Трудова борса и обезщетения - 2

• 77 949
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
На първия въпрос - да.
За здравните - за март мисля, че не дължиш.

# 466
Аз бих посъветвала  всички да си проверят дали в месеците, в които са имали дни за плащане от тях и след това са почнали работа, съответно работодател, или борса, /или обратното/да си проверят все пак дали не им стои задължение. После да няма неприятно изненадани

# 467
При започване на нова работа на изпитателен срок има ли значение как си приключил предишната?По взаимно съгласие или поради намаляване обема работа в случай, че не се получат нещата след изпитателния срок?

# 468
  • Варна
При започване на нова работа на изпитателен срок има ли значение как си приключил предишната?По взаимно съгласие или поради намаляване обема работа в случай, че не се получат нещата след изпитателния срок?

Не,ще се вземе в предвид последното прекратяване на договора

# 469
Октомври ми свърши майчинството и се разделихме с работодателя по взаимно съгласие. Не се записах в бюрото,защото имах други планове,но не се осъществиха и до сега съм си вкъщи. Ако сега отида в бюрото имам ли право на обезщетение,след като съм изпуснала 7 дневния срок и ако имам,колко ще бъде? Имам над 10 години общ трудов стаж.

# 470
  • Варна
Ако сте освободена октомври на практика може да с окаже,че нямате право на борса
По взаимно съгласие ви се полагат 4 месец а за времето за забава над 7 дни след датата на прекратяването обезщетението ще ви бъде отнето

# 471
Значи няма смисъл да ходя да се разправям. Благодаря много! 🌺

# 472
Здравейтe, предстои ми да се отпиша от Бюрото по труда, но договорът за работа още не ми е готов. Казаха, че не е проблем, стига да подам документите за отписване деня преди датата на назначаване.
Въпросът ми е какви документи са ми нужни, за да се отпиша и изискват ли информация за новия работодател?( име, ЕИК и тн)
И освен трудовата книжка за Нои - трябва ли там да нося друго?

# 473
Защо преди датата? Имаш 7 дневен срок.
Трябва да носиш трудовия договор.

# 474
Защо преди датата? Имаш 7 дневен срок.
Трябва да носиш трудовия договор.
Защото започвайки работа няма да имам възможност да отида в този срок и жената, при която се подписах онзи ден ми каза, че стига да отида деня преди началото на договора ( дори да го нвмам още) мога да се отпиша.  Тоест ако почвам на 2ри например, мога да се отпиша на 1ви дори още да нямам договор. Поне така ми казаха.

# 475
За първи път чувам да се ходи предварително в Бюрото по труда и НОИ за отписване. Ами ако "мине котка път" и тр. договор не се сключи? На какво основание после ще се регистрирате?
Работодателят ще ви освободи за да може да отидете и отпишете

# 476
И аз за първи път чувам без ТД да се отписваш. Предварително.

# 477
Отписват от БТ и НОИ при вече сключен трудов договор, влизащ в сила от предстояща дата. В БТ само го преглеждат, а в НОИ искат да се остави копие.

# 478
Здравейте, искам да попитам, посещавал ли е някой безплатни курсове от Бюрото по труда? Разбрах, че продължават около два месеца и се заплаща някаква сума на ден, около 8-9 лв. Интересува ме конкретно курс за офис-асистент. Изучавал се и модул език по време на курса. Ще бъда благодарна, ако споделите впечатления.

# 479
  • София
Здравейте!
Имам и аз въпрос, става въпрос за освобождаване по 331 с обезщетение, знам че ако те освободят така, после имаш право само на 4 месеца на борсата с минимално обезщетение.
Ако обаче веднага те назначат в друга фирма и те осигуряван на максималния праг, след което те освободят по 71 примерно, ще можеш ли да со получаваш пълното обезщетение?
Колко време трябва да те държат на работа също така има ли някакъв срок?

Общи условия

Активация на акаунт