Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 42 169
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Ти пък в безтегловност 😆 Аз направо в ступор.

Unknown, ти не беше ли в Тина Киркова? Ако да, си е било работа  на акушерките от кабинета за ЖК да ти ги дадат. Лекарите не се занимавам с документацията. На мен от кабинета си ми дадоха.

# 706
Чудо голямо, като нямате обменна карта, сякаш някой ще спре раждането и ще ви прати да си я търсите ( не е валидно за планирано секцио по мед.причини). Не се изпонапрягайте с такива неща, по принцип акушерките  подготвят документите, доктора слага един подпис и готово. Накой лекари, нарочно протакат , за да имат време да си обработят пациентите. Почти няма лекар, който да не преглежда и да не изражда някъде и не им е приятно да им кажеш, че при него се следиш, но ще раждаш при друг. От раждането печелят най-много.

# 707
Аз обменна карта нямах.
Влязох за планово секцио в Токуда.
При докторът, при който раждах на един от записите на тонове акушерката ми издаде направление за хоспитализация.

Никой не ме е питал за въпросната обменна карта. Дори не знам какво съдържа като информация.

# 708
Направлението за раждането е валидно 30дни и аз за това го вадя съобразно тоя срок. А обменната карта не е нищо особено.

# 709
Unknown, ти не беше ли в Тина Киркова? Ако да, си е било работа  на акушерките от кабинета за ЖК да ти ги дадат. Лекарите не се занимавам с документацията. На мен от кабинета си ми дадоха.

Да, там бях, значи бабата, която ми издаде 45-дневния болничен е забравила за тази "малка" подробност. Тя беше забравила и да ми каже да отида на регистратурата да ми нанесат болничния в ЛАК.. Аз си мислех, че доктора трябва да им каже да ми дадат документите, а то какво било..

# 710
Почти няма лекар, който да не преглежда и да не изражда някъде и не им е приятно да им кажеш, че при него се следиш, но ще раждаш при друг. От раждането печелят най-много.

В моя град се сещам поне за петима, които са от най-известните имена тук и не израждат.

# 711

Да, там бях, значи бабата, която ми издаде 45-дневния болничен е забравила за тази "малка" подробност. Тя беше забравила и да ми каже да отида на регистратурата да ми нанесат болничния в ЛАК.. Аз си мислех, че доктора трябва да им каже да ми дадат документите, а то какво било..

Добре, че не съм попадала аз на тази леля. 😁 Все млади жени са в кабинета, обясняват какво що. Я ти с какъв багаж постъпи? Аз миналия път отидох само с нощница, кърпа и чехли. Сега обаче ще мъкна всичко, миналия път ММ претичваше постоянно да ми носи нещо, но сега работи на другия край на София и не виждам как ще стане. Тресе ме вече предродилната треска 😆 Готова съм с всичко май, само име няма горкото бебе. 😆

# 712
Ари, как само нощница и кърпа Smiley Аз мисля и крема за лице да си нося... Flushed Flushed Flushed

# 713
ММ домъкна останалата част от багажа след като родих. Включително гримове и преса за коса 😆 Въпроса е в предродилна да не съм със сака, защото не е много широко. Ама пък като нямам друг избор ще го подритват там и това е.

# 714
Скрит текст:
Unknown, ти не беше ли в Тина Киркова? Ако да, си е било работа  на акушерките от кабинета за ЖК да ти ги дадат. Лекарите не се занимавам с документацията. На мен от кабинета си ми дадоха.

Добре, че не съм попадала аз на тази леля. 😁 Все млади жени са в кабинета, обясняват какво що. Я ти с какъв багаж постъпи? Аз миналия път отидох само с нощница, кърпа и чехли. Сега обаче ще мъкна всичко, миналия път ММ претичваше постоянно да ми носи нещо, но сега работи на другия край на София и не виждам как ще стане. Тресе ме вече предродилната треска 😆 Готова съм с всичко май, само име няма горкото бебе. 😆

Ами аз бях с една малка чанта с нощница чехли и тоалетни принадлежности. А после ми донесоха големия сак с другите неща памперси мокри кърпички и т.н.. Всеки ден г/д ми носеха неща да ти кажа.. Даже мъжа ми вземаше едната нощница, с която бях изпираше я и на другия ден я носеше, докато аз съм с другата 😄 и накрая си тръгнах с 4 чанти 😄
На мен предродилна не ми се стори малка. Пък и сака можеш под леглото да го сложиш. На отворените врати също ни казаха, че може с една чанта да дойдем, за да не ни носят неща после.

П.п. А тази леля май е две в едно и акушерка, и съм я виждала в неонатологията.

# 715
Някоя да разполага с режим за хранене за бременни ако имате ? Станала съм 61кг прасок 🤦🏻♀ А бях 56. Ям само боклуци и нищо хранително и тъпото е че не знам как да си контролирам глада за сладко и баници

# 716
  • София
В кой месец си?
От колко кг тръгна?

# 717
  • Варна
Някоя да разполага с режим за хранене за бременни ако имате ? Станала съм 61кг прасок 🤦🏻♀ А бях 56. Ям само боклуци и нищо хранително и тъпото е че не знам как да си контролирам глада за сладко и баници
В кой месец си?

# 718
Лятото бях 56 , после зимата почнах да плюскам като невиждала и реално ме записаха сега в 4 месец началото , че тръгвам от 61, а когато съм заченала предполагам , че съм била 57-58. Аз съм 172см и не съм дебела, но коремът ми е като козунак, като седна и се надипля на 3 пласта 😂 и просто чувстам как ако продължавам да ям с този мерак и това темпо ще се огудя от всякъде 🐷 , искам някак си да се храня здравословно и да не прекалявам със сладкото, захарта ми от кръвните е 5,5 върви си към горна граница това и не ОК. Нали знаете преди да ви дойде как ви се яде и няма сила , която да ви откаже, аз съм така и не искам да се опрася, защото в вредно за сърцето и бебето да си с наднормено тегло.

# 719
Защо към края на бременността трябва да ограничавам млякото?

Общи условия

Активация на акаунт