Мнения за бебешки дрешки Sinsay, Pepco и Kik

• 5 377
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте,  мами! Предстои ми раждане на първо дете и напоследък разглеждам различни марки бебешки дрешки. Та въпроса ми е имате ли мнение и наблюдение относно дрешките в Sinsay,  Pepco и Кik, понеже цените там са доста по- достъпни от повечето предлагани на пазара. Даже бих казала евтини,  пише че са памучни , което е супер, но въпреки това ме притеснява да не би кожата на новороденото да не реагира добре с дрешките от тези магазини. Имам предвид,  че бях чела някъде да се внимава много при избора на дрешки за новородено,  защото може да се образуват обриви. Моля ви, дайте мнение 🤗☺☺

# 1
  • Terra incognita
Като за новородено бих зсложила на дрешки от качествен памук.
Качеството на тези марки е като цените- ниско.
Купувала съм от Пепко разни неща, но за деца в дг и училище, тъй като много се цапат и често си късат панталоните.

# 2
КиК не купувам. Те са с най-лишо качество от изброените.
От другите две е тото. Веднъж са с добро качество, веднъж не. Имам в обкръжението си дете отгледано с дрешки от Пепко и не е имало обриви. Има и бебета с маркови дрехи и обриви. Много са факторите

# 3
  • София
На мен изброените марки не ми харесват като качество. И се притеснявам с какви багрила са обработвали платовете, щампите изглеждат много некачествени и груби. Не бих облякла бебето си с техни дрешки, камо ли новороденото.

# 4
Обрив може да се получи от претопляне , едва ли ще е от дрехите .
На Синсай са много хубави , лесно се гладят .

# 5
Аз от Пепко съм изключително доволна, имаме много дрешки от тях, по- издържливи са ми от next, george и доста други.
Дрешките са от органичен памук, обриви никога не сме имали 🤨
От KiK не съм пробвала, не ми харесаха.
От sinsay взех комплект два ромпъра - и двата се оказаха с дефектни копчета, единия имаше и дупка и разбира се останах разочарована и не съм пазарувала отново.

# 6
За бебета не знам, но аз се зарибих да си взимам дрехи от пепко. Всичко, което е памучно или ленено от там ми е перфектно като качество.

# 7
Незнам има ли разлика от немския и бг КиК в качеството,но аз предимно от там купувам. Ето вече е на година и половина,жива и здрава е. Пепко също съм вземала,доволна съм. Това, което знам по отношение на дрехите за новородено е са нямат  бродерии които да дразнят

# 8
  • Terra incognita
Нашата педиатърка винаги препоръчва бодитата да са бели. А и за останалите дрвшки важи. Колкото по- малко оцветители, толкова по- добре.

# 9
Купувала съм някои неща от Pepco- след няколко изпирания изглеждат зле цветовете.
Не мисля, че ще му стане нещо на бебето да е с дрехи от тези фирми.
Разбира се, много по-голямо удоволствие е да купиш някоя качествена дрешка - материя, функционалност. И бебето израства за няма и месец.

# 10
Покрай мен маса мамчета си отгледаха бебетата с дрешки от Лидл (като има седмица или изостанали бройки от предишна). И спални комплекти. Че и за по-големи след това.
Загледжала съм, за сега не ми трябват, но за възрастни, каквото съм купила е супер. Имат си там на тяхната си дойчовска марка и изгледат доста добре. В немските центрове също съм виждала марката, но от там не бих - повечето неща са стояли по складове, кутиите са прашни, има замърсени... За мен - ще си го изпера и няма да ми пука, че е било прашно. Но за бебе не бих си вкарвала таралеж.

# 11
  • Terra incognita
Лидълдки дрешки са с добро качество, определено по- добро от това на Пепко, например.

# 12
Пепко имат серия от органичен памук и са ок. Но трябва да се внимава какво се купува, защото по някои дрешки има брокат, който не е ок за бебешки дрехи. Общо взето за бебешка дреха, която ще се носи около месец на размер, памучните им неща са ок. "Марковите" дрехи също са мейд ин Бангладеш и подобни...така че и там е пълно с боклуци. Трябва да се подбира.
Голямата в градинска възраст изкара с Пепко дрехи, чудесни за мазане в градината и игра.
За малката имам от Пепко няколко бодита от органичен памук, клинчета и хавлия, която е много добра.
Предпочитам ХМ за масови дрехи, издържат пране и сушилня.
На КиК са си боклуци, кофти материи, кофти шев. Лидъл са добри, Сисей никога не съм взимала.
Общо взето ако се подбира, можете спокойно да не хвърляте баснословни суми за парцалки, които се израстват много бързо. Важно е третирането на дрехите. Без прекомерно количество прах и особено омекотител.

# 13
  • Terra incognita
Повечето марки шият навън, Багладеш, Тайланд и т.н, заради евтина рсботна ръка, ниски данъци и,т.н., но това няма общо с качеството. Важни са матариалите и изработката.
От Пепко материите се мачкат ужасно, поне това, което съм взимала. Невъзможно за гладене. Памукът на тениските е тънък и лесно става на дупки.

# 14
Не сме "заможни", а напротив, но все пак компромис с дрехите  на малкия не правя!
Много хора ме убеждават, че видиш ли ти бързо ги израстват, затова е ок да се взимат или от познат, или Пепко, Синсей, защото и без това след 1 месец ще са малки. Да, ама не.
80% от дрехите в началото му ги купихме от HM. Имат страшно удобни гащеризони (ромпъри май им казват). Памучни са, разтегливи, меки. Бодите са им памучни, меки, еластични. От стотиците дрехи, които съм купувала от тях, само 1- 2 костюмчета са ме разочаровали. Има и по-скъпи марки, които не мога да си позволя, но за мен HM като цена-качество за новородено са топ!
Пепко са пълни, ама пълни боклуци. Бяха ни подарили 3 памучни бодита. Бяха супер твърди, не еластични. След прането, още преди да сме му ги облякли, картинките паднаха и избеляха. Ужасно им е качеството. Синсей и те са с много кофти материи. От тях съм си купувала за мен, но.... гадни са материите( е, цената им е добра, няма как да очаквам повече).
И все пак, може да отидете в някой квартален бебешки магазин и да накупите ромпърчета, ританки, бодита. Мекички и памучни. Не е важно да са "марка", просто гледайте материите и то не само на етикет. И в Пепко пише, че са памук, но 100% памук при Пепко не е същото като 100% памук на HM и други магазини.
* Знаете ли, бяхме влезли на шега в един бебешки магазин в Самоков и купихме 4 5 бодита, меки, памучни за по 2-3 лева.
*Имаме попадения от Лидл, но в 99% от случаите са изкупени докато се наканим да отидем.
*Пропуснах да кажа, че на Пепко има и хубави дрехи от орг.памук, но пък цената е висока. За тези цени, по-добре от HM.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 13:54 от PolinaP

Общи условия

Активация на акаунт