещението на педиатъра вече ми каза лекарства за колики, спирт за пъпа и физиологичен разтвор. Общо взето това, след това взехме Панадол за евентуална реакция от ваксините.

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 09:45 от mia1

# 25
Е, не плашете така момичетата. 😜 Дъщеря ми не е имала кьорава колика, зъби също не са я мъчили. Беше най-голямата поспалана на света. Така че, не се настройвайте предварително за безсънни нощи и всякакви други страхотии.

Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 13:18 от ARIA*

# 26
  • Телиш/Плевен
Е, не плашете така момичетата. 😜 Дъщеря ми не е имала кьорава колика, зъби също не са я мъчили. Беше най-голямата поспалана на света. Така че, не се настройваите предварително за безсънни нощи и всякакви други страхотии.
+ 1
Като бях бременна, всички само ми повтаряха да си почивам сега, че после нямало сън, нямало нищо. Как пък никой не каза една хубава приказка за това да имаш дете, всички все с негативи ме заливаха. Joy Обаче в крайна сметка и до днес може да се каже, че почти не знам какво е това безсънна нощ (е, имало е изключения, но се броят на пръсти). Мислете положително и не се настройвайте предварително, защото няма как да знаете какво точно ви чака. Hug

Предварително не съм купувала нищо за аптечката. Спирт купих след раждането, като ми казаха да мажа пъпчето с него. Панадол, физиологичен разтвор, лепенки КуулПач и други такива съм купувала впоследствие когато е имало нужда. Но ако за някого ще е по-спокойно да ги има тези неща налични предварително, нека купи, няма нищо лошо в това.

# 27
  • София
Ех, и аз им се чудех на приказките. Струваха ми се силно преувеличени. Е, колко пък да не спиш, най-много докато спре да яде детето през три часа. Мина година, не преувеличанам, няма ден, в който да съм спала непробудно.Само тази нощ ставах 4 пъти до три през нощта, после се отказах да броя.

# 28
  • Телиш/Плевен
Никой не отрича, че е възможен и такъв развой на събитията, по-скоро идеята беше да се покаже и другата гледна точка - че не всяко дете има колики, плаче много и т.н. А има и друго - всеки има различен праг на търпение, така че дори за някого нещо да е пълен кошмар, за друг може да е съвсем поносимо. И затова според мен не бива бременната да се настройва негативно предварително. Така или иначе, дори да ѝ се „падне“ ревливо или неспокойно бебче, все ще се справи някак, няма къде да отиде.

# 29
  • Някъде там
Е, не плашете така момичетата. 😜 Дъщеря ми не е имала кьорава колика, зъби също не са я мъчили. Беше най-голямата поспалана на света. Така че, не се настройвайте предварително за безсънни нощи и всякакви други страхотии.
Блазе ти! Аз друга песен бях 😂

Общи условия

Активация на акаунт