Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 41 765
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
А колко е горната граница за левкоцитите?

# 181
  • Телиш/Плевен
Предния ден ядох торта късно следобед, може ли от нея да ми се е вдигнала толкова захарта на гладно?

Обаче, ме боля стомах през ноща и към 02,30 ядох кисело мляко и давах кръв в 8,30,  това дава ли отражение?

И аз тръгвам на запис на тонове!

Категорично е оказало влияние. Нещо подобно ми се случи и на мен при първите изследвания, съвсем бях изключила и на вечеря ядох много сладък десерт. Кръвната ми захар излезе висока и гинеколожката ми обърна внимание, а аз много се зачудих, тъй като по принцип тогава мнооого рядко ядях сладко. Бях много озадачена и цял ден не можах да се примиря с пустата кръвна захар, докато не се сетих за десерта, който изядох. Повторих изследването, като този път гледах през целия предишен ден да не ям нищо сладко и този път резултатът беше съвсем в границите. Съответно вече си знаех за следващите изследвания и пак гледах да не ям сладко преди тях.

# 182
Бебелина, тоновете в токуда са 33 лв. Става със запис на час.

# 183
Момичета, на някоя от вас случва ли се да се задъхва много?

Аз съм в края на 6-ти месец и при малко по дълго ходене от нормалните за мен дестинации в момента (т.е. повече от 10тина минути пеша) страшно се задъхвам и сърцето ми бие много силно. А понякога дори като си стоя започва да ми бие бързо сърцето. Никога не съм имала сърдечни проблеми, кръвното на всеки преглед ми го мерят и винаги е перфектно. Имам астма обаче - не знам дали влияе, тъй като все пак си използвам инхалатора. Най-вече се притеснявам на бебчо дали му е добре, когато съм в такова състояние Worried

# 184
  • Някъде там

Аз съм в края на 6-ти месец и при малко по дълго ходене от нормалните за мен дестинации в момента (т.е. повече от 10тина минути пеша) страшно се задъхвам и сърцето ми бие много силно. А понякога дори като си стоя започва да ми бие бързо сърцето. Никога не съм имала сърдечни проблеми, кръвното на всеки преглед ми го мерят и винаги е перфектно. Имам астма обаче - не знам дали влияе, тъй като все пак си използвам инхалатора. Най-вече се притеснявам на бебчо дали му е добре, когато съм в такова състояние Worried
Да аз съм така! Как си с щитовидната жлеза?

# 185

Ами не съм сигурна какви точно изследвания се правят за нея, имам някакъв смътен спомен, че в ранните стадии на бременността ми взеха кръв веднъж като един от показателите беше за щитовидната жлеза доколкото помня - та тогава всичко си беше в норма.

Дали пък не е просто защото корема започва да ми притиска всичко? Ама пък си мисля ако сега е така, как изобщо ще оцелея в 8ми и 9ти месец Smiley

# 186
  • Някъде там

Ами не съм сигурна какви точно изследвания се правят за нея, имам някакъв смътен спомен, че в ранните стадии на бременността ми взеха кръв веднъж като един от показателите беше за щитовидната жлеза доколкото помня - та тогава всичко си беше в норма.

Дали пък не е просто защото корема започва да ми притиска всичко? Ама пък си мисля ако сега е така, как изобщо ще оцелея в 8ми и 9ти месец Smiley
Ако искаш си направи изследвания, за да се изключи това! Изследванията са TSH., FT3, FT4, Anti tpo i Anti tg! Много често се огключва там проблем по време на бременност! TSH трябва да ти е под 2 макар, че горната граница е 5 и нещо, а FT3  i FT4 трябва да са 1/3 от горната граница

# 187

Ако искаш си направи изследвания, за да се изключи това! Изследванията са TSH., FT3, FT4, Anti tpo i Anti tg! Много често се огключва там проблем по време на бременност! TSH трябва да ти е под 2 макар, че горната граница е 5 и нещо, а FT3  i FT4 трябва да са 1/3 от горната граница

Мерси за инфото, ще го спомена на следващия преглед. При теб имаш ли идея от какво се получава?

# 188
ver4eto_sv супер, мерси.
ARIA* в центъра съм, щом може в Токуда ще отида там.
Unknown678  горната граница е 10,5

# 189
  • Някъде там
yin_and_yang От щитовидната жлеза! Това сърцебиене, ускорен пулс, бързо задъхване затова говори

# 190
Хубаво е в 8 мия месец през седмица, а в 9 ти всяка седмица. Ако се преносва започва запис всеки ден. 😒
Точно така съм и аз. От 28 г.с. през седмица, от влизането в 9 месец всяка седмица. Моят също много рита на всеки запис, но накрая АГ-то е доволна. Но 20 минути по гръб на твърда кушетка, после често става приключение на ставане, че аз по принцип от началото съм с болки в кръста. В Щерев е 20 лв. записът. Как 50 лв?! Че то егати фалит щях да обявя...

Това за леенето на куршум трябва да кажа, че ме остави безмълвна... най-вече в частта с обърнатата циркулация на кръвта от стрес WTF!?

# 191
  • Русе
Здравейте, момичета! Бременна съм в 22 г.с. и имам подарък ваучер за масаж, та въпроса ми е мога ли да се възползвам от един частичен релаксиращ масаж, тъй като съм чувала, че не било хубаво по време на бременност да се ходи на масажи и други подобни процедури.

# 192
Да, не е хубаво. От опит го споделям.
Изключение се прави за врата и рамената, но пак не е добре.

# 193
И аз не бих отишла. Има си май специални масажи за бременни, ама не обикновен не рискувай.

# 194
Аз ходих при кинезитерапевт, който приема бременни от 8 г.с. докато родих.
Много ми помагаше!! Ако имаш възможност отиди Wink

Общи условия

Активация на акаунт