Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 49

• 41 730
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Дали може да постъпя в болница за планово секцио без направление н.7 и обменна карта?

# 691
Без направление едва ли, за обменната карта не знам.

# 692
Можеш естествено, но няма да е по ЗК, ще си го платиш. Не е задължително да си здравно осигурена, или да те оперират по ЗК.

# 693
Блгаодаря, ще опитам все пак да се преборя с моята лекарка и да си взема документите преди да постъпя.

# 694
Какво имаш предвид да се пребориш. Тя е длъжна да ти даде тези документи още като влезеш в 9-ти месец.

# 695
Абсолютно! Дават се тези документи на бременната. На мен ми ги дадоха когато започна да ми тече 45 дневния болничен.

# 696
Всеки път ми казва " не сега, следващия път". Днес настоях и пак ме отряза, защото ми била пуснала вече амбулаторния лист и не можело да ми даде документи. Аз съм си виновна, че не и казах веднага щом влязох в кабинета, но не очаквах, че прегледът ще свърши за 5 мин само с " имаш ли оплаквания" и мерене на кръвното.Както и да е, ще и се обадя тази седмица и ще и заявя, че си искам документите и ще мина само да си ги взема от кабинета.
Скрит текст:
От първия път не си паснахме с нея - не ми приема състояноето като рискова бременност ( а то си е такова отвсякъде) и според мен се дразни, защото няма да раждам в нейната болница.

# 697
Zdraveyte momicheta ima li rajdali normalno v Sliven nqkoi da me posavetva 35 sedmica sum.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 21:27 от AnMary

# 698
Днес настоях и пак ме отряза, защото ми била пуснала вече амбулаторния лист и не можело да ми даде документи.

Каква е тази глупост?! В амбулаторния лист не пише дали се дават документи на пациента или не! И какво й пречи да напише нов лист? Не веднъж ми се е случвало в една частна клиника да издават амбулаторен лист по два пъти, защото нещо не са добавили или не се отпечатвало добре.

# 699
Днес настоях и пак ме отряза, защото ми била пуснала вече амбулаторния лист и не можело да ми даде документи.

Каква е тази глупост?! В амбулаторния лист не пише дали се дават документи на пациента или не! И какво й пречи да напише нов лист? Не веднъж ми се е случвало в една частна клиника да издават амбулаторен лист по два пъти, защото нещо не са добавили или не се отпечатвало добре.

При тази лекарка съм по ЗК и може би затова така. И за ТСХ не сварих да ми пусне талонче...Rolling Eyes Като цяло се радвам, че след седмица ще раждам и няма да имам повече срещи с нея. Smiley

# 700
След седмица ще раждаш и още не ти е дала документите.. Ужас! Като и моята лекарка, даде ги в 38 г.с. и се скара на акушерките, като че ли това да е тяхна работа.

# 701
Не се ли ражда там където се следите. ? Така май е най-удачнк

# 702
Аз гледах лекаря  по ЗК да ми е близо до вкъщи, защото  си имах друг  и този м ибеше нужен само за документи и талони. Също така изобщо нямах представа къде ще раждам, до скоро беше на кантар МД или в болницата, която аз исках.
Unknown678 сега съм 36та, 37 ще раждам със секцио поради медицински причини.
Терминът ми е в средата на май и затова лекарката все ми казва, че има време.

# 703
Не се ли ражда там където се следите. ? Така май е най-удачнк
Ако се следиш в кварталната поликника как ще родиш там. 😒

# 704
  • София
Има много кабинети, в които проследяват бременност, но няма как да се извърши раждане, щото не е болница. Понякога изпадам в безтегловност от такива въпроси Grinning извинете, ако съм прекалено рязка.

Общи условия

Активация на акаунт