Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 41 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Blondeville
Да, това по ЗК не се покрива. И там, където бях по ЗК, не се покриваха, там май само веднъж или два пъти отидох, после Токуда/Надежда. Сега като се замисля, явно от 8-ми месец съм започнала с тоновете, а не от 9-ти както си мислех. Ей, изкуфявам вече.

# 166
За високи левкоцити пусни Суе и стелилна урина, и мб вл. секрет.

Много ли  ми е кр. захар 5,63 на гладно?

На гладно стойността за бременни е до 5.1

# 167
Пак сме аз и моята ЗК Grinning Това е извадка от информационната брошура за бъдещите майки на НЗОК: "проследяване  на  сърдечната  дейност  на  плода  -  от  V  лун.  месец  –  по
един път във всеки лунарен месец; а в ІХ и Х – по два пъти."  Част от раздела за прегледите при нормална бременност. Но и моята АГ по ЗК каза, че не се полага запис на тонове по каса. Обърках се вече ... Дали не са две различни неща записът и проследяването???

ПП. Последният път не ме гледа на УЗ, а само слуша сърчицето на една машинка, която предполагам е доплер или т.нар. "акушерска слушалка" ...

# 168
  • София
Аз толкова се издразних на една акушерка в МД, че изобщо отказах да се записвам по ЗК и си го карам на частно. Мен ми каза, макар и още да е рано, че от 30 г.с ще ме подкарат през 2 седмици, а от 36 всяка, ако реши че детето не му се излиза, след термина кажи речи всеки ден или през ден.
ПП: във Вита съм.

# 169
  • Blondeville
Записът е в продължение на 20, 30 минути, записва сърдечния ритъм на бебето и контракции евентуално, после се разчита от АГ.

Другото е може би просто проследяване на сърдечна дейност, което при една позната се изразяваше в преслушване със стетоскоп. Не знам дали за 2 години са се променили нещата, и тоновете са вече включени по ЗК, през 2016 не бяха.

# 170
Хм, голяма каша. На 5 април ще ходя и ще разпитам подробно. По принцип съм чувала и за гледането на ехограф, че уж е два пъти по ЗК, но моя гинеколог ме гледа всеки път. Май ми се струва, че нещата са избирателни и всеки лекар сам си решава.

# 171
  • София

Много ли  ми е кр. захар 5,63 на гладно?

По принцип да, но еднократно 5.6 не е кой знае какво. Може да си хапнала нещо по въглехидратно при последното ядене, да си била притеснена...всичко може. Провери си я няколко пъти на гладно и ще се ориентираш.

(И всъщност различните ендокринолози казват различни стойности. На мен Начев ми каза до 6 на гладно, до 8 един час след хранене.)

# 172
Аз си мислех, че записът на тонове се покрива от ЗК, сега ми е още по-чудно АГ-то защо не искам да ми ги записва като ще и плащам:rolling_eyes: Утре съм при нея и пак ще я пробвам.

Lucy_lu и моята много ме дразни, но ми спестява пари с талони за изследвания.

# 173

Много ли  ми е кр. захар 5,63 на гладно?

По принцип да, но еднократно 5.6 не е кой знае какво. Може да си хапнала нещо по въглехидратно при последното ядене, да си била притеснена...всичко може. Провери си я няколко пъти на гладно и ще се ориентираш.

(И всъщност различните ендокринолози казват различни стойности. На мен Начев ми каза до 6 на гладно, до 8 един час след хранене.)

И моята информация е от доктор Начев. Отворих си даже листа от прегледа и ми е написал- на гладно до 5.1, 1 час след хранене до 7,8, 2 часа след хранене до 6,7

# 174
Предния ден ядох торта късно следобед, може ли от нея да ми се е вдигнала толкова захарта на гладно?

Обаче, ме боля стомах през ноща и към 02,30 ядох кисело мляко и давах кръв в 8,30,  това дава ли отражение?

И аз тръгвам на запис на тонове!

# 175
  • Някъде там
Предния ден ядох торта късно следобед, може ли от нея да ми се е вдигнала толкова захарта на гладно?

Обаче, ме боля стомах през ноща и към 02,30 ядох кисело мляко и давах кръв в 8,30,  това дава ли отражение?

И аз тръгвам на запис на тонове!

Оказало си е влияние според мен, за по-сигурно си повтори изследването! Моята АГ ми беше казала да не ям никакво сладко предния ден!
Аз нищо не съм заплащала за тоновете на бебето! Всичко си беше по ЗК

# 176
Gerda, със сигурност е оказало влияние. Кръвна захар се изследва след 12 часа гладуване Simple Smile така че спокойно, най- вероятно всичко е наред Simple Smile

# 177
  • София

И моята информация е от доктор Начев. Отворих си даже листа от прегледа и ми е написал- на гладно до 5.1, 1 час след хранене до 7,8, 2 часа след хранене до 6,7

Може би е и до лекар, и до пациент. При мен пише 6.0 и 8.0. За два часа след ядене не ми е казал нищо. Други лекари са ми казвали и други стойности - 5.3 на гладно, 5.6 на гладно...

Така или иначе, щом си хапвала през нощта, вероятно е от това. Не го мисли.

# 178
Капризче, къде това? Информативно питам, така или иначе се следя в Тина Киркова няма да ходя на друго място, но наистина за първи път чувам, че можело и по ЗК.
Бебелина, ако ти е далече Тина Киркова, може би Окръжна болница ти е по-удобна, не знам къде се намираш де, ама се сетих, че и там е вариант.

# 179
  • Някъде там
Капризче, къде това? Информативно питам, така или иначе се следя в Тина Киркова няма да ходя на друго място, но наистина за първи път чувам, че можело и по ЗК.
Бебелина, ако ти е далече Тина Киркова, може би Окръжна болница ти е по-удобна, не знам къде се намираш де, ама се сетих, че и там е вариант.
Ариа аз съм от Варна и беше в Окръжна болница! Може би при приемане в болница за секцио се прави това! Идея си нямам, но знам че не съм давала пари!

Общи условия

Активация на акаунт