Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 41 755
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там
За високи левкоцити пусни Суе и стелилна урина, и мб вл. секрет.

Много ли  ми е кр. захар 5,63 на гладно?
Gerda Ти не си ли прави ОГТТ или бъркам! По принцип е височко!

# 151
И при мен, за щастие, се появява само след 18 седмица на бременноста. Миналия път стана много зле до края, но после изчезна.

# 152
Предполагам е глупав въпрос,но ...
Вредно ли е да се ходи на ехограф прекалено често ? Преди 2 седмици ми се наложи да ми правят 3 такива прегледи в близки една до друга дати. Тази седмица пък съм на доплерово изследване.
Доколкото знам ,няма отрицателно влияние ,но съм забелязала ,че бебето се крие и като че ли не му е приятно.
Та се зачудих..

# 153
Здравейте, да ви попитам Магнерота как го приемахте, на мен ми изписаха 3х1, понякой път имам болки, но не са всеки ден и схващания на краката.

# 154
Предполагам е глупав въпрос,но ...
Вредно ли е да се ходи на ехограф прекалено често ? Преди 2 седмици ми се наложи да ми правят 3 такива прегледи в близки една до друга дати. Тази седмица пък съм на доплерово изследване.
Доколкото знам ,няма отрицателно влияние ,но съм забелязала ,че бебето се крие и като че ли не му е приятно.
Та се зачудих..

Няма глупави въпроси.
Предполагам усещат някакво въздействие. При последния регулярен преглед, докторката ми докато го разглеждаше с УЗ, каза с усмивка: "сега го закачам и реагира".

# 155
За високи левкоцити пусни Суе и стелилна урина, и мб вл. секрет.

Много ли  ми е кр. захар 5,63 на гладно?

Нееееее ,изобщо не ти е много. Чук ти е. При нормални условия, нивото на кръвната захар е поддържана между 4 и 6 ммол / л. на гладно.

# 156
Видях, че сте коментирали записването на тонове. Моята лекарка от ЗК ми каза от 36 седмица, а аз тогава ще раждам. Отказва да ми ги записва по-рано, като цяло не се разбирам с нея. Следя се и в частен кабинет, но там не го правят това записване, което е някъде 30 мин. Момичетата от София - знаете ли къде мога да отида за записване и някакви ориентировачни цени.

# 157
Веднага ти казам. 🤗 Във всяка по голяма болница правят запис, аз в Тина Киркова плащам 20 лв. в Шейново май беше 15, но не съм сигурна. Винаги можеш да отидеш в болницата, която си избрала да раждаш и да ти направят запис там.

# 158
Шейново ми е удобно като локация, но лекарката ми от ЗК работи там и не върви .. В МД ми казаха 50 лв и се чакало много. Ще раждам в Токуда, но мислех, че не може там - ще се  обадя да проверя, ако не отивам в Тина Киркова, че то не остана време. Smile Благодаря Flowers Hibiscus

# 159
Как 50 лв. 😵 Тия в ред ли са! Обади се в Токуда, имам две познати следили се и раждали там, ама не съм ги питала за тоновете.

# 160
В Щерев тоновете бяха в порядъка 18-20лв(освен ако сега не са ги вдигнали).

Ариа, като разказа за ритащите те бебета по време на запис на тонове, се сетих, че дъщеря ми много хълцаше последните 1-2 месеца. По време на записите на тонове, редовно се разхълцваше и на апарата се чуваше много дразнещ звук. Всички в стаята се ослушваха какво става. Grinning

За левкоцитите, и аз да потвърдя, че се покачват по време на бременността. От един момент нататък, моите минаха над горна граница и лекарката ми обясни, че се дължи на бременността. Другите ми показатели бяха добре и явно изключваха наличието на инфекция.

# 161
ARIA* и аз така реагирах, поне да не се чакаше "много" както също ми казаха по телефона.
Happy_mommy мерси, ще проверя и в Щерев. Накрая ще отида там, където ми е най-близо и не е 50 лева, защото съм огромна и придвижването ми е мъка...
Моите левкоцити от 2 месеца насам са над горната граница, но ми казаха да не се притеснявам - било нормално.

# 162
В Щерев тоновете са 20 лева, потвърждавам.

# 163
  • Blondeville
В Токуда май бяха 25, но не съм сигурна, и там и в Надежда съм ходила 2016, но вече не помня цената. В Надежда помня, че мерят и кръвното всеки път при запис на тонове.

# 164
Тоест запис на тонове се заплаща? В смисъл следящият ме АГ може да ги прави, но трябва да плащам? Ох, какво ли ще изскочи още... Joy

Общи условия

Активация на акаунт